tiistai 2. syyskuuta 2014

Haista sieni!

Tänä aamuna oli ilmassa aidosti syksyn tuntua. Lämpömittari näytti viittä astetta kun koirain kanssa kurvattiin aamuasioille. Myös lähimetsässä saattoi aistia syksyn. Siellä nimittäin haisi sieni, ensimmäistä kertaa tänä syksynä. Tiedättehän miltä sienimetsä haisee, sellaiselta multaisen muhevalta... noh... sieneltä.

Yhtään tattia en ole meidän nurkillamme nähnyt, ainakaan vielä, mutta parit haperot ja iso määrä jotain "seitikkejä" on putkahtanut maasta ihan muutamassa päivässä. Lisäksi ukonsieniä on ilmaantunut tuonne yhteen vakipaikkaan. Toivon ettei joku valopää taas potki niitä kumoon ennenkuin lakit aukeavat. Näen niissä nimittäin itselleni lounasta moneksi päiväksi. ;)
Mutta toivoa siis on, että suppiksiakin varmasti löytyy tällekin syksylle. Näissä meikäläisen maastoissa ei kannata kanttarelleista haaveilla, sillä jos niitä sattuisi olemaan, niin joku poimii ne heti kun vähän maasta pilkistävät. Eikä tämä lähimetsä ole oikein sopivaa kanttarellimaastoa, suppiksiakin on ihan muutamassa kohdassa, mutta niitä käytän aina mittatikkuna sille, koska lähden tuonne "oikeaan" sienimetsään.
************
Katselin eilen Suomen lentopallomatsia Kuubaa vastaan ja täytyy sanoa, että jännittävää oli! Lentopallo on sopivan nopeatempoinen peli meikäläiselle seurattavaksi, siinä sattuu ja tapahtuu, ja pisteitä tulee nopeasti. Hienosti Suomi nousi suosta ja irtopisteet on annettava myös suomalaiselle fanijoukolle, joka kannusti hyvin ja äänekkäästi. Plussaa tulee tietysti myös siitä, että joukkueessa on monta katseenkestävää pelaajaa enkä voi moittia valmentaja Sammelvuonkaan habitusta.... ;) Pieni kauneusvirhehän alussa toki sattui kun järjestäjät soittivat Viron kansallislaulun eivätkä suinkaan Suomen... Nooo, virhettä eivät tietenkään huomaa muut kuin suomalaiset ja virolaiset, joten menköön. Ehkä se korjataan seuraavaan otteluun mennessä?

Tänään tulisi koripalloa, mutta vaikka Susijengi onkin kovassa nosteessa, en oikein jaksa korista seurata. Liekö olen saanut lapsuudessa yliannostuksen, sillä me saimme alaluokilla ilmaisia lippuja Espoon Hongan (nyk. Tapiolan Honka) peleihin ja niitä tulikin käytyä katsomassa ihan urakalla. Oli jännää istua päätykatsomossa korin takana seuraamassa peliä kun välillä pelaajat melkein syöksyivät syliin. Ja pelin jälkeen piiiitkät miehet jakoivat meille, pikkutytöille nimmareita. Oi aikoja! Nykyisellään olen vähän allerginen sille "kirskunalle" jota joutuu koripallomatsin sivutuotteena kuuntelemaan. Ehkäpä jätän tämän(kin) illan matsin katsomatta ja kuuntelen tuloksen sitten huomenaamun uutisista.

JälkiJuttu: Oudot naapurit vol. X. 
Puutarhatonttu istui viime yönä puolenyön jälkeen autossaan kadun varressa hörppimässä kaljaa ja huudattamassa radiota. Itse asiassa luulen, että istuisi varastossaan juomassa sitä kaljaa jos häntä ei olisi heti kättelyssä kielletty pitämästä koiraansa vapaana lasten leikkipaikalla kuseksimassa... Hänet voi usein myös nähdä kuljeskelemassa kylpytakissa yhteisillä piha-alueilla useamman kerran yhden illan aikana.

Valitettavasti ei osunut se lottovoitto kohdalle taaskaan.

