torstai 27. marraskuuta 2014

Kuka sammutti valot?

Ajatella, että on ihminen typerä. Minä suuressa naiviudessani ajattelin, että tänä vuonna en kärsi marraskuun pimeydestä ja valon puutteesta ollenkaan samalla tavalla kuin muina vuosina. Ja syyksi siihen kuvittelin sen, että olen sen päivän vähäisen valon ajan vapaalla ja voin nauttia "päivän kirkkaudesta". Olin vaan tyystin unohtanut, että marraskuussa päivä ei ole kirkas. Ikinä. "Valoisaan aikaan" on harmaata ja tuhnua. Hämärää ja tuhnua. Luonto näyttää kuolleelta ja nuhjuiselta, metsän lenkkipolku lilluu mudassa.
Sori, ei nappaa ja sori, että tuotin itselleni pettymyksen moisella harhalla. Väitän etten tänäkään vuonna tee joulusiivousta yhtään sen tehokkaammin tai innokkaammin kuin muinakaan vuosina.
Tekisi mieli käpertyä peiton alle nukkumaan ja herätä kevään ensimmäisiin auringonsäteisiin.

***********
Eduskunnassa äänestetään huomenna sukupuolineutraalista avioliittolaista. Asiasta on lausuttu ja kirjoitettu niin monta asiallista kannanottoa, että minun ei kannata yrittää mitään sen fiksumpaa sanoa. Mutta edelleen haluaisin tietää keneltä se on pois jos kaikilla on tasa-arvoinen oikeus avioitua? Miksi "heterorakkaus" olisi muka oikeampaa kuin "homorakkaus". Miksi raamatulla lyödään päähän ja väitetään, että sieltä se totuus tulee tähänkin asiaan? Missä on suvaitsevaisuus? Toivon, että Suomen kansanedustajat kaivavat vihdoin päänsä perseestä ja äänestävät niin, että Suomikin siirtyy tälle vuosituhannelle tässä asiassa.

Eilen keskustelussa Vaalien välissä -ajankohtaislähetyksessä olivat paikalla puolueiden puheenjohtajat. Enää ei varmaankaan tarvitse ihmetellä miksi kansa käyttäytyy huonosti. Keskustelu meni normaalin kaavan mukaan eli ylimpänä huusi Soini kaikkien muiden puheenvuorojen päälle ja muutamat muut peesasivat. Yhtään ei kunnioitettu toisen puheenvuoroa vaan väkisin piti huudella yhden jos toisenkin kommenttejaan päälle. Lopputulos oli äänekäs ja kakofoninen sekamelska, jota minä en ainakaan jaksanut seurata kuin vähän alusta ja hieman lopusta. Ja jotenkin tuntuu, että nämä nykyiset poliittiset väittelyt keskustelut ovat aina tällaisia.
Pisteet annan kuitenkin Arhinmäelle, joka yritti pussata Soinia poskelle sekä niille puheenjohtajille (Stubb, Rinne, Haglund, Arhinmäki ja Niinistö), jotka liputtavat tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.


Menenkin tästä polkemaan kuntopyörää. Jos se vaikka vahingossa piristäisi edes vähän.

JälkiJuttu:
Sallin taas kokeiluluontoisesti anonyymin kommentoinnin. Katsotaan mikä spämmihyökkäys taas tulee vai olisivatko jo jättäneet rauhaan ainakin vähäksi aikaa.

14 kommenttia:

 1. On harmaata ja tuhnua, todella. Mutta pianhan koittaa talvipäivänseisaus ja Tapanina sanotaan päivän olevan jo kukonaskelen pidempi. Lohduttiko? No ei sitten.
  Sopii totisesti toivoa, että eduskunnasta löytyisi huomenna edes se pieni tarvittava enemmistö saamaan mahdollista tuleva lakia eteenpäin suureen valiokuntaan ja jatkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyt varmaan kun sanon, että ei lohduttanut. ;)

   Enemmistö oli suurempi kuin oletinkaan, joten hienoa siltä osin. Jälkikäteen lyöneissä laineissa oli mielestäni puolestaan melko monta ylilyöntiä.

   Poista
 2. Mä en tajua, miten kukaan jaksaa tätä kaamosta. Mua ahdistaa. Just jokunen päivä mietin, että vaikka kuinka olen nukkunut tarpeeksi, niin silti ei jaksais mitään ja haukottelen töissäkin niin isosti, että asiakaskin sanoi yksi päivä, että ei saa haukotella noin, kun se tarttuu. Sanoin vain, että sori, parempaan en nyt pysty. Jotenkin supermasentavaa koiran kanssakin lenkkeily, kun aina on pimeää ja rumaa, ällöt lehdet maassa ja yök. Ei ihme, että suomalaiset on niin ahdistunutta väkeä, kyllä tässä jo valoisampaakin ihmistä ahdistaa tämä pimeys. Pöh!!!!!!! Tahtoo valoa ja lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, sä todellakin tajuat nämä fiilikseni.
   Mä en voi ymmärtää että armas aviomieheni tykkää tällaisesta pimeästä, kolkosta ja epäystävällisestä vuodenajasta.

