tiistai 2. joulukuuta 2014

Adventtiaika

On tässä helvetillisessä pimeydessä se hyvä puoli, että voi pikku pyromaanina poltella tuikkuja ihan urakalla. Minäkin kaivelin kaikki Kivi-kipponi esille vähän varaslähtönä lauantaina ensimmäisen adventin kunniaksi ja laitoin Siipan ripustamaan Muumi-pallon ikkunan eteen. Pihalyhdyissä olenkin jo poltellut kynttilöitä, mutta nyt siirsin homman myös sisätiloihin.

Lisäksi tapanamme on, että pihakatajan ja parvekkeen pylvään jouluvalot sytytetään joulukuun ensimmäisenä päivänä tai tarkkaan ottaen heti keskiyöllä kun vuorokausi vaihtuu ensimmäisen päivän puolelle (yleensä ollaan hereillä vielä siihen aikaan).

Niinpä minäkin kaivoin esiin ne kauniit vihreät valot katajaan (olen tainnut niitä täälläkin esitellä jonain vuonna) ja kieputtelin puun ympärille. Tovihan siinä vierähti, sillä kataja on kasvanut minua korkeammaksi, joten joudun aina vähän taiteilemaan saadakseni valot paikoilleen.
Homma tuli tehtyä ja löysin jatkojohdonkin varastosta ihan helposti! Vaikutti liian hyvältä ja niin se olikin. Tökkäsin töpselin paikoilleen ja... mitään ei tapahtunut. Perkele, nytkö ne hajosivat? Heiluttelin töpseliä ja hetkittäin valot syttyivätkin. Viime keväänä nimittäin johtoon piti laittaa erkkariteippiä sinne ihan pistokkeen juureen kun joku elukka oli siitä vissiin vähän maistanut. Ilmeisesti tuossa teipin alla oli nyt jotain kosketushäiriötä.
Otin töpselin pois pistorasiasta ja ryhdyin avaamaan teippusta tarkoituksenani katsoa voinko tehdä asialle jotain. Kun riipaisin viimeisen teipinpätkän pois, katkesi se koko johto ihan siitä liittimen juuresta. Uskotte varmaan, että huuliltani lipesi varsin nopeasti muutama valittu kirosana. Luonnollisesti se liitinosa (joka työnnetään siihen pistokkeeseen) on prässätty kiinni, joten ei ole mitään toivoa korjata sitä. Ai saatana, että alkoi vituttamaan.

Eipä mitään, onneksi oltiin vielä myöhäisessä iltapäivässä joten autoon ja kauppaan. Tiesin, että mistään en löydä samanlaisia ja yhtä viehättäviä vihreitä valoja, joten päätin mennä siitä missä aita on matalin. Suhautin siis suoraan Kodin Ykköseen, sillä siellä ainakin tiesin myytävän kaikenlaisia ulkovaloja.
En todellakaan löytänyt kuin yhdet vihreät valot, joissa oli aivan liian vähän lamppuja eikä värikään oikein miellyttänyt. Sen sijaan löysin sellaisen aidosti lämpimän valkoisen valon, jonka päätin kelpuuttaa.
Karautin takaisin kotiin ja kieputtelin ne hajonneet pois ja uudet tilalle. Töpseli seinään ja tadaa! Toimii. Ei se minun silmääni miellytä yhtä paljoa kuin se vihreä, mutta voin elää tuon kanssa. Ja jos jossain vastaani tulee sopiva vihreä valosarja, ostan sen heti pois kuljeksimasta enkä toki heittänyt katkennuttakaan settiä pois vielä sillä sen voi korjata kunhan vaan löydän sopivan töpselipuolen pään jostain halvalla. ;)

2 kommenttia:

 1. Kappas kehnoa, minne lie kadonnut eilen värkkäämäni kommentti.
  Harmi valojesi takia, joskus ennenmuinoin oli todella kauniita värivaloja. Sitten niistä tehtiin kauhean räikeitä, ei hyvä.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä et kyllä nyt ole kommenttijumalien suosiossa. Etsiskelin kommenttiasi roskaposteistakin, mutta kyllä se on nyt kadonnut jonnekin bittiavaruuteen.

   Joo, harmittaa ne hyvät ja kauniit vihreät valot. On nämä uudetkin ihan kauniit kun ovat sellaiset lämpimät, mutta silti. Voin ottaa uusista kuvan jos joskus tulee lunta. :D

   Poista