8 kommenttia:

 1. Nuuh, heti lehahti sienimetsän haju nenään kun luin tekstiäsi. Sitä se mielikuvitus tekee, ei tarttee aina itse olla pelipaikoilla kun voi ihan omasta tuvasta eläytyä tunnelmiin. Ja hajuihin. Niistä onkin ollut viime aikoina puhetta, katkaravuilla aloitettiin ja meillä päästiin lietelannankin aromiin jo kolmannen (tai neljännen) kerran tänä kesänä.

  Koristossujen narinan muistan hyvin. Niin monet matsit istuin milloin minkäkin koulun liikuntasalissa pitämässä kirjaa. Erityisesti tykkäsin jengistä nimeltä Ukko-Munkin Pojat, munkkiniemeläisseura sekin.

  On teillä vinha naapuri. Kaikkia se leipä elättääkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö? Tietyt asiat ovat sellaisia, joista mielikuvitus heti loihtii realistisen kuvan ja tuoksumaailman aivoihin.
   Juu, ihana se teidän lietelannan levittäjä! Voisko sen käräyttää jonnekin viranomaiselle? Vaikka ELY-keskukseen?
   Meillä noita naapuripeltoja viljelevä on vähän hillinnyt sitä paskan levittämistään. Sinä vuonna kun muutettiin tänne, se yritti vissiin "hajustaa" meitä pois kun levitteli varsin innokkaasti lietettä erityisesti juhlapyhien aikaan (pääsiäinen, vappu, juhannus...)

   Mä katoin eilistä korismatsia enkä kuullut tossujen narinaa! Mit vit? Onko keksitty narisemattomat koristossut? Susijengi pelasi kyllä niin lammasmaisesti, että taidan jatkossa keskittää energiani niihin lentismiehiin. ;)

   Äläs muuta sano. Tuokin oli vain pintaraapaisu sen tempauksista... Lottovoittoa odotellessa, edelleen.

   Poista
  2. No se paskaralli on nyt sitten toistaiseksi ohi. Peltojen omistaja sai äijän vihdoin kiinni ja kertoi, että rehunteko pelloilla loppui heinäkuun viimeiseen päivään. Jatkossa ne ovat meidän hevosilla laitumena. Täytyy vähän perehtyä maaperänäytteisiin ja katsoa keväällä mitä suljua niillä pelloilla kasvaa viiden vuoden kiivaan lieteläträyksen jäljiltä. Tällä viimeisellä kunniakierroksella tyhjensi sinne myös oman likakaivonsa...

   Poista
  3. Hmmm... Joo, moisella lieterallilla voi maaperä jäädä aika mielenkiintoiseksi... Ehkä tosiaan kannattaa vähän ottaa näytteitä, että tohtiiko polleja lykätä sinne laiduntamaan. Tosi ikävää tuommoinen toiminta. :-/

   Poista
 2. OI voi ja anteeksi jo etukäteen... mutta mua jotenkin naurattaa tuo puutarhatonttu ;-)

  Jos ei lotto tuo tulosta, niin mites se uusi ohjelma, Naapurit! Hih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin naurattais jos en joutuis asumaan sen naapurina. Nyt melkein itkettää välillä se myssyn tyhjyys... Onni onnettomuudessa kuitenkin ettei ole sentään seinänaapuri!

   Naapuriarvonta... Joo! Mainosta mukaillen voisin sitten käydä heiluttelemassa setelitukkoa sen nenän edessä ja sanoa, että "sori, sulle ei tuu mitään". ;D

   Poista
 3. Olen aivan varma, että sen teidän puutarhatontun velipoika on osunut Naapurit arvonnassa meidän taloon :D Mää sitten vihaan niitä lottomainoksia kun tulee aina sellainen olo, että joo, olen kyllä "voittanut" naapuri arvonnassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä on veli, olen nähnyt, joten ihan mahdollista että se on sun naapuri! ;D
   Ihanaa, että on kohtalotoveri tässä(kin) asiassa. :D

   Poista