maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pääsiäislorvailun lopputulema

Tehokkaasti olemme soffalla löhöilleet miltei koko pääsiäisen. Suurimmat aikaansaannokset lienevät kesälomareissua varten tekemämme buukkaukset lentoineen ja majoituksineen. Tai no, yksi yöpyminen on vielä buukkaamatta kun emme oikein ole edes osanneet päättää missä kohdassa karttaa haluaisimme yöpyä. Niin ja auton vuokraus on tekemättä, mutta muuten on homma pulkassa koirien hoitolapaikkoja myöten. Sen varmistin ensin, sillä tänä vuonna jaamme kesäloman kahteen osaan ja ensimmäinen osa sattuu heinäkuulle kun miltei koko muukin Suomi on lomalla. 
Eli Skotlanti kutsuu taas. I-ha-naa! 
Luvassa on tuttuja paikkoja ja vakivierailukohteitamme, mutta myös pari uutta paikkaa, joissa emme ole viivähtäneet aiemmin. Viimeiseksi yöksi sitten Edinburghiin, jossa saa vielä kivan shoppailupäivän, sillä paluulento lähtee vasta myöhään illalla. 
Onpa mukavaa kun on taas kesälomareissu luvassa. Ja nimenomaan Skotlantiin kiertomatkalle suuntautuva. Viime kesänä olimmekin vain pidennetyllä viikonlopulla Edinburghissa. Onhan meillä toki toukokuussa perinteinen reissumme Keski-Eurooppaan, mutta Skotlannissa on sitä jotain. Jotain, mitä en osaa selittää, mutta siellä olemme molemmat kuin kotonamme. 
Ja kun olemme niin monta matkaa sinne tehneet, on mukavaa ja helppoa aina suunnitella seuraavaa. Tietyt kylät ja kaupungit ovat lunastaneet paikkansa sydämissämme ja on myös mukavaa huomata, että niissä tietyissä paikoissa meidät myös muistetaan ja otetaan aina vastaan lämpimästi.

Tänään jaksoimme myös vääntäytyä ihmisten ilmoille koirankusetusreissua kauemmas. Kävimme Korkeasaaressa. Moni muukin oli keksinyt viihdyttää lapsiaan roudaamalla ne eläintarhaan. Eli väkeä oli, mutta koska me olimme liikkeellä vasta iltapäivällä, ei ruuhkaa ollut ärsyttävyyteen asti. Tähän aikaan vuodesta kun siellä käy, niin kissaeläimet ovat pirtsakoita ja muutenkin tuntuu olevan tietynlaista äksöniä enemmän kuin kaikista kuumemmilla kesähelteillä. 
Ilma oli kaunis joskin tuulinen, mutta se oli vain varustautumiskysymys. Mukavan raukea olo oli muutaman tunnin Korkeasaarireippailun jälkeen.

Huomenna sitten takaisin arkisen aherruksen pariin töihin. Ainakin taas tietää, miksi siellä töissä käy kun on jo tullut "sijoitettua" tulevaisuuteen. ;)Edinbughin linna Princess Streetin puistosta kuvattuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti