keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Nuppi turvoksissa

Siis päänuppi. Kuinka paljon voi ihmisen päässä olla räkää? Siis niistää saa joka kolmas minuutti ja aina vaan riittää. Ehkä sieltä tulee kohta se viimeinenkin aivosolu pihalle...

Tämä tuntuu olevan kovin ärjyä tautia, joka onkin jo levinnyt laajalle. No, jos nyt oikein punnitsen vaihtoehtoja tämän tai sen liikkeellä olevan vatsataudin välillä, niin kallistun kyllä tämän räkimisen puoleen. Oksentaminen yhtä aikaa pöntöllä istumisen kanssa ei ole koskaan kuulunut suosikkipuuhiini...

Luulenpa, että kaiken maailman myyntimies-huikkasilla ja puhelinkaupustelijoilla on jokin kuudes aisti, jonka perusteella osaavat soittaa silloin kun "asiakas" on kykenemätön järjelliseen ajatteluun. Kaikenlaiset lehtikauppiaiden numerot olen yrittänyt listata puhelimeni estolistalle, mutta eipä ole tullut mieleeni, että sinne pitäisi laittaa sähköyhtiötkin.

Minulle soitti sähkökauppias X, joka oli jostain päätellyt, että olen varmasti innostunut vihreistä arvoista ja ekologisuudesta. Hetken kelasin, että "mitä vittua" kunnes tajusin, että ehkä yhteystiedot on kaivettu jostain koiraharrastuksen piiristä. Suomessahan kennelmaailman kattojärjestö kerää lisärahaa myymällä jäsentensä osoitetietoja kaikenlaisille kaupustelijoille. Useinmiten ne ovat autokauppiaita (Osta nyt nääääääiiiinnn iso pakettiauto kun sulla on nooooiiinnn monta koiraa), jotka onneksi lähestyvät vain paperisten esitteiden kautta. Varmaankin siitä syystä, että autosta pitää aina nähdä kuva. ;)


No niin, takaisin asiaan. Todellakin sähkökauppias kyseli siis kaikki vakiokysymykset sähköyhtiöiden kilpailuttamisesta jne. Yritin väistellä ensin sanomalla, että Siippa hoitaa kaikki tällaiset jutut. Toisin sanoen yritin heittäytyä tyhmäksi pikkuvaimoksi. Tämä taisi vaan myyntitykkiä innostaa, arveli kai minun olevan helppoa riistaa.
Seuraavaksi sanoin olevani kerskakuluttuja, joka yrittää jättää mahdollisimman suuren hiilijalanjäljen, mutta ei sekään lannistanut tyyppiä.

Kaupitteli siis minulle ympäristöystävällistä tuulisähköä, mutta vasta-argumentit häneltä sitten loppuivatkin kun kysyin, että mistäs minä voin tietää, että juuri meidän pistorasiasta sitten tulee sitä tuulisähköä jos naapuri on tilannut ihan "tavallista" sähköä. Ja mainitsin myös sen, että uhanalaisia merilintuja kuolee kun ne lentelevät siellä tuulipuistossa propelleja päin. Vaadin vastauksia ja todistelua, mutta kauppias alkoi perääntyä pikaisesti. Raukka ei varmaankaan tiennyt, että en ole päässyt moneen päivään uhoamaan mistään asiasta, joten hän oli varsin sopiva uhri. Mutta tosiaan, ei ollut varautunut vastailemaan vasta-argumentteihin. ;)

Luulenpa, että nämä ekotekosähköt on keksitty viherpiipertäjiä ja ekohippejä varten. Tiedättehän, niitä varten, jotka ovat päättäneet lastensa puolesta, että näistä tulee kasvissyöjiä jo siinä vaiheessa kun lapsi on vasta pilke isänsä silmäkulmassa. Niille kun vähän liputtaa kalliimpaa sähköä ekotekona, niin johan tekee kauppansa... Juu, eikä kannata provosoitua siellä. Kyllä minäkin kannatan ekologisuutta ja vihreitä arvoja järkevyyden rajoissa, mutta kuten olen ennenkin todennut, on fanaattisuus aina pahasta olipa asia mikä hyvänsä.


Todellisuudessa olemme Siipan kanssa todella laiskoja näissä kilpailutusjutuissa. Se on mukavuusalueemme ulkopuolella, vaikka Siippa välillä on vähän turhankin tarkan markan heppu. Tuttavapiiriimme kuuluu ihmisiä, jotka kilpailuttavat mm. vakuutukset kerran vuodessa. Vittu, mä en ainakaan jaksa. Katsotaan sitten jos hinnat pomppaavat katon läpi tai koemme äkillisen elintason laskun, jonka takia pitäisi ryhtyä vyötä kiristämään ja menoja karsimaan.4 kommenttia:

 1. Joo, en uskalla enää ottaa osaa mihinkään kilpailuun, kun senkin perusteella puhelinmyyjät löytää. "Olette ollut kiinnostunut puutarhanhoidosta vuonna se ja se..." Että kuinka? jaa, no en muista enkä ole enää. Jos olen joskus vastannut K-kaupan kyselyyn, niin se ei tarkoita, että nyt tilaan edullisesti Sisusta ja suunnista-lehden... Enkä tajua mitään eri sähkötyypeistä... kään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisusta ja suunnista!!! Räkä taisi lentää näyttöön asti tästä tyrskähdyksestä! :D
   Kiitos päivän piristyksestä. :)

   Mä yritän aina ruksia kaikki kohdat, missä kielletään yhteystietojen käyttö, mutta ei kai sekään auta.

   Poista
 2. Tuo on kyllä jo puhelin terroa, mutta vau, sait myyjälle jauhot kurkkuu. Itelläni välähtää ne parhaat argumentit vasta puhelun jälkeen.

  Toinen perkele, on kaiken maailman käärmeöljykauppiaat ja liittymämyyjät, jotka majailee kauppakeskuksien käytävillä myymässä omegaa ja maailman halvinta liittymää, mutta vain uuden puhelimen ohessa. Nykyään kikkani päästä noista eroon on tekeytyä hulluks ja huutaa vaan "eieieieie" suoraa huutoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihmettelin itsekin kun jostain tempaisin nämä kommentit. Järki nimittäin kulkee vähän kokkareina ton rään mukana.
   Niihin kauppakeskusväijyjiin sovellan ihan tylyä ja kovaäänistä EI-sanaa ilman kohteliaisuutta. Aika hyvin on tehonnut.

   Poista