tiistai 13. elokuuta 2013

Ukkonen

Se tuli aamuyöllä, joskus neljän jälkeen. Sellainen pamaus kävi, että luulin talon siirtyvän paikaltaan. Sen kuuli myös PP, joka päätti, että turvallisin paikka on mamman kainalossa.
Ukkonen riehui päällämme vajaan puoli tuntia jonka jälkeen poistin Peräkammarin Pojan sängystä, sillä nukkumisesta ei tullut mitään sen kohkatessa siinä edestakaisin. 

Aiemmin illalla olimme kiivenneet viereiselle valaisemattomalle mäelle katsomaan perseiden persneitien perseidien lentoa. Hienon näköistä oli, todellakin. Ja vielä näytelmän hienoutta lisäsi lähestyvän ukkosrintaman sisällä välkkyvät elosalamat. 
Jostain syystä koirat eivät osanneet tätä arvostaa. VV jahtasi sammakoita (tai jotain heinikossa liikkuvaa) ja vanhat pierut olisivat halunneet kotiin.

Olin juuri nukahtanut tai siltä ainakin tuntui kun heräsin valtavaan kohinaan. Vettä tuli aivan saatanallisella voimalla ja paljon! Minulla ei ollut edes ikkunaa auki ja silti se kohina kuului todella selvästi.
Aamulla tarkistin sademittarin ja lukema oli 11 mm sen yön aikana. Voisikohan tästä kuitenkin tulla jonkinlainen sienisyksy? Aamu-TV:n tänään haastattelema sieniasiantuntija sanoi, että sienisato saattaa olla paikoitellen jopa kuukauden myöhässä. 
Oikeasti mieli jo vähän halajaa sienimetsälle. Yhtäkään tattia en ole vielä tälle kesälle löytänyt enkä taida löytääkään...

Yö oli siis hieman katkonainen, joten homma vaatinee veronsa kunhan tästä kotiin tänään selviää. Toivottavasti ensi yö sujuu rauhallisemmin. Jotenkin ei enää jaksa sellaista katkonaista nukkumista kovin montaa yötä putkeen.

Lopuksi laitan näytille vielä lisää gladioluskuvia. Nuo tummat ovat juuri sellaisia kuin paketin päällä luvattiinkin, mutta valkoisia en tunnusta ostaneeni. Eli ilman yllätystä ei tänäkään kesänä selvitty. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti