perjantai 18. toukokuuta 2012

Pohjois-Korea haluaa minut?

Tämä juttu on sarjassamme lisää mysteerisoittoja kummallisista numeroista.

Puhelimeeni on viimeisen kahden viikon aikana soitettu jostain ulkomailta, numerosta, joka alkaa +850. En luonnollisestikaan ole vastannut, sillä olen lukenut kauhutarinoita näistä "kalastelusoitoista", joilla yritetään saada ihmisiltä rahat pois puhelinlaskun kautta.

Tottakai oli pakko guuglata tuo numero, mutta eihän sillä haulla mitään tolkullista tulosta tullut, muuta kuin se, että samasta numerosta oli jollekin muullekin maanmiehelle/-naiselle yritetty soittaa. Ainoastaan haulla selvisi, että 850 on Pohjois-Korean maanumero! En nyt ihan heti keksi, miksi kukaan sikäläinen minuun haluaisi yhteyttä ottaa ja vielä puhelimitse!
Elleivät sitten ole nuuskineet, että tