torstai 20. kesäkuuta 2013

Jobbari-Jane

Maanantaina hyvästelin haikein mielin uskollisesti kanssani kulkeneen pakettiautoni. Toivottavasti uusi emäntä saa nauttia monista mukavista kilometreistä ohjuksen puikoissa.
Olin ensimmäistä kertaa ties kuinka moneen kymmeneen vuoteen autoton nainen...

Äidilläni oli pieni punainen peugeot, jonka hankkimisesta minä olin päävastuussa silloin monta vuotta sitten kun se hommattiin. Auto oli oikea löytö, hyvin pidetty "kauppakassi", josta ajattelimme olevan äidilleni iloa suurinpiirtein niin kauan kuin hänellä kortti vielä on. Vaan valitettavasti pösö kohtasi loppunsa viime talvena ja matkansa vei rekisteristäpoiston kautta romuttamolle.

Talvella äitini ei pahemmin autoa tarvitse, mutta kesällä menojalkaa vipattaa siihen malliin, että melkein joka viikko pitää johonkin päin Suomea olla menossa.
Kesän karjalaisjuhliin muori matkusti sellaisella pommilla, että ihan hirvitti päästää matkaan. Tuolloin päätin, että kun saan oman hoppani myytyä, ostan äidille jonkun vähän paremman kulkupelin ettei tarvitse sydän syrjällään odotella, milloin on muori jäänyt tienposkeen jossain huitsan kukkasessa.

Niinpä tiistaina löysin itseni surffailemasta erinäisiltä autonmyyntisivuilta... Siippa tahollaan etsiskeli myös sopivaa biiliä.
Muistelin äitini kriteerejä edellisen autonoston yhteydessä. Niitä oli käytännössä kaksi: pieni ja punainen. Tällaisilla hakusanoilla ei paljoa kannata etsiskellä, mutta koitin miettiä sopivia pieniä automalleja ja sovittelin hintahaarukkaa.
Ja kas! Ihan lähellä oli yksityisellä myynnissä tältä vuosituhannelta oleva pieni ja punainen auto, jolla oli sopiva hinta sekä mukavan vähän ajettuja kilometrejä ja joka oli passelisti varusteltu.

Tuumasta toimeen, soitin myyjälle ja tiedustelin sopisiko mennä renkaita potkimaan.
Jo vain passasi ja niinpä autottomuuteni kesti tasan vuorokauden. :D
Auto oli oikeasti kiva ajettava tuollaiseksi pikkuautoksi, juuri katsastettu ja huollotkin tehty.  Käytännön syistä tein kaupan omiin nimiini, että ei tarvinnut lähteä muoria raahaamaan mukaan. Niinpä voin lähettää äidin juhannuspäivän aterialta kotiinsa omalla, uudella, pienellä ja punaisella autollaan. Eikä minun toivottavasti tarvitse enää tämän jälkeen hänelle muuta autoa hommata ennenkuin ajokortti otetaan pois.

Onhan se sievä, eikö olekin?Mikäli urani valtion virkamiehenä joskus päättyy, taidan ryhtyä autokauppiaaksi. Sloganikin on jo valmiina: "Jobbari-Jane: ostaa, myy, vaihtaa ja varastaa". ;) 

10 kommenttia:

 1. Sehän on ihana auto! Sitä paitsi "pieni ja punainen" on oikein sopiva kriteeri. Meilläkin sellaisia on kaksi. Puoliskon pieni ja punainen on hellittelynimeltään sporttivartti (se on sporttinen ja vain varttikokoinen oikeaan autoon verrattuna) ja avaimenperäksi ei kelvannut mikään muu kuin tulipunainen ferrari-avaimenperä.
  Minä en kyllä voi enää punaista autoa ostaa itselleni, naapurit pitäisivät meitä hulluina, jos tulisi kolmas punainen samaan pihaan. Luulisivat varmasti, että ostamme automme värin perusteella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä värillä ON väliä. ;)
   Kiva peli tuo on, hyvä ja vakaa ajettava. Ja mikä parasta, mutsi tykkäsi kovasti.

   Poista
 2. Söpöhän tuo on. Mutta jos ryhdyt autokauppiaaksi, niin ehkä 'pieni ja punainen' - ominaisuuden lisäksi pitäisi tietää jotain muutakin, siis ehkä;)
  Minulla on iso ja punainen. Farmari siksi, kun täällä korvessa on aina jotain sementtisäkkiä tms kuskattavaa, farkkuun on helpompi niitä nostella.
  Hyvää jussia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta jospas mä tiedänkin muutakin? ;)
   Tai sitten keskityn vaan tällaiseen asiakaskuntaan, jolla on nämä kriteerit. :D

   Meillä on iso ja musta pihassa. Ja sen yhtenä ostokriteerinä oli, että sinne pitää päästä kyytiin ilman että pitää kyykistyä maan rajaan. Hyvin täyttää sen kriteerin muiden lisäksi.

   Hyvät jussit sinnekin näin jälkijättöisesti. :)

   Poista
 3. meidän osaston johtajalla oli semmoinen ja sin itsekin sillä kyyttiä joskus . Mukavalta tuntuisi sisältä tuntuis isokin ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, se tuntuu sisältä isommalta autolta kuin onkaan. Sähäkkä peli, liikahtaa nopeasti paikasta toiseen. :)

   Poista
 4. Kah, onko se Ka? Pieni on ja räyhäkkään punainen. Kyllä tuolla kelpaa huristella.

  Mukavaa Juhannuksen jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kah Kahan se. :)
   Juu, hyvin pääsee muori etenemään. Itse hämmennyin kun kävin sen tankkaamassa ennen luovutusta, että menipäs vähän rahaa bensaan. :D

   Toivottavasti teilläkin oli mukava Juhannus. Täällä oli ihan leppoisaa syöden ja köllötellen aikaa viettää.

   Poista
 5. Sinä olet nainen jolla on sydän paikallaan ja mikäli ryhdyt autokauppiaaksi, me tulemme näkemään takuuvarmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sä oot sit mun ensimmäinen asiakas. :D
   Toivotaan nyt kuitenkin, että tuo valtion leipä jatkuu edelleen. Se taitaa kuitenkin olla vähän varmenpaa kuin autojobbarina olo. ;)

   Poista