keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Ei saatana...

Siis anteeksi nyt vaan, mutta mikä vittu noita Amerikan ihmeitä vaivaa?
Vai onko tämä jonkun mielestä siistiä ja hauskaa? Iltapäivälehdestä ponkaisi vastaan tällainen juttu: Trimmauskisa 

Minä henkilökohtaisesti vastustan jo sitä, että koira on "asuste" siihen tyyliin kuin Paris Hilton on tätä nykynuorisoa opettanut. Puetaan joku pikkukoira "kivoihin" ja "söpöihin" vaatteisiin ja kanniskellaan käsilaukussa pitkin ostoshelvettejä. Kyllä se niin on, että koiran pitää saada olla koira, olkoon minkä kokoinen tahansa. Ymmärrän, että tämä pohjoisen periferian ilmasto pakottaa joitain lämpimämmästä ilmanalasta tuotuja koiria vaatettamaan paukkupakkasilla, mutta se on hieman eri asia kuin tällainen koristelu.

Mutta tuo värjäys ja trimmaushomma meni kyllä niin yli hilseen meikäläiseltä, että ei mitään rajaa. Toki Jenkkilässä ihan "tavalliset" koiranomistajatkin värjäyttävät puudelinsa ihan vaan huvin vuoksi. Minä en vielä ole keksinyt, mitä iloa kenellekään on pinkiksi värjätystä villakoirasta... Katsoin joskus Animal Planetilta jakson tai kaksi jotain trimmaajien kisaa ja kyllä siinäkin oli sellaisia ylilyöntejä, että pahaa teki. Ilmankos kyseisen sarjan katselukerrat jäivät vähiin.

Ärh. En jatka enempää, vaikka voisin kirjoittaa kokonaisen esseen aiheesta "pidetään koira koirana ja hankitaan ne pehmolelut lelukaupasta".

Jälkijuttu:
Käytiin eilen VV:n kanssa silmä- ja polvitarkastuksessa (kuuluu rodun pakollisiin terveystarkastuksiin).
Silmät ovat täysin terveet eli ei perinnöllisiä silmäsairauksia. Silmätarkistus tulee uusia vuosittain, sillä monet silmäsairaudet ilmenevät vasta vanhemmalla iällä.
Polvet arvioitiin molemmat 1 arvoisiksi (0 paras), mutta lääkärin mielestä klappi on niin pieni, että syytä huoleen ei ole. Suoraan sanottuna, olisihan se ihme jos moisella hyppykepillä ei mitään näkyisi. Pikkupentuaikanakin oli hieman haasteellista hillitä sen hyppimistä ja parcour-harrastusta...
Ohessa kuva "potilaasta" eilispäivältä.

paikka auringossa

9 kommenttia:

 1. Jos koiraa ei pysty pitään ilman vaatteita, ni sit kannattaa ostaa ittellee nukke, saatana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juur näin!

   Poista
  2. Ostakaa te nukkesaatanat vaan itellenne, mie tykkään nukkua mieluummin karvattomien koirieni kanssa, vaikka niille pitääkin laittaa kylmällä ilmalla paita päälle. Niilläkin on oikeus olla koiria ja juosta ulkona, vaikka ihminen on jalostanu ne lämpimämpien seutujen olosuhteisiin soveltuviksi.

   Katsoin niitä kuvia siitä trimmauskisasta, ja kyllä sanon, että överiksi menee että raikaa! En sano, etteikö kukaan koira tykkäis siitä, kun sitä pestään ja harjataan ja käsitellään, mutta ei noita koiran iloksi ole tehty.

   Poista
  3. Älä ny kiukkuus tukehu, kommentti tarkotti tietty koeria joilla on turkki.

   Poista
  4. Noh, lapset, lapset, eipäs tapella. :)

   Siis tosiaan kyse oli siitä "nukkeleikistä" varmaankin Timonkin kommentissa eli että puetaan ihan hyvin tarkeneva koira "nukeksi".
   Kyllä mullakin on kolme karvallista koiraa ja niillä on kaikilla olemassa sadetakki sekä talvimanttelit. Ja ne on ihan tarpeeseen. :)

   Poista
 2. Timba tuossa ylempänä jo ilmaisikin asian varsin lyhyesti ja ytimekkäästi.Kyllä pitää olla kusta päässä jos koira ei saa olla koira ja elää koiramaista elämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, nykypäivänä ongelmana on usein koiranomistamisessa sellainen "kukkahattuilu", että inhimillistetään sitä koiraa eikä muisteta, että koira on viettiensä perusteella elävä eläin.

   Poista
 3. Amerikkalaiset on kyllä muutenkin omituisia lemmikkiensä kanssa. Koirien suhteen lakkasin ymmärtämästä siinä vaiheessa, kun koirien kysniä alettiin lakata ja kissojen suhteen jo aiemmin, kun niiltä poistetaan kynsiä ja lamautetaan äänihuulia. En ymmärrä miksi otetaan eläin, jso se ei saa olla eläin? Mitä iloa siitä on? Kaupasta löytyy pehmoleluja joka löähtöön, nykyään ne varmasti joko haukkuvat ja naukuvatkin jos sellaisen haluaa. *menee harjaamaan kuurosokeaa vanhuskissaa*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulan kantaan!
   Ja tosiaan varmaankin nykyään saa kaikenlaista pehmolelua ja robottikoiraa. Sellaisen voi laittaa kaappiin aina kun siihen kyllästyy.

   Poista