keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Pakettiautomaatti

Olen ehkä saattanut mainita täälläkin, että postimme lakkautettiin yli vuosi sitten ja nyt lähin posti sijaitsee noin 15 kilometrin päässä (ennen matkaa oli noin kaksi kilometriä). Eihän se ole matka eikä mikään, mutta posti, joka palvelee varmaankin 50 000 taloutta, sijaitsee liikekiinteistössä, jossa on yhteensä noin kymmenen parkkipaikkaa... Olen kyseisessä toimipisteessä asioinut vain muutaman kerran (hakenut pakettia) ja joka kerta siellä on ollut valtava jono. 
Siitä suivaantuneena yritin jo aiemmin rekisteröidä itseäni pakettiautomaatin asiakkaaksi. Onneksi en jostain syystä onnistunut silloin ensimmäisellä kerralla, sillä sittemmin on pakettiautomaatti tullut myös tuohon lähi-Alepaamme. Nöyrryin ja luin käyttöohjeita, minkä jälkeen onnistuinkin kertomaan Itellan systeemille, että haluan jatkossa pakettini oikean postin sijasta tuohon lähiautomaattiin.

Edellispäivänä tilasin netistä kahvikapseleita tuohon uuteen ihanuuteeni (kilpailee muuten vahvasti ykkössuosikin asemasta tiskikoneen kanssa) ja katso, viesti paketin saapumisesta pakettiautomaattiin tuli jo eilen illansuussa!
Niinpä pääsin tänään sitten ensimmäistä kertaa tekemään tuttavuutta moisen masiinan kanssa. Etukäteen olin pohtinut, että mistä minä huomaan mikä luukku aukeaa... Noh, tämähän oli suunniteltu ihan sellaisellekin ihmiselle, joka ei erota oikeaa vasemmasta. Näppäiltyäni tekstarilla saamani koodin, kertoi automaatti, että pakettisi on luukussa nuolen osoittamassa suunnassa. Ja sen jälkeen sai antaa käskyn avata luukku. Luukkuhan ponnahti sen verran selkeästi auki, että ei sitä voinut olla huomaamatta.
Ja koko tähän toimenpiteeseen kului noin kaksi minuuttia. Vaihtoehtona olisi ollut ajaminen hampaita kiristellen sinne postin toimipaikkaan, parkkipaikan epätoivoinen etsintä ja jonottaminen tiskille noin puoli tuntia. Kyllä, voitte olla varmoja, että kannatan lämpimästi tätä automaattisysteemiä!

Lisäksi kävin (salaa) puutarhamyymälässä sillä tekosyyllä, että sen viimekesäisen ruukussa olleen ja siihen kuolleen runkoverenpisaran tilalle piti löytää jotain. 
Löysinkin kivan runkoruusun halvalla, joten jos kuolee, niin ei harmita. Samalla teemalla hankin siihen tuunaamaani pallogrilliin taas äitienpäiväruusun alennuksesta. Tässähän pätee se, että siinä on aina ruukkuruusu, joka on ostettu alennusmyynnistä ja joka saa olla grillissä niin kauan kuin se kukkii. Useimmat ovat kukkineet koko kesän henkensä kaupalla. ;)

Olisin ostanut tomaatinkin Siipalle, mutta ne olivat loppuneet. Sen sijaan ostin aivan hurmaavan kauniin amppelissa olevan verenpisaran. En vaan pystynyt vastustamaan sitä, vaikka minulla jo periaatteessa oli "amppelikukkakiintiö" täynnä. Ratkaisin "ongelman" sijoittamalla verenpisaran ulko-oven lippaan ja siirtämällä siinä olleen orvokki-istutuksen maan tasalle. Nimittäin tänään sää suosi ja sain kuin sainkin sen kukkapenkin kunnostettua!
Hellävaraisesti siirsin jo kasvamaan lähteneet liljat korotettuun penkkiin ja toivon etteivät kovin pahasti ottaneet nokkaansa moisesta siirtelystä. Lisäksi istutin viisi torvililjan (= valkolilja) sipulia, joiden toivon myös menestyvän.
Sen amppelissa olleen orvokin laitoin sitten siihen penkin eteen kaunistukseksi kunnes saan sen vanhan mylläyksen tasattua ja keksittyä siihen jonkun kestävän ratkaisun. Nyt se on aika ruma kun poistin siitä vain vanhat reunakivet ja se jäi aika myllätyn näköiseksi.
Yritän saada jotain valokuviakin aikaiseksi näistä puuhasteluistani.

