keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Ei ehkä sittenkään

ihan niin huono päivä kuin vielä päivällä kuvittelin. Mummeli todettiin ikäisekseen hyväkuntoiseksi (hieman ylipainoiseksi tosin) ja yksi patti julistettiin tarkkailuun, toinen julistettiin nivelrikoksi, suuhun annettiin kuuri ja hymy rassataan puhtoiseksi sitten kun emäntä ja siippa ovat käyneet lokakuun lomamatkallaan.
Mummeli hyrisi tyytyväisyydestä monestakin syystä:
  • Pääsi emännän kanssa ihan kahdestaan autoilemaan!
  • Pääsi pitkästä aikaa treffaamaan Mr. eläinlääkäriä (juu, emäntäkin tykkää hänestä kovasti)!
  • Pääsi treffaamaan emännän äitiä!
Kaikki tämä oli to-del-la fantsua ja väsyttävää ja nyt voikin pieni vanha koira kuorsata onnellisena sohvan nurkassa (minkä myös tekee aika äänekkäästi).
Hauskaa, että koirilla on pienet ilot, mutta myös mustasukkaisuutta on ilmassa. Kotiin jääneet miss juniori ja herra Peräkammarin Poika (alias PP) olivatkin sitten lyöneet viisaat päänsä yhteen. Nimittäin unohdin estää pääsyn olohuoneen puolelle, niin eikös PP ollut sitten kusaissut maton kulmalle. No tottakai!!! Pääsi aika monta ärräpäätä asian huomatessani, jolloin PP hiipi keittiön pöydän alle ja juniori yläkertaan sängyn alle. Onneksi on olemassa tehomyrkky, jonka löysin Mustin ja Mirrin valikoimista. Kyllä toimii. Lähtee kusiläntit ja hajut kanssa eli ei ole kiinnostusta kusaista samaan kohtaan uudestaan sen takia, että siinä haisee entiset.

Mutta joo, pientähän tuo on loppujen lopuksi. Siippakin tulee huomenna kotiin ja viikko on kohta voiton puolella. Josko sitten viikonloppuna vielä sienimetsään hakemaan syksyn viimeiset suppikset. Sitten riittää, niin hauskaa kuin sienestys onkin, sillä pakastin ratkeaa kohta liitoksistaan.

Loppuun haluan ihmetellä kaihileikkaussysteemiä tässä maassa. Julkisella puolella jono on käsittämättömän pitkä ja leikkaavat silmän kerrallaan etkä voi tietää minne joudut menemään operoitavaksi kun kunnat/kaupungit ostavat palvelun joltain spesialistilta, siis siltä joka on sattunut voittamaan kilpailutuksen. 
Yksityispuolella pääset leikkaukseen öpaut koska haluat ja sille lääkärille, jolle haluat (eli lähellä kotia luultavasti). Niin ja leikkaavat molemmat silmät kerralla. 
Arvaan, että siellä jo huudellaan hintaa. Juu, niin minäkin luulin, mutta julkisella puolella kun leikataan silmä kerrallaan, niin maksetaan tietty myös yhdestä. Loppujen lopuksi kahden silmän hinta sekä julkisella, että yksityisellä on ihan tasan sama euroissa. Että arvaatte varmaan, mitä suosittelin äidilleni... Kukkaron nyörejä joudun tietty höllentämään, mutta se tarkoittaa lähinnä sitä, että joudun lykkäämään oman haaveeni näön korjausleikkauksesta tuonnemmaksi.

Läskivalitus saa edelleen jäädä tuonnemmaksi. Nyt menen homehtumaan kutimen ja töllön ääreen. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti