torstai 10. marraskuuta 2011

Joulu tulla jollottaa

Tuntuuko sinustakin, että joulu tulee joka vuosi aina vain aikaisemmin? Juu, niin minustakin...
Siis kaupat ovat jo täynnä kaikennäköistä joulukoristetta ja krääsää, ulko- ja sisävaloja ja kaikenlaista blingblingiä. Postilaatikko pursuaa joulumainoksia ja olikos se nyt viime viikonloppuna kun luukkuun kolahti se jokaisen lapsen vanhemman painajainen (tai niin ainakin kuvittelen) eli lelukataloogi. Ei, korjaan, niitähän tuli kaksi! Että siinä sitten selitellään pikkupiltille, miksi tämä ei voi saada sitä tuhannen euron turhake-hilavitkutin-lelua, vaikka kaikki kaverit sen var-mas-ti saavat... Ja luultavasti kyseinen lelu hajoaa parin käyttökerran jälkeen tai jos ei hajoa, niin menee pois muodista.

Nykymaailma on kyllä markkinamiehen taivas. Jouluakin hypetetään jo kesälomista asti ja kun joulu on nippa nappa ohi, alkaakin hypersupermega-ale joka putiikissa. 
Eli joululahjat kannattaisikin ostaa vasta alesta, oikeasti. Pakkaisi vaan pakettiin mainoksesta leikatun kuvan kyseisestä tavarasta, joka siis aattona toimisi lupauksena tulevasta lahjasta. Ja sitten vaan välipäivinä shoppailemaan!
Itse asiassa eräässä työpaikassani kauan, kauan sitten oli kollega, joka oli jehovan todistaja vakaumukseltaan. Heidän taloudessaanhan ei siis joulua juhlittu, mutta joulun jälkeen (eli alen alettua) lapsille ostettiin "lohdutukseksi" erilaisuudesta jotain kivaa. Itse silloin kirkasotsaisena nuorena ihmisenä koin sen hieman kaksinaismoralismina. Koen ehkä vieläkin, mutta taidan kuitenkin ymmärtää pointin. ;)

Niin ja ne jouluvalot! Niistähän tässä pitikin avautua. Siis mikä ih-me siinä on, että ne saakelin riemunkirjavat vilkkuvat, välkkyvät ja kieppuvat valot pitää räppäistä päälle naapureiden harmiksi jo lokakuussa ja siinä ne sitten ovat päällä suurinpiirtein pääsiäiseen asti!! 
Meillä on periaatepäätös, että pihapuun koristevalot (yksiväriset, kiinteästi palavat) sytytetään ensimmäisenä adventtina ja loppiaisena ne sammutetaan. Meiltäpäin kun löytyy kuitenkin niitä katuvaloja valaisemaan pimeää talvea, niin ei ole mitään syytä poltella ledivaloja puolta vuotta. Lisäksi vaadin, että aiotut ulos laitettavat koristevalot on hyväksytettävä naapureilla, että ei vaan kenenkään mieli pääse nyrjähtämään. ;)

2 kommenttia:

 1. Hahaha, en voi kuin naurahtaa, äkkäsin myös samat kaksi katalogia ja olin niiiin tyytyväinen, ettei tarvitse niitä selailla enää tai vielä. Mutta olen kyllä jouluvalohullu. Se johtuu varmaan valonpuutteesta.

  VastaaPoista
 2. Iltaa Zombi. :)
  Juu, on se vaan onni ettei joudu moisia kataloogeja piilottelemaan taikka pikku pilteille selittelemään.
  Kyllä minäkin jouluvaloista tykkään, mutta hillitysti ja vain sen rajallisen ajan.
  Itse olen enempi lyhtyhullu. Pitää oikein kieli keskellä suuta välillä kulkea kaupoilla, että ei vaan tulisi ostettua vielä muutamaa pihan kaunistukseksi (ja siipan kauhistukseksi). ;)

  VastaaPoista