   Onneksi tuli ainakin hetkellisesti pakkasta niin ei ole koiratkaan korviaan myöden ravassa joka lenkin jälkeen.

   Poista
 3. Kaamos on ihan penaalista.
  Täällä on ihan jäätävä sumu, mitään ei näe. Käsikopelolla eteenpäin. Taidan ottaa muutaman minuutin tekoaurinkoa saliähellyksen päälle, solarium kerran viikossa voisi olla juuri se hyvä, piristävä buusti. Tokkopa tämä parkkiintunut nahka siitä sen kummemmaksi muuttuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja arvaapa pääsikö minulta ihan spontaani naurunpyrskähdys kun salitreeniohjelmassa luki: Alatalja, v-kahva.
   Ehkä vähän tuhma?

   Poista
  2. Alatalja v-kahvalla! Ei juma! :D :D
   Olin kyllä ylen hämmästynyt, että se orava voitti! No, onhan se hyvä, että on jotain yllättävääkin joskus.

   Tekoauringosta tulikin mieleen, että pitää virittää mun kirkasvalolamppuni. Siitä on ainakin jotain pseudoapua ollut aiemmin.

   Poista
  3. Kyllä. Lähettäisin kuvan mutta olisi suuri kiusaus tehdä se Fingerporin malliin ja sehän olisi HYVIN TUHMA.
   Ihme orava, sotki pakan. Mikä niitä porilaisia oikein vaivaa??

   Poista
 4. Marraskuu on koko vuoden pahin kuukausi, pahempi kuin joulukuu, vaikka silloin on vielä pimeämpää. Kirjoitin ensin jotain enemmänkin mutta sitten sivu päätti päivittää itsensä. En tiedä miksi. Ehkä kirjoitin jotain väärin. Marraskuun kirous varmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttibokseissa on viime aikoina ollut joku kaamoskirous. Se on ärsyttävää.
   Joulukuu on marraskuuta helpompi koska joulukuussa on kaikenlaista hässäkkää ja ihmiset täyttävät maan kaikenlaisella valosaasteella.

   Kiva kun olet palannut, ehdin jo vähän huolestua jossain kohdassa. :)

   Poista
 5. Olen sitä mieltä tuohon raamattuun vetoamisen suhteen, ettei sieltä voi viedä rusinoita pullasta. Jos kerran yksi asia otetaan puolustettavaksi vetoamalla sen sääntöihin niin sitten pitäisi ottaa kaikki muutkin ohjeet käyttöön. Moni ei kyllä leikkaa kättään irti, mutta on valmis kieltämään muilta tasa-arvon vetoamalla raamattuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin just! Jehovan todistajathan tunnetusti selittelevät raamattua parhain päin, mutta nyt tuo on levinnyt laajemmallekin.
   Ja noin muutenkin, olen aika allerginen sille raamatulla päähän lyömiselle.

   Poista
 6. Marraskuu on ihan ok, toki aurinko voisi paistaa enemmän, edes sen lyhyen päiväaikaa. Kauhein kuukausi on ehdottomasti tammikuu. Ja aattele jos asuisi jossain lapissa jossa aurinko ei nouse marraskuun puolivälin ja tammikuun puolivälin välisenä aikana? Siellä ei kukonaskelia tapanina juhlita, mutta toisaalta, eipä päivä lyhentyisi enää nyt kuten meillä.

  Homohomma taas kyllästyttää niin, mistään muusta ei oo jauhettu koko viikkona. Onhan se nyt pervoa, jos jonkun mielestä miehen munan paikka on toisen miehen pyllerissä, mutta niinku sanoit niin jos jotkut pitää sitä luonnollisena niin so what. Mä en ymmärrä avioliittoa muutenkaa... iha sama. Mut voitaisko jo vaihtaa levyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammikuussa saattaa hyvällä tsägällä kuitenkin olla lunta, mikä tuo vähän valoa ja lohtua. Marraskuussa on vaan mustaa ja kuollutta. Mua ei saisi mikään mahti maailmassa muuttamaan tuonne oikealle kaamosalueelle. Mä luultavasti kuolisin...

   Homohommasta ei sen enempää, eli levy on jo vaihdettu. Halusin vain sanoa pienen puoltavan sanaseni. Avioliitossa on puolensa, mutta mähän olenkin puolueellinen tässä asiassa kun elän avioliitossa. :)

   Poista