maanantai 24. helmikuuta 2014

Aishoki, aishoki

Suomalaiset ovat penkkiurheilijakansaa ja erityisesti lätkä saa useimman sydämen syttymään ja läikähtämään.

Vannoin perjantaisen lätkäpettymyksen jälkeen, että en todellakaan katso mitään pronssiottelua... Vaan ryhdyin kuitenkin katsomaan.
Tilanteen ollessa 2-0 oli pakko sonnustautua kohti bussipysäkkiä, sillä olimme menossa ulos syömään ja pöytä oli varattu puoli kahdeksaksi.

Bussissa minä seurasin ensin jonkun urheilutoimittajan twiittejä tilanteesta, mutta Siipalta petti närvi ja hän kaivoi puhelimesta radioselostuksen kuulolle. Bussissa kuului vähän siellä ja täällä radion ääntä, joten taisi useampikin tyyppi seurata matsia omasta vehkeestään. 
Matkan aikana Suomi teki yhden maalin lisää ja ottelua oli reilu kymmenen minuttia jäljellä kun saavuimme Isolle Kirkolle.

Salamapäätöksellä hilppaisimme rautatieasemalle ravintolaan katsomaan matsin loppuun. Ja kyllä kannatti, näimme viimeiset kaksi maalia sekä Suomen iloiset ilmeet. Niin se on, että pronssi voitetaan ja hopea hävitään.
Vielä ehdimme ihan hyvin käppäillä ravintolaankin ilman, että olisimme pahasti myöhästyneet.

Eilen saattoikin sitten tyytyväisenä todeta, että Sveamamman pojat olivat ihan paperia kanadalaisten komistusten käsittelyssä.
Päivän paras juttu ruotsalaisleirissä taisi olla Estelle-prinsessan synttärit. Ja onnitellaan nyt Maddeakin kun hänkin pyöräytti maailmaan prinsessan, josta ei ehkä tulekaan prinsessaa. Grattis Madde o Chris!

Urheilua on nyt tullut seurattua pari viikkoa ihan yli omien tarpeiden. Ja kuten aina tällaisten arvokisarupeamien jälkeen, on takki vähän tyhjä.
Sotshin lähetysten parasta antia olivat kuitenkin ilman muuta Muksis Nikin ja Villen matkassa -insertit.
Niin ja kiitos Niki Juuselalle hyvistä jääkiekkoselostuksista. Pidin tavastaan innostua, mutta pysyä jotenkin järkevän kuuloisena kuitenkin, ja paras huudahdus oli viime perjantain Ruotsimatsin päätteeksi äännähdetty: "Voi pahuksen turkasen turaus!" Tämän omin käyttööni heti. ;)

16 kommenttia:

 1. Mäkin kiinnitin huomiota tohon turkasen turaukseen. Mistä ihmeestä ne noita saa suuhunsa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että se olis halunnu käyttää ihan muita sanoja siinä kohdassa, mutta muisti olevansa valtakunnan telkkarissa.
   Mutta hyvin vetäisty noin äkkikseltään. Meikäläiseltä olis irronnu vaan se vittu, ikkuna, ämpäri -versio. ;D

   Poista
 2. Mä en ole ikinä ollut urheiluihminen enkä edes penkkiurheiluihminen, mutta nyt näitä kisoja ekaa kertaa jotenkin innostuin seuraamaan. Oikeastaan vasta viimeisenä päivänä =). Päätösjuhlaa seuratessa tajusin, että voi hitsi miten iso asia nuo olympiakisat on, kaikki ihmiset eri kansallisuuksista puhaltaa yhteen hiileen ja osallistuvat yhdessä. Siinä on jotain valtavaa, paatoksellista ja se on omiaan lujittamaan eri kansallisuuksista olevia ihmisiä. Taatusti katson seuraavia kisoja enemmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olympialaiset ovat ihan omanlaisensa tapahtuma ja seurasin, vaikkakin puti-ukon takia olis voinut boikotoidakin. Toisaalta, minun katsomatta jättäminen ei olisi asiaa muuttanut mitenkään.
   Mielelläni katselen juuri lumilautailua ja sellaisia uudempia lumilajeja, mutta kyllä se jääkiekko on myös aika must Suomen pelatessa. :)

   Poista
 3. Mua nauratti tuo turkasen turaus kans!

  Ja kaikki Suomen pelit oli ihan pakko katsoa ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vaikka en mitään liigapelejä seuraakaan, niin maajoukkueen matsit ovat ihan eri asia. :)

   Poista
 4. On se suuri rikkaus miten erilaisia me ihmiset olemme: en ole katsonut yhtään ainutta kisalähetystä mistään lajista. Päättäjäisistä näin pätkän. Meillä ei katso mieskään muuta kuin urheiluruudun yleensä.
  Jääkiekosta ollaan molemmat sitä mieltä, että siellä on kaukaloon laitettu poikia luistelemaan jonkun mustan mötikän perässä ja tappelemaan siitä verissä päin.

