perjantai 20. huhtikuuta 2012

Mitä tänään syötäisiin?

Tai oikeamminkin viikonloppuna. 
Tänään on taas se päivä viikosta kun pitää änkeytyä hypermarkettiin kaikkien lapsiperheiden sekaan, joiden pikkupiltit heittävät sitä itkupotkuraivaria miltei joka hyllyn välissä. *huoh* En edes viitsi enää hämmästellä sitä, miksi ne pienet lapset pitää roudata sinne kauppaan väsyneinä, nälkäisinä ja kiukkuisina kiukuttelemaan lisää. 
Normaalisti yritämme hoitaa viikko-ostoksemme torstaisin, jolloin hypermarketti on huomattavan paljon tyhjempi näistä suosikkikanssashoppaajistani kuin perjantaisin. Nyt vaan on taas sattuneesta syystä tämän viikon arpaonni osunut perjantaille.

Eikä siinä mitään, nainen tekee sen mitä naisen täytyy. Mies seuraa perässä ja vikisee. ;)

Mutta taas on edessä se jokaviikkoinen ongelma. Mitä me syömme viikonloppuna? Vaikka meillä Siippa on pääkokki, niin minun pitää heitellä ideat ja ehdotukset siitä, mitä arvon herra voisi kokkailla. Ihailen ja suuresti kadehdin niitä ihmisiä, jotka jaksavat lukea kaikki Hesarin Ruokatorstai-palstat ja vastaavat, ja ammentaa niistä loputtomasti uusia ideoita ja makuelämyksiä.
Meikäläisellä ei riitä moiseen aikaa eikä viitseliäisyyttä ja vaikka riittäisi, niin olen niin lahopäinen, että unohdan samantien lukemani. Joskus harvoin muistan nähneeni jonkun kivan reseptin ja palaan etsimään sitä. Mutta pääsääntöisesti päässäni sutii tyhjää kun pitää miettiä viikonlopun ruokia.

Onneksi ei sentään tarvitse jokaiselle viikon seitsemälle päivälle pohtia sapuskaa! Me kun molemmat syömme lämpimän lounaan töissä, niin illalla ei ole enää tarvetta lämpimälle aterialle, vaan kevyellä iltapalalla mennään. Eli käytännössä pitää kerran viikossa keksiä kahden päivän lämpimät ruuat. Helppoa, eikö? No ei ole, ainakaan minulle. Ajatus pyörii aina samaa pientä ympyrää ja lihaa pitää tietty olla jossain muodossa. Kala ei käy kun minulla on se algeerialainen suhde niihin vedessä eleleviin elukoihin Joskus saattaa jostain mielen syövereistä pompahtaa joku kuningasajatus ja ruoka jota ei ole aikoihin tehty, mutta se on todella harvinaista. Ja joskus (ehkä aika useinkin) Siippa kyrsiintyy näköalattomuuteeni ja ottaa pallon haltuunsa ehdottaen itse erinäisiä ruokalajeja.

Joten, mitä tänä viikonloppuna syötäisiin? Ehdotuksia vastaanotetaan. 

JälkiJuttu:
Ihanaa kun sataa vettä! Ilma toivottavasti vähän puhdistuu, samoin kadut. Että satais vaan ja siihen lämmintä ilmaa päälle, niin kohta on ihan vihreää. :)
 

4 kommenttia:

 1. Lasange, lihapata, paisti, kokonainen kana... tässä muutamia ehdotuksia :D

  Itelläni kyllä on aina vähän sama probleema, vaikka taloutemme pää (ja ainoa) kokki olenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasagne, joo! Sitä ei ole ollutkaan pitkään aikaan. Kiitos vinkistä. :)
   Kokonainen broileri oli viimeksi viime sunnuntaina... Se on aina se helppo vaihtoehto kun ei muuta keksi. Mutta katellaan mitä sieltä kaupasta tarttuu mukaan tänään. ;)

   Poista
 2. Mulla toi menee aina tarjousten katteluksi. Usein kyllä tarraan johonkin lihabiittiin, jonka voi maustaa mielensä mukaan ja heittää uuniin. Sen lisukkeeksi sopii aina jokin pakastevihannespussi, valkosipulat, herneet, paprikat ja tietty perunat ja salaattia täytyy löytyä pöydästä viikonloppuna viimeistään. Jos norjalainen lohi on tarjouksessa, se meillä valitaan, muttei tietenkään tämä nyt ollut vinkki siihen suuntaan. Meillä yleensä kelpaa sitten sama ruoka ne pari päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, se meikäläisen kaupassakäynti on sellaista päämäärätöntä haahuilua siellä lihahyllyjen äärellä. Olisi kiva kun olisi selkeä visio, jonka missiona sitten toteuttaisi. Silleen lista käteen ja kauppaan -tyylisesti! :)
   Haahuilu on ihan jees jos ei joudu haahuilemaan näin perjantaina. Katotaan kuinka ämmän käy.

   Niin ja olen ihan varma, että pitäisin kalasta jos voisin sitä syödä. Se rakenne jotenkin kiehtoo minua. Mutta enpä tiedä mitä menetän ruokavalikoimastani kun ei ole kokemuksia. Enää en sentään tee kuolemaa kun olen kalan kanssa samassa tilassa. ;)

   Poista