lauantai 8. marraskuuta 2014

Elefanttitauti

Tai siltä tuntuu tuossa oikeassa jalassa. Nilkka on oikeasti tuplaten paksumpi kuin vasen ja jalkapöytäkin silleen kivasti turvoksissa.
Eihän siinä muuten mitään, mutta kun jalkaan mahtuvat tasan kahdet niistä omistamistani miljuunista sadoista monista kenkäpareista. Eikä siinäkään mitään, mutta kun ne kenkäparit ovat kangastennarit, ihan kesäkamaa siis ja sellaiset puolivaelluskengät, lenkkarintapaiset. Ja ne lenkkarintapaisetkin olisivat ihan jees, mutta kun niissä on reikä. Ommel on ratkennut yhdestä kohtaa niin, että vesikelillä ei passaa lätkytellä, kastuu sukka ihan kunnolla.

Noo, sitä luntaräntäähän satoi torstaina "ihan kivasti", mikä sai minut epätoivoisena penkomaan kenkäkaappiani. Vaan ei, ei mahdu normilenkkari, ei kumisaapas eikä vaelluskenkä mistään talvi- tai syksykengistä puhumattakaan ja niissä kaikissa tuppaa olemaan korkoa, mikä ei myöskään nyt tule kyseeseen.

Päätin siis käydä ostamassa numeroa tai kahta liian suuret "jotkut" kengät, joita voisin sitten vastaisuudessakin käyttää vaikka villasukan kanssa koirankusetushommissa.
Löysin sitten tällaiset hybridit, talvisaappaan ja kumisaappaan välimuoto.

Sisäkenkä on sellainen irroitettava huopatossu, mikä ei ole ollenkaan hullumpi juttu. Sanoisin, että eivät ole maailman kauneimmat kengät, mutta mahtuu jalkaan eikä kuitenkaan ole liian iso "normaalissa" jalassakaan ja näille on käyttöä koiranulkoilutuksessa täällä etelän talvessa varmasti runsaasti.
Nyt en vaan tiedä mitä laittaisin jalkaan kun lähden ihmisten ilmoille maanantaina kun se lumikin suli jo pois...

Olen tosiaan saanut hoidettua itselleni menosuoran alkuviikkoon. Maanantaina aamupäivällä kampaajalle! Ihanainen hovikampaajani yllätti positiivisesti kun sai minut tungettua listalleen näin nopeasti. Tiistaina on sitten eka käynti siellä fysioterapeutilla ja hän toivottavasti osaa rauhoittaa levotonta mieltäni tuon turvotuksen suhteen... Keskiviikkona onkin kosmetologi. Joten ehkä minusta sukeutuu jälleen ulkoiluttamiskelpoinen ihminen, jonka kehtaa viedä julkisille paikoille.

*******************
Olen varmaan tyystin unohtanut "avautua" täällä uusista naapureistamme. Tai ovathan nuo jo muutaman kuukauden asuneet. Eräs mukava perhe oli pakotettu vaihtamaan isompaan asuntoon lasten kasvettua "tilaavieviksi". Suhdanteiden ollessa sitä mitä nyt ovat eivät he saaneet asuntoaan myytyä vaan jäivät kahden kämpän loukkoon. Niinpä järkevästi ja varmasti olosuhteiden pakosta laittoivat asunnon vuokralle.

Kaikenlaista hiipparia kämppää kävi katsomassa ja useimpien kohdalla rukoilin, että kyseinen kandidaatti ei kämppää ottaisi (juu, ihan ulkonäön perusteella, myönnän). Vuokrakin vaikutti mielestäni kovin halvalta verrattuna vaikkapa viereisen kiinteistön asumisoikeusasuntoihin.

