maanantai 6. elokuuta 2018

Nyt saa käydä ehdottelemaan!

Nimittäin matkakohdetta syksylle. :)

Minulla on positiivinen ongelma elikkäs lomapäiviä, jotka täytyy pitää vuoden loppuun mennessä.

Hakusessa joku kiva eurooppalainen kaupunki ja ajankohta joskus lokakuun lopulla, mutta ei koulujen syysloman aikaan, koska koirille ei saa silloin hoitopaikkaa kuitenkaan. Koska se syysloma on, kuka tietää? Matkustajina kaksi aikuista, joista toinen on kala- ja äyriäisallergikko.

Pari ajatusta on omastakin takaa, mutta aina sitä mielellään kuulee muidenkin näkökantoja ja ehdotuksia.


Akuutimpana kriisinä on nyt se, että miksi blogiin jätetyt kommentit eivät enää tule sähköpostiini? Aiemmin kun joku on kirjoittanut kommentin, on se ohjautunut valittuun sähköpostiini ja näin on ollut helppo käydä vastaamassa kommenttiin säällisessä ajassa. Nyt vaan ei tule enää, ei kommentin kommenttia, vaikka bloggerin asetuksissa on edelleen päällä valinta lähetyksestä sähköpostiin... En käsitä, nörttitaitoni loppuivat kesken, joten olkoon. Pahoittelen siis jos kommentteihin vastaamiseni kestää. :(

Päivän positiivisena asiana lienee se, että seuraavan loman alkuun on enää neljä aamua. Sitten voi taas kuvitella olevansa "ikuisella lomalla", vaikkei se kahta viikkoa kauempaa kestäkään. ;)

17 kommenttia:

 1. Miten olisi Rooma? Loppusyksystä siellä voisi olla aika suotuisat olosuhteet, ei ihan mahdottomia turistilaumoja eikä myöskään ihan paahtavaa hellettä (eikä todennäköisesti sentään luntakaan, kuten meidän lomallamme taannoin). Nähtävää mielin määrin ja syötävää joka makuun (terv. nimim. kala- ja äyriäisallergikko itsekin ja vielä ihan rehellisesti nirso sen lisäksi).

  Tietysti myös Barcelona on ihana. Ja Berliinissä on vaikka mitä mahtavaa nähtävää ja koettavaa. Ja sitten Kööpenhaminakin on tosi symppis paikka. Jajaja... voijjettä, kyllä on maailma mukavia paikkoja pullollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siullahan on miun mieli! :D Roomaa tässä on itsekin tullut pyöriteltyä mielessä. Ja muistankin postauksesi teidän lumisateestanne! :)
   Barcelonassa olimme pari vuotta sitten juuri loppusyksystä. Berliini... njääh, siellä on liikaa suomalaisia kun se on nyt sellainen muotikaupunki. Ja kaikkihan me tiedämme, mitä Seppo Räty sanoi Saksasta aikoinaan. ;)

   Totta on, että niitä mukavia paikkoja on ihan hitokseen! Melkein aina on tämä runsauden pula kun alkaa vaihtoehtoja pohtia.

   Kiitos ehdotuksista! :)

   Poista
 2. Tuo bloggerongelma ilmaantui tuossa joku aika sitten (olisko ollut eu-tietosuojahässäkän yhteydessä...), ne pitää "tilata" uudelleen s-postiin.

  Mene bloggerin "alkuvalikkoon" ts sinne, mistä valitset "uusi blogiteksti", tekstit, yms...
  Vasemmalla valikossa on asetukset
  siellä sähköposti
  sitten vaan ensin poistat nuo molemmat aiemmin tallentamasi Kommentin sähköposti-ilmoitus ja Lähetä tekstit osoitteeseen kohtien s-postiosoitteet ja tallenna tyhjänä. Sitten lisäät sen uudelleen ja tallennat, näin mä "tilasin uudelleen" kommentit s-postiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, arvasin, että täältä se apu löytyy! Kiitos Marjaana! :)
   Arvelin vitsin piilevän juuri tuossa asetuksessa ja siinä, että tämä tietosuoja-asetusuudistus (karmea sana!) on aiheuttanut kaikenlaista hämminkiä.
   En vaan älynnyt tosiaan tehdä tuota poista ja lisää uudestaan -manööveriä. Kokeilenkin heti. Kiitos kovasti vielä kerran. :)

   Poista
  2. Toivottavasti toimii. Mä muistaakseni tein parikin kertaa, kun sieltä pitäis tulla s-postiin vielä hyväksymisilmoituskin ja sen linkkiä kun käy klikkaamassa, homma olis kondiksessa. Ekalla kerralla ei tainnu tuota kuittausta tulla.