  Mutta eihän tämä muiden kisanautintoa tarvi vähentää, enhän minäkään halua, että kaikki muutkin tunkisivat avantoon kanssani:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan. Olen kanssasi samaa mieltä, että erilaisuus on rikkaus. Siitä syntyy keskustelua kunhan kukaan ei tyrkytä sitä omaa "oikeaa" katsantokantaansa.

   Ja ei, en todellakaan ole änkeämässä avantoon kanssasi! ;D

   Poista
 5. Pitikin laittaman muutama provosoiva viesti lehden tekstaripalstalle tyyliin "suomi hävisi taas häpeällisesti jää kiekon olymppia kisoissa, tällä kertaa pronssi mitallin muodossa." jne :) Mä en seuraa jääkiekkoo enkä muitakaan talvilajeja. Futis, sitten sellaiset maailmanlaajuiset lajit ja keilaus kiinnostavat, niitä mä kattelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi zim! Sä saat kyllä varmaan kunnon kiksit kun trollaat tuolla erinäisillä palstoilla. :D

   Mä oon ite pelannu futista ja ehkä siksi en todellakaan seuraa sitä millään tasolla. Keilausta ei taida kauheen usein tulla töllöstä vai tuleeko? Eurosportilta tulee välillä dartsia. Mutta snookeria kyllä kattelen, se on mun ja mutsini yhteinen intohimo. :D

   Poista
  2. Juu ja snooker :) Se on ihan kunulaji.

   Poista
  3. No niin on! Ei voi kuin ihailla noita ammattilaisia. Just tuijottelen juurosportilta Welsh openin finaalilähetyksen uusintaa. Kauheeta tää tämmöinen joutenolo. ;-P

   Poista
 6. Aishoki, totta toki!
  Pronssi voitetaan, hopea hävitään. Mutta tikahtukoot ruotsalaiset nyt prinsessatorttuun, pullauttihan Madde ilmeisen sievän tyttären maailmaan. Förlåt mig kaksimielinen vertauskuvani. Torta på torta ja bebis on bebis, etenkin kuninkaallinen bebis.

  Kisoja boikotoin muuten (koska Putin), mutta jälkipelit ovat olleet hupaisat. Murheilu ja mulkoiluministerimme korjasi kyllä semmoisen potin, ettei edes M16 kyennyt aikanaan parempaan. Paitsi teki curlingin tunnetuksi. Paavo teki omanlaisensa ilmaveivin ja kärsii siitä kyllä pestinsä loppuun saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukaan muu kuin ruotsalainen ei syö prinsessatorttua/-kakkua paitsi suomenruotsalainen. Ruotsia äidinkielenään puhuvilla on joku makeageeni, oikeasti. Tiedän mistä puhun.

   No mä en tosiaan boikotoinut kun en nähnyt siitä olevan mitään hyötyä tässä vaiheessa. Puti-ukko on kyllä melkoinen diktaattori...

   Paavoa mollataan mun mielestä ihan suotta! Kerrankos sitä juhlii liikaa ja nyt oli ainakin hyvä syy juhlaan. ;)
   Kohta tulee joku muu kohu, joka saa Paavon toilailut unohtumaan, uskon niin.

   Poista
 7. Suomea vietiin taas maailmankartalle ja toisaalta kuin virallisesta selostuksesta/kanavalta näin kuinka jääkiekkomaailman headhunterit merkkailivat maajoukkueen jäppisiä listoilleen - mehän ollaan kohta (mestaruuksista viis) maailman paras jääkiekkokansa! Oikeesti, kun suhteutetaan maailmalla pelaavien suomalaisten määrä materiaalipohjaan/väkilukuun niin näin se vaan on.

  Paavo on aina Paavo ja oikein harmitti kun sillä ei ollut niitä Bandidoksen liivejä mukana - siinä vasta esikuva ja malliesimerkki kuinka politiikkaa Suomessa pitää hoitaa :D (ihan totta, pisteet Pavelle koska hän on ihminen joka kärsii harvinaisesta "eikun niskat 45 asteen kulmaan" - syndroomasta johon kaiken päälle liittyy löysähkö alahuuli ja vallan verrattomalla nopeudella liikkuva aataminomena)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, suhteutettuna väkilukuun on meillä todella paljon hyviä lätkäjätkiä maailmalla.

   Vaikka en tunnustaudu vasemmistolaiseksi, on Paavo mielestäni virkistävä tapaus kulttuuri- ja urheiluministeriksi. Tiedätkö, sellainen vähän epäsovinnainen. Musta se on hyvä, että tuolla tasolla osaa ja uskaltaa olla oma itsensä. :)

   Poista