tiistai 8. lokakuuta 2013

Pätkäpaastoilijan painajainen

Eilen vietin taas paastopäivää eli sitä noin 500 kCal päiväannosta.

Ostin perjantain kauppareissulla avomaan kurkkuja kun arvelin niiden olevan vielä hyviä ja makoisia. Ainakin ne näyttivät hyviltä ja tuntuivat napakoilta.
En sitten koskenut niihin ennen eilistä. Ja kitkeriähän ne jo olivat. Onneksi oli raejuustoa ja lähikaupasta irtona ostettuja porkkanoita, jotka olivat todella makeita ja hyviä.

Siinä natustellessani raikkaria with porkkana & kitkerä kurkku pohdin yhdelle työkaverille, että mitäs sitä sitten talvella syödään paastopäivinä kun kurkku on kamalaa vetistä olmia ja porkkana maistuu maakellarille. Talvisia tomaatteja ei voi syödä kun niistä aukeavat suupielet. Hedelmissä on ihan liikaa "virtaa", jotta niitä voisi mielin määrin syödä paastopäivinä toisin kuin vaikkapa kurkkua. Eikä ihan pelkkiä keitettyjä kananmunia viitsisi syödä kennollista. Johan siitä koituisi jonkun sortin ilmastohaittaakin kanssaeläjille...

Lämmin Kuppi -keittoja olen muutamana päivänä syönyt (n. 100 kCal/annos), mutta vähän valjujahan nekin ovat. Sienikeitossa murheellisesti pieni sienenmurena etsii toista. Se soppa kaipaisi ehdottomasti kyytipojakseen jotain ihanaa leipää, kunnon ruisleipää tai jotain ihanaa tuoretta maalaishiivaleipää. Vaan eihän se käy...

Kuten aiemmin totesin, en halua lähteä erikseen kokkailemaan mitään paastopäiväsapuskoja, se on aivan liian vaivalloista. Siispä talveksi pitäisi keksiä jotain helppoa, mutta sopivaa. Minun tapani tehdä salaatteja on aivan liian "ruokaisi" kun haluan, että salaatissani on sitä, tätä ja tuota sekä erityisesti juustoa (fetaa, Kolatun salaattijuustoa, mozzarellaa tms.).

Ehkäpä minä jotain keksin. Haluaisin kuitenkin nyt roikkua kiinni tässä 5/2-kuurissa. Se tuntuu jollain tapaa sopivan minulle oikein hyvin.
Toisaalta, vuorotteluvapauden koittaessa tiedän, että syöminen vähenee ja liikunnan määrä luultavasti lisääntyy, joten ehkäpä siitäkin löytyy jonkunlainen ratkaisu. Tarkoitukseni ei ole kuitenkaan jäädä sohvan pohjalle makaamaan kymmeneksi kuukaudeksi. ;)

Tänään kuitenkin saa taas syödä mitä vaan ja lounaaksi kävi nykäisemässä tuhdin kinkkuherkkusienipizzan kun oman lounaskuppilan tarjonta ei pahemmin houkutellut. Nyt on masu täynnä ja voinkin kohta vyöryä palaveriin torkkumaan...

8 kommenttia:

 1. Jos laitat Googleen 'alle 500 kcal annos' sieltä tulee joo enimmäkseen ruokaohjeita - mutta niissä voi olla jotain vinksua sellaisellekin joka ei jaksa laittaa ihan niitä annoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OK, kiitos vinkistä, pitääpä kokeilla. Jotain ruokia kun kuukkeloin tossa taannoin, niin paljon tuli fisua ja äyriäistä. Vaan se kun ei sovi meikäläisen pirtaan. :-/
   Mut jotain keittojen kaloreita vois katella, esim. pinaattikeitto maistuis kyllä ja sen nyt just just jaksaa mikrossa tai kattilassa lämmittääkin. ;)

   Poista
 2. Puolalainen jogurti vie nälän tunteen ja kyvyn syödä useiksi vuorokausiksi ja on näin kätevä ravinnonlähde paastoajan ruokalistaan. VAin kolme purkkia tuota ilmestyskirjan neljännen enkelin ainetta ja pian kroppasi kärsii nestehukasta wc-paperin tuottajien myhäillessä tyytyväisenä. Testattu on ja toimii - joka ikinen kerta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hitto! En kai mä mitään kestoripakkaa halua! :-o
   Vaikka sillä sitä varmaan laihtuis...

   Mä suosin kuule ihan kotimaisia hyla tai laktoosittomia tuotteitta jatkossakin. ;)

   Poista
  2. Meidän cittarissa on ollut muutaman kuukauden ajan Ålands Mejerietin Luonnonjugurttia. Rasvaa jotain 2,7 ja vähälaktoosinenkin on. Jumaleissöni miten on hyvää myslin kaverina aamiaisena. Pitää nälkää lounasaikaan asti.
   Hassua, että se tuli ihan maito-osastonhoitajan läppänä tai harhaostona yhdellä naamalla myyntiin. Kohta oli kolmella feissillä ja nyt viidellä. Ja aina loppu. Litra maksaa muistaakseni 1,99 tai jotain semmoista. Maista jos löydät. Mä hamstraan sitä aina sen kuusi litraa kun on hyvät päiväykset :D

   Poista
  3. Okei. Toi kyllä kuulostaa sellaiseslta, että sitä on turha meidän kaupoista etsiskellä. Mutta pidän kuitenkin silmäni auki.
   Eilen tuli tutkailtua maitotuotehyllyä ihan suurennuslasilla kun piti Siipalle löytää jotain helposti nieltävää, mutta kylmää. Toiveena oli rahkaa ja jugurttia, joten tuli kyylättyä erinäisiä vaihtoehtoja. :)

   Poista
 3. Porkkanaraaste! Sinne vielä kestää yhden appelsiinin saksia joukkoon, on muuten hyvää. Ja ainoa porkkanan muoto, jota suostun syömään. En ymmärrä miksi sama porkkana maistuu ihan karmealta kaikissa muissa muodoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eih! Maistuu sekin talvella maakellarilta. *yök* Ja mulle on ihan vihoviimeinen juttu porkkanaraaste appelsiinilla. :D
   Olen varmaan saanut joskus kouluaikoina siitä jonkun pakkoyliannostuksen. Lantturaaste on toinen kammotus... *brrhh*
   Kokonaisena rouskuteltu porkkana on oikein hyvää kunnes se tosiaan tulee siihen pisteeseen, jossa se maistuu maakellarille.

   Poista