Loppujen lopuksi kämppään muutti nuoripari koiran kanssa.
Ensimmäisenä viikonloppuna pidettiin tupaantuliaiset, jotka olivatkin sen sorttiset, että seuraava päivänä tyhjiä kaljatölkkejä oli pitkin kiinteistön viheralueita ja möykkä sen mukainen. Onneksi lähtivät jatkoille baariin jossain vaiheessa.
Pihalle yhteisille alueille alkoi ilmestyä kaikkia "kivoja" roskia tupakka-askeista nuuskatyynyihin. Pahviroskis oli ääriään myöten täynnä kun eihän herrasväki voinut tietenkään litistää tai rikkoa niitä muuttolaatikoitaan. Arvaatte varmaan, että meikäläisellä alkoi pikkuhiljaa keittää...
Lisäksi koira haukkui yksinäisyyttään pitkään aina kun se jätettiin kotiin. Aluksi ajattelin armollisesti, että sillä on vaan eroahdistusta kun ovat muuttaneet uuteen ja vieraaseen ympäristöön. Mutta ei. Meno jatkuu. Ja mitäs siitä jos se haukkuisi viisi minuuttia tai vaikka vartinkin, mutta kun sitä haukkumista riittää tunnin tai kaksi ja se kuuluu varsin hyvin läpi koko talon.  Lisäksi nämä tyypit vielä suuressa viisaudessaan jättävät ikkunan auki kun lähtevät pois, joten ahdistushuutonsa lisäksi koira haukkuu joka risaukselle ja rasaukselle mikä ulkoa kuuluu.
Kyllä, minulla on koiria ja nekin haukkuvat aina silloin tällöin ja erityisesti kun ollaan lähdössä ulos. Mutta se on hetkellistä eikä se jatku loputtomiin. Ja KYLLÄ, minulla on oikeus vittuuntua siitä loputtomasta haukkumisesta vaikka minullakin on koiria. Eniten ehkä vituttaa se, että aamukuudelta herää siihen kun se koira alkaa paukuttaa päätään ja toiseksi eniten se, että jossain kohdassa oma koira kyllästyy myös ja haluaa osallistua kommentoimalla...
Ajattelin sitten, että jospa eivät vaikka tiedäkään, että se koira huutaa siellä kämpässä. Minä ainakin olen aina ollut iloinen siitä, että joku on ihan ystävällisesti sanonut koiran/koirien metelöinnistä, sillä omat koirani (jos ovat huutaneet) ovat aloittaneet huutamisen vasta kun ovat kuulleet auton poistuneen pihasta.
Niinpä tilaisuuden tullen männäviikolla nähdessäni tämän naapurin kysyin ihan (omasta mielestäni) ystävällisesti, että "Tiedättekö, että tuo teidän koiranne haukkuu todella paljon kun se jää yksin?" Se kundi vastasi minulle "No mitä sille muka voi tehdä?" jolloin minulla kyllä pomppasi verenpaine tappiin. Päättelin, että tosiaankin tietää koiransa huutavan kuin hukkuva laiva, mutta ei ole varmaan edes yrittänyt liennyttää tilannetta millään tavalla.
Yritin pitää kieleni kurissa ja jätin sanomatta, että paljonkin voi tehdä, mutta tuumasin sitten vain, että "ainakin voisi laittaa ikkunan kiinni ettei muun haukkumisen lisäksi tarvitse kaikkia risahduksia ulkoa haukkua". Lupasi sitten, että sulkevat ikkunan. Mikä nyt on muutenkin vähän noubreineri pitää ikkunaa tuntitolkulla auki näin lämmityskaudella...
Ai että minuu vitutti sen nulikan asenne ja äänensävy! Siis niin paljon, että seuraavan kerran ilmoitan suoraan isännöitsijälle, joka voi sitten antaa varoituksen. Ja saatanpa piruuttani kertoa asunnon omistajallekin millaista menoa vuokralaisensa pitävät.

Että nyt meillä on sitten kaksi junttia naapuria yhden sijaan, mutta toisaalta olen sitä mieltä, että Puutarhatonttu on ansainnut moiset idiootit seinänaapureikseen. Tämä kuuluu siihen paha saa aina palkkansa -kategoriaan. ;)

8 kommenttia:

 1. Mun pulssi lähti nousuun ja hampaat vain narskuivat leukaperien kiristelystä, kun luin tota tarinaa ääliönaapureista. Perkeleellisiä tollaset ! Johonkin hemmetin idioottien reservaattiin pitäisi kaikki vastaavat sulkea pois häiritsemästä normaaleja ihmisiä. Siellähän nauttisivat olostaan samanmoisten seurassa. Ehkä Siperia opettaisi. Tai sitten ei. Grrrr...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Paljonpa auttoi sen kundin "pidetään ikkuna kiinni" -sana. Tälläkin viikolla yhtenä iltana se piski paukutti päätään siellä tuntitolkulla ja ikkuna oli taas auki. Voi vittu, oikeesti.
   Onneksi jollain muullakin naapurilla on hirttänyt kiinni kuin vain meillä, pihalta löytyineitä kaljatölkkejä on näkynyt viime päivinä herrasväen auton katolla ja konepellillä. ;)

   Mä luulen, että tässä tapauksessa ei edes Siperia opeta, mutta ruvetaan jakelemaan kirjallisia huomautuksia kohta isännöitsijän kautta jos ei muu auta.

