perjantai 25. huhtikuuta 2014

Taikasieni

Nyt kaikki ööga kovaksi ja korva hörölle, sillä täällä jaetaan nimittäin siivousvinkki! Ja tiedättekin sen, että tällaisia marttaohjeita saa näiltä kulmilta yleensä turha hakea (koskee kaikkia kotiaskareita).

Lemmikinomistajat erityisesti tietävät kuinka ovenpieliin ja seiniin tulee kaikenlaista lähmää ja likaa (päätee kenties lapsiperheisiinkin, en tiedä).
Maalatun seinän, oli se sitten betoniseinä tai kyprokki, peseminen rätti ja vesi -periaatteella on ihan perseestä. Aina jää raitaa ja paskaa, vaikka mitä tekisi. Tai no, jos maalaisi kaikki seinät mustiksi ainakin metrin korkeudelta alaspäin niin tämä ei ehkä olisikaan ongelma, mutta puhun nyt vaaleista seinistä. Ja vaikka olen kovin laiska siivoamaan niin näin keväisin joku pikku hepuli aina tulee kun valoa tulvii sisään ikkunoista ja kaikki paska näyttää kymmenkertaistuvan yhdessä päivässä. Niinpä pesen myös seiniä ja ovenpieliä.

Rukouksiini tämän siivoustyön helpottamiseksi on onneksi vastattu jo monta vuotta sitten. Keino ei ole ilmainen eikä varmaankaan kestävää kehitystä, mutta tätä käytän kaiken hankalan lian puhdistamiseen. Kyseessä on siis ihmesieni eli Swiffer Magic Eraser.


Muistan, että itsekin suhtauduin tähän hyvin skeptisesti aikoinaan, mutta kerran kokeiltuani en ole edes miettinyt mitään muuta. Tällä puhdistan mm. termoskannun sisäpuolelta kuten myös perkolaattorin kannun, johon kahvi pinttyy nopeasti ja todella kovasti kiinni.

Ja sitten kun olette toipuneet siitä järkytyksestä, että täällä jaetaan siivousvinkkejä, niin siitä vaan markettiin ostamaan. Löytyvät sieltä missä muutkin siivousvälineet ja tiskirätit ovat. Hintaa en muista tiedä.

Nyt menen tyhjentämään pyykinpesukoneen...

8 kommenttia:

 1. 'Kiitos'. Siinä meni viimeinenkin tekosyy ("ei kumminkaan irtoa") olla jynssäämättä seinämähnöjä. Grrr.
  Kyllä, niitä on perheissä, joissa on lapsi(a) ja/tai mies.

  :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut tällä ei tartte hangata silleen kynnet verillä. Sieni vaan kastellaan ja semmonen "ei sedimentoitunut" -täyhkä lähte melko kevyesti pyyhkimällä.
   Mutta suosittelen todellakin vaikka kahvi-/teepannun putsaamiseen jos/kun seinää et viitsi lääppiä. ;)

   Ai niin, haaste on täytetty. Unohdin käydä kuittaamassa, mut ei kai se haittaa vai haittaakse? :)

   Poista
  2. Niin. No, onneksi en pelkää työtä: voin käydä vaikka sen viereen nukkumaan. Eli kaihtimet kiinni vaan, niin ei näy roiskeet. ;)

   Juu, kiitos. Ei haittaa. :)

   Poista
  3. Lapsiperheille vinkiksi, että lähtee muuten liukkaasti mm. kynänjäljet lattiasta/seinästä... Kokeiltu on ;-)

   Poista
 2. No mutta, nythän tullut markkinoille uudenlainen! Pitää kokeilla. Minäkin kirjoitin taikasienestä jo vuosi sitten:
  http://rantakasvi.blogspot.fi/2013/04/taikasieni.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sulla oli tuonnäköinen taikasieni. Noita en ole nähnytkään. Jostain ostin sellaisen halpisversion, jossa sieni lätkäistiin varteen kiinni tarralla. Valitettavasti ei toiminut ollenkaan yhtä hyvin kuin tuo "maailmanmerkki". Hieno keksintö, en edes halua tietää montako norsua ja lasta on joutunut heittämään henkensä moisen ihmeen edestä... ;)

   Poista
 3. Taikasieni on ollu vuosia meilläkin käytössä. Pilanpäiten V:lle moisen ostin mut sehän oliki hemmetin hyvä. Ja on vieläkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on!
   Appiukko näytti mulle hapanta naamaa pari vuotta sitten kun "ostatin" anopilla moista humpuukia. Vähän myöhemmin sitten lakki kourassa tuli korvat roikkuen tunnustamaan, että hyvä kapistus on. ;D

   Poista