maanantai 19. toukokuuta 2014

Kotikulmilla tapahtuu

Ihana kesäisen lämmin viikonloppu oli ja tänäkin aamuna lämpö helli suloisesti kehoa ja mieltä! Taitaa tulla niin kuuma päivä, että vanhojen pierujen keritseminen saa tältä päivältä jäädä, samoin siivoaminen. Sen sijaan vien VV:n rokotuksille elikkäs menen treffeille eläinlääkärini kanssa. :)

Viikonloppuna tosiaan sää suosi niin pihan kuopsuttelijaa kuin erinäisiin tapahtumiin osallistuvaakin.

Lauantaina käytiin ihmettelemässä, että kaikkeen sitä ihminen ryhtyy, kuten vaikka uimaan jäätävän kylmässä mutaojassa...
Tuossa nurkalla nimittäin kisailtiin jo viidettä (vai neljättä, en ole ihan varma) kertaa Extremerun-kisa. Mukaan matkaan oli lähtenyt kuuleman mukaan noin 4 000 kisajaa, joista osa oli mukana veren maku suussa eli tosissaan ja osa sitten hupailumielellä pukeutuneena mitä mielikuvituksellisimpiin asuihin. Ja sen kyllä huomasi, esteille muodostui melkoisia jonoja. Juontajan (Jaajo Linnanmaa) mukaan kisassa oli myös paljon julkkiksia sekä missukoita ja tissukoita. Minä näin tasan kaksi julkkista: Jaajon (daa, aika helppoa kun heilui siellä mikrofoni kädessä ja oli muuten pidempi kuin kuvittelin) sekä Jetro Rostedtin, jolla oli tumma puku hieman kuraantunut reissussa ja rööki maistui maaliintulon jälkeen.
Hauskaa näytti porukalla olevan. Viivähdimme paikalla sen verran, että ehti aurinko tarttua käsivarteen ja otsaan eli kesän pohjaväri on saavutettu.

Sunnuntaina olikin sitten aika taas kannattaa paikallista tapahtumaa. Tämä, nyt kolmatta kertaa järjestetty, Kartanon kevät on ihan mukava ja silleen kivalla tavalla kotikutoinen häppening. Paikalla on aina jotain käsityöläisiä myymässä tuotteitaan sekä tietysti työttömien makkaragrilli ja muuta oheisohjelmaa. Lapsille paljon kaikkea, mm. poniratsastusta muutamalla eurolla.  On aina hauska katsella lasten ilmeitä kun pääsevät ponin selkään istumaan tai koiran vetämän kärryn kyytiin. Maailmassa on monta ihmeellistä asiaa pienelle lapselle.
Meikäläisille siellä on lähinnä miljöö, sillä kuten olen aiemminkin kertonut, on tuo kartanonpuisto aivan ihana paikka. Olen hyvin iloinen, että kaupunki päätti puiston kunnostaa ihmisten iloksi.
Tänä vuonna oli paikalle saatu semi-akustisesti esiintymään oman kaupungin tyttö Vicky Rosti. Häntä kuuntelimme hetken aikaa ja huolestuin kun tunsin kaikki kappaleet niin, että oli vähän pakko laulella mukana. ;)

Muuta ihmeellistä ei sitten viikonloppuna tullutkaan tehtyä. Vähän pihan ruoputtelin ja yritin elvyttää huonosta talvesta (ja koirankusesta) pahasti kärsinyttä nurmikkoa. Saapa nähdä elpyykö, vai pitääkö ryhtyä perustamaan nurmikkoa uudestaan. Ei huvittaisi... *huoh*

Näpsäisin myös hieman tärähtäneen otoksen tuosta hienosta verenpisarastani. Toivon, että sitä ei enää halla korjaa, sillä se on kovin erikoinen ja kaunis minun mielestäni. Kuva ei ehkä näytä kukkaa koko komeudessaan, mutta ehkä yritän ottaa toisenkin otoksen jahka useampi nuppu aukeaa. Kuitenkin tuo sisempi osuus (lila) on sellainen kerrattu versio.Jälkijuttu:
Heklalle vielä iso kiitos vinkistä estää anonyymit kommentit! Nimittäin ei ole ensimmäistäkään roskapostikommenttia tullut sen jälkeen kun moisen asetuksen laitoin voimaan. :) 

2 kommenttia:

 1. Komia on verenpisarasi! Hallaöitä ei liene lähiaikoina tulossa, kun päivälämpötilat hipelöivät hellelukemia.

  Hieno homma, kun olet saanut karistettua roskapostittajat kannoiltasi. Testaan tässä, onnistuuko kommentointi meiltä muilta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, eiköhän nyt jo pysytä tiukasti plussalla, yli kymmenen asteen yölämpötiloissakin. :)
   Tänä aamuna oli ihanan raikas ilma, se eilinen sade (& ukkonen?) vihdoin puhdisti ilmaa, mitä ne kaksi edellistä eivät tehneet.

   Ajattelin, että kokeilen jonkun ajan päästä taas sallia anonyyminkin kommentoinnin. Katsotaan sitten tuleeko uusi roskapostirynnistys... Hyvin ainakin sinä onnistuit näköjään kommentoimaan, joten et ole anonyymi spämmääjä. :D

   Poista