   Poista
  3. Tein manööverit uudestaan ja nyt ainakin tuli se hyväksymisilmoitus linkkeineen. Ekalla kerralla ei tosiaan tullut. Ehkä se nyt toimii, jäädään odottelemaan. :)

   Poista
  4. Kyllä tuo Marjaanan vinkkaama keino toimi minullakin :)

   Poista
  5. Juu, nyt toimii minullakin, en tiedä miksi ensimmäinen kerta ei onnistunut. :)

   Poista
 3. Roomaa olisin ehdottanut minäkin,olen ollut siellä syksyllä ja se oli mitä parhain aika. Toisaalta joku muu Italian kaupungeista, Firenze, Napoli ym. Miksei myös Wien, sekin on lokakuussa mukavan rauhallinen ja kaunista siellä on aina, ja Sacher-kahvila :)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rooma on kyllä vahva kandidaatti. Milano ja Firenzekin olivat listallani, mutta Siippa ei niistä niin kovin intoutunut. :)
   Wienissä olimme juuri toukokuussa, että ei ehkä toista kertaa samana vuonna, vaikka se hieno ja kiva kaupunki onkin. :)

   Poista
 4. Minun on pakko pistää vaihtoehto Roomalle, Malaga ! Syyskuussa siellä on taas siedettävät ilmat ja turistit ovat kaikonneet siedettäviin määriin.

  Toinen kestovarma on Ateena, ei näkeminen lopu.
  Italiasta suosittelen Milanoa, se on niin klassikko, niinkuin risotto milanese.
  Köpis on kiva myös. Mites Dublin? Sinne ainakin itse hinkuaisin ja kovasti.

  Tänä vuonna omat tutut ovat postanneet reissukuviaan erityisen ahkerasti Riikasta.

  Oi että, olispa kiva matkalle mennä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Malaga, pistetään korvan taakse. :)
   Ateena on hieno, mutta joku siinä nyt on, että se ei tähän kohtaan tunnu nappaavan. Dublinissa olemme olleet lokakuussa, kiva kaupunki, mutta sää ei ollut ihan parhain. Seuraavalla Irlannin keikalla olemme ajatelleet ajella vähän ympäri vihreää saarta, joten ehkä vähän kesäisemmät kelit olisivat paremmat. Riika on nyt jotenkin myös in ja pop, mutta olisiko sekin enemmän kesäisempi kaupunki?

   Selkeästi on liikaa hyviä vaihtoehtoja, mutta ehkä tästä joku päätös syntyy. Tai sitten löydämme itsemme Tallinnan-laivalta. :D

   Poista
 5. Olin Roomassa lokakuun puolivälin jälkeen ja se oli kyllä mielestäni parhaita syksyn reissuja, joten minäkin suosittelen Roomaa. Mieheni on hehkutellut Krakovaa, mutta itselläni ei ole sieltä kokemusta. Riika on todella kaunis kaupunki, mutta ehkä menisin sinne kesäaikaan.

  Tänä vuonna kävin Cesky Krumlov nimisessä ihanassa pikkukylässä aivan etelä Tsekeissä. Sinne pääsee todella edullisesti ja hyvin varustetuilla busseilla Prahasta 3 tunnissa. Matka maksoi muistaakseni 6,5e/suunta. Paikka on todella kaunis ja ehdottomasti käynnin arvoinen. Siellä järjestetään syksyisin myös keskiaikaiset musiikkiuhlat. En muista oliko ne syyskuun puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se Rooma aika vahvoilla on. :)
   Krakova ei kyllä minua jostain syystä houkuttele, en tiedä miksi. Koko Puolalla on vähän semmoinen huono klangi minun maailmassani. Ehkä se johtuu siitä, että nuoruudessani minulla oli puolalainen kirjeenvaihtokaveri, jolla oli puutetta ja kurjuutta yli omien tarpeiden...
   Minäkin näkisin Riian ennemmin kesäkaupunkina...

   Tsekki on hieno maa, Praha on ehdottomia suosikkejani. Kolmen tunnin bussiajelu ei kuitenkaan houkuttele. :D

   Kiitos vinkeistä sinullekin. :)

   Poista
 6. No, mihin tuli päädyttyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorry, että en ole vastannut! Koska minulla on ollut hirveä kirjoitusjumi, en ole pahemmin edes pyörähtänyt täällä blogistaniassa.

   Syksyn lomapaikan päättäminen aiheutti hirveää ristivetoa parisuhteessamme ihan vaan siksi, että emme pystyneet päättämään! Rooma oli pitkään tapetilla, mutta se kaatui siihen, että emme löytäneet meille sopivaa hotellia. Hotelli on siis meille aina kriittinen, koska lomalla pitää olla paremmat oltavat kuin kotona. ;)

   Syksyinen retkemme vei proosallisesti Tallinnaan ja siellä majailimme Hiltonissa. Kiva matka ja rentouttava. Kelit olivat pääsääntöisesti ihan paskat, koska oli syksy, mutta turisteja ei ollut hirveästi ja se oli kivaa. :D

   Ensi viikolla sitten kohti uusia seikkailuja (tuttuun paikkaan) kun suunnataan perinteiselle toukokuureissulle. :)

   Poista
  2. Mulla ei olisi tehnyt vaikeuksia valita Rooman ja Tallinnan väliltä, kuten ei näköjään sitten lopulta teilläkään :)

   Poista