perjantai 2. elokuuta 2013

Nollavaimon kesähaaste

Johan tässä oli pitkän aikaa selvitty ilman haasteiden kohteeksi joutumista, mutta Nollishan se sieltä haastoi minut ja monet muut vastaamaan kesäisiin kysymyksiinsä. Kiitos Nollis!

Jossain blogisäkin pohjalla odottelee vielä Hirnakalta jo keväällä saatu kesäkuvahaaste, mutta se saa nyt odottaa vielä hetken koska vaatii kuvan valinnan lisäksi editoimista eikä pelkkää sormien heiluttelua näppäismistöllä. Sorry Hirnakka, mutta kyllä se vielä tulee. ;)

Sitten itse haasteeseen. Nollis kysyy:

Mikä on mieluisin/mieluisimmat kesä....

1. ...ruoka?
Varmaankin jotain grillattua... Kesällä meillä vietetään suurin osa ruokailuhetkistä terassilla grillin äärellä ja Siippa on aika velho grillaaja. Sanotaanko nyt sitten vaikka halloumi ja vihreä tankoparsa, molemmat grillattuna.
 
2. ...juoma?
Alkoholittomista niin kesällä kuin talvellakin suosin matalahiilihappoista kivennäisvettä tai ihan kraanavettä. Alkoholillisista kesäisiin juomiin kuuluvat ehdottomasti lonkero ja roséviini.
 
3. ...biisi?
Hmmm... En erityisesti harrasta mitään "vuodenaikabiisejä" sen kummemmin kuin ne normit kesärenkutukset joita radiosta pakosti kuulee musiikkitoimittajien meille valitsemina. 
PMMP:n Rusketusraidat aikanaan oli kyllä ihan loistava renkutushuutobiisi. Jäätelökesä puolestaan on niin loppuun kaluttu ja kulutettu ällöstyke, että minun puolestani sen voisi poistaa jo ihan jokaisen radiokanavan soitosta. 
Mutta jos nyt joku kesäinen biisi pitää erityisesti mainita, niin sanottakoon sitten Semmareiden Muistatko-kappaleen. Siinä on ihana kesäinen fiilis ja solistina Rannankarin Tuomo, jonka laulamana tämä on aivan hurmaava kappale jonka tunnelmaan on helppo samaistua.
 
4. ...tekeminen?
Jaa... Riippuu vähän siitä onko kotona vai jossain muualla. Kotipihalla on mukava köllähtää lepotuoliin lukemaan tai vain oleilemaan.
Kaupungilla puolestaan on ihana istuskella jollain sopivalla terassilla ihmisiä katselemassa. Ja toisaalta, tarvitseeko sitä aina niin kamalasti jotain tehdä? Kesällä pitää ladata akkuja ja imeä itseensä auringon valoa ja lämpöä, jotta jaksaa taas rämpiä läpi synkeän syksyn.
 
5. ...paikka?
Merenrantaan ei meikäläinen kyllästy koskaan ja se kuuluu suosikkipaikkoihin ja -maisemiin vuodenajasta riippumatta. 
Kesämökin puuttuessa täytyy sanoa, että oma pieni takapiha terasseineen kuuluu ehdottomasti kesäelämisen suosikkeihin. Se on ikäänkuin yksi olohuone lisää kesäkaudelle.
 
6. ...kengät?
Tennarit, korolla varustetut remmisandaalit, puukengät, avokkaat... Tilanteesta riippuen. Kesäkenkien pitää olla vilpoisat ja mukavat jalassa. 
Yhdet suureen suosiooni päässeet ovat Merrellin kangastennarit, jotka ovat höyhenenkeveät jalassa ja olenkin tallannut niillä jo pari kesää tyytyväisenä. Ne ovat vastaavat kuin tämä alla oleva tennari, mutta vanhempaa vuosimallia (ja niissä on vähän pinkkiä pohjassa ja kuvioissa...

 
7. ...tapahtuma?
Minulla ei ole oikeastaan mitään sellaista kesätapahtumaa, jossa olisi pakko käydä joka kesä (Korkeasaarta ei lasketa). Ja semminkin kun ovat mokomat laittaneet jäihin molemmat lähitienoon rokkifestarit, niin ei ole edes pakkoa tai tarvetta kannattaa kotikaupungin tapahtumia. Mutta kyllä vielä tälläkin iällä mieli halajaa festarijuomaa nauttimaan ja livemusaa kuuntelemaan. Tänä kesänä vaan ei sattunut edes Tuska sopimaan sarjoihin.
 
8. ...herkku?
Vesimeloni, uudet perunat, avomaan kurkku, tomaatti, kyssäkaali, herneet, mansikat (paitsi tänä kesänä olen saanut vain vetisiä), karviaismarjat, jäätelö hellepäivän auringossa nautittuna. Kesällä pitää aidosti nauttia kotimaisista kasviksista, marjoista ja kaikesta muustakin tuoreesta. 
 
9. ...väri?
Kesän värejä ovat ehdottomasti huikaisevan sininen taivas valkoisine poutapilvineen helteisenä päivänä sekä vihreä kaikissa eri sävyissään.
 
ja
10. Mistä tietää, että Kesä on tullut/alkanut?
Meikäläiselle ehdottomia kesän alkamisen rituaaleja ja riittejä ovat kesäkukkien istuttaminen parvekelaatikoihin ja piharuukkuihin sekä "terassikauden avajaiset" omalla pihalla. Siitä se kesä jotenkin lähtee, olipa sää millainen hyvänsä.
Ja varma kesän merkki on se ensimmäinen hellepäivä jolloin lähimetsässä tuoksuu mänty ja kangasmaasto auringon lämmittäessä maassa olevia havunneulasia. Paahteisen kangasmaaston tuoksussa on jotain huumaavaa.

En nyt ryhdy tässä itse kysymyksiä keksimään tai ketään haastamaan, mutta napatkoon haasteen näillä Nolliksen kysymyksillä kuka tahtoo.

6 kommenttia:

 1. Hmm, tunnen oikein sieraimissani helteen lämmittämien suopursujen tuoksun... Se on huumaavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!
   Tänäänkin oli jo aamusta alkaen sellainen helteisen paahteen tuoksu. :)

   Poista
 2. Mielestäni tuo oli hyvä pointti kun sanoit ettei aina tarvitse olla tekemistä vaan pitää ladata akkuja. Moni ihminen nimittäin buukkaa kesälomansa niin täyteen happeningiä ja tekemistä, että on stressaantuneempi loman jälkeen kuin ennen sitä. Rennosti vaan, se on oikea asenne ja tekee/menee sitten jos siltä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minun maailmassa loma on nimenomaan akkujen lataamista varten. Eihän sitä nyt jaksa koko aikaa kaahottaa sata lasissa.
   Lomaa ei saa myöskään ylisuunnitella kun siitä tulee ahdistus ja paniikki jos kaikki ei sitten menekään suunnitelmien mukaan.

   Poista
 3. Hei! Blogini muuttuu kutsutuille lukijoille suunnatuksi. Olet lukijani nyt ja jos halaut jatkaa, laitatko ystävällisesti minulle sp-osoitteesi, koska täältä en löydä sitä. Kiitos! hymytytti@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OK, laitan postia tulemaan. Kiitos ilmoituksesta! :)

   Poista