8 kommenttia:

 1. Olispa meilla taalla Israelissakin tommosia pakettiautomaatteja! Mina kun menen postiin vastaanottamaan netista ostettuja (yleensa turhia) tuotteita, pitaa ottaa kirja mukaan kun ainakin puoli tuntia menee sita vuoroa odotellessa. Mutta se on viela hyva, jos en ota kirjaa tai muuta ajankulua, menee paljon enemman. Murphyn lakiko se tamakin on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai tämä onkin globaali ongelma näköjään.
   Juu, en ymmärrä, että mikä siinä kestää niin kauan kun suurin osa (havaintojeni mukaan) noutaa postista jonkun paketin. Siis vaan noutaa eikä maksa mitään postiennakkoa tms. Luulisi, että siinä toimenpiteessä ei kauaa mene... Vaan ehkä se onkin haasteellisempaa hommaa kuin ymmärränkään. ;)

   Poista
 2. Sama peli täällä jenkkilässä, posti on vihon viimeinen paikka asioida, jollei ole tuntitolkulla aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihme touhua. Kuvittelen, että verotoimistossa saattaisi olla samanlaista... En tosin ole vuosiin joutunut asioimaan paikan päällä kun vähäiset verotukselliset asiani olen voinut hoitaa verkossa. Onneksi, sanoisin. :)

   Poista
 3. Uskalsit jo laittaa verenpisaran ulos? Tuossa naapurissa on myös jo kesäamppelit ja heillä kiikutetaan ne kaikki (taitaa olla 6- 7 kpl) joka yö sisälle. Se halla/pakkanen voi vielä puraista.
  Kovasti tekisi minunkin jo mieli orvokkien lisäksi laittaa muitakin kesäkukkia, mutta odottelen pari viikkoa, jospa lämpöä alkaisi tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskalsin, joskus täytyy elää vaarallisesti. ;)
   Ostan sitten uuden jos jostain syystä takatalvi iskee. Minähän laittelin orvokit parvekelaatikoihin ja pariin amppeliin jo silloin pääsiäisen jälkeen. Samalla istutin parit kesäneilikat ja kyllä ne ovat pysyneet hengissä. Tai no, sitä etuoven neilikkaa nostelin kyllä sisälle yöpymään kun vapun aikoihin oli niitä kylmiä öitä.
   Mutta nyt luotan siihen, että yöpakkasia ei enää tule. Ensi viikoksi luvattiin jo hellekelejä, jotka varmaan yltävät sinne teillekin asti.

   Poista
 4. No meillä on posti kymmenen kilometrin päässä lähimmälle pakettiautomaatille taitaa olla kolmenkymmenen kilometrin matka, olkoonkin että täällä korvessa ei ole pulaa parkkipaikoista mutta silti.

  Totuushan on se ettö koneet ottavat kohta ylivallan sillä lähes jokainen palvelu pystytään tuottamaan jonkinlaista "automaattia" kyttäen ja hyvä niin. Ainakin virastoasioinnisa nämä tietokoneet hakkaavat mennen tullen sen vanhan jonottamisen joko toimipisteessä tai puhelimessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo pakettiautomaatti taitaa olla osoitus toimivasta tuotekehittelystä. Olkoonkin, että postilaitoksen nettisivut eivät kovin selkeät tämänkään asian suhteen ole. Mutta toimii ja kuulemani mukaan toimii lähettäminenkin. :)

   Valitettavasti automatisointi ja koneistaminen merkitsevät väheneviä työpaikkoja... Onneksi ei koneista ihan kaikkeen ole yksikseen ja uskon ettei niin tapahdu meidän elinaikanamme.

   Poista