   Poista
 2. No minäpä yhdyn Nolliksen kuoroon ja kiristelen leukaperiä ihan samalla tavalla. Ovat ihan pe... penaalista tuommoiset otukset, etenkin naapureina. Ilmoita nyt oitis asunnon omistajille, eihän tuossä hyvä heilu.

  Minun ammoinen naapurini soitti kerran ovikelloa ja kertoi, että koirani haukkuu päivisin/poissaollessani. No tiesin kertoa, että se on se heidän käkikellonsa joka tasatunnein louskuttaa kirvoittaen koirasta haukun irti. Aina kotonaollessani saan estettyä koiran aikeet. Niinpä he laittoivat käen kukkumaan vain yhden kerran tasatunnin merkiksi ja sopu syntyi.

  Hyvät popot olet ostanut, meidänkin huushollista löytyy Soreleita ja ne kumikärkiset ovat ihan pistämättömät näissä loskatalvissa. Toistaiseksi löntystelen enimmäkseen kumppareissa.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oikeasti haluasisin useinmiten uskoa nuorista hyvää ja niin näistäkin vaikka alku jo osoitti suunnan. Nyt en enää luule mitään...

   Hyvin ratkaisitte naapurisovun! :D
   Useinmiten olen sitä mieltä, että nämä asiat ovat ihan neuvoteltavissa jos ei heti lähdetä soitellen barrikaadeille.
   Meilläkin Juniori paukuttaa sitä päätään aina (ja saa muut mukaansa) kun on "jotain jännää" kuten uloslähtö tai vaan se, että on olemassa. Sillä ei siis hermorakenne kestä yhtään mitään. Mutta se haukkuminen laantuu aina minuutissa tai parissa ja olen tätä valittaen naapureille(kin) selittänyt, että siihen ei tehoa mikään, ei hyvä eikä paha, mutta eiköhän sekin jossain kohdassa kuole pois...

   Uskon, että noilla Soreleilla on paikkansa jos/kun etelän "talvikelit" alkavat. Toivon myös, että kestävät useamman vuoden. Yksi tuttava tallusti puoli talvea ja sitten alkoivat falskata siitä kumiterän saumasta.

   Poista
 3. Minusta nuo kengät ovat hienot! Voisin ostaa tuommoiset, vaikka ei olekaan koiraa kusetettavana.

  Ja nuo naapurit... ei ole todellista! Kaikenlaisia puuropäitä sitä onkin. :-/

  Meillekin muutti taannoin uudet naapurit, ja tapasin rouvan hississä menneellä viikolla. Heilläkin on koiria, ja nainen oli kovin huolissaan, että ei kai koirista ole ollut mitään haittaa, kun ovat vähän tainneet haukkua (haukkuivat aluksi aina silloin, kun joku tuli hissistä tai meni hissiin). Sitten nainen ihmetteli sitä, että miten tässä talossa kuuluu kaikki äänet niin hyvin - he kuulemma kuulevat ihan selvästi, mitä heidän yläpuolellaan asuva mies puhuu puhelimeen. Ja mulle taas alakerran rouva neuvoi kerran, että makuuhuoneessa ei kannata riidellä, kun makuuhuoneesta varsinkin kuuluu kaikki heille ihan selvästi. Eipä tee hirveästi mieli harrastaa mitään äänekkäitä seksileikkejäkään. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osta vaan, niitä saa urheiluvälineliikkeistä tai ainakin XXL:stä jos ei muista.

   Naapurit todellakin ovat. Olen päättänyt, että tästä lähtien oveni eteen putoavat röökiaskit ja muut roskat löytävät tiensä heidän postilaatikkoonsa... Idiootit, oikeasti.

   Teillä on kunnon pahvitalo jos noin hyvin kuuluu! Tai no, itsekin 70-luvun elementtitaloissa asuneena olen varsin tietoinen siitä, että ainakin pattereita pitkin äänet kulkivat paremmin kuin hyvin.

   Teidän seksileikkinne onkin sitten laatua "kuka pystyy olemaan eniten hiljaa"! :D

   Poista
 4. Mää niin tunnen sun tunteesi noiden naapureiden suhteen. Meillä se piharoska on välillä yhteiseen ulkoeteiseen sammunut naapuri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistit paremmaksi! Meillä en ole vielä sentään pihalla sammuneisiin naapureihin törmännyt. :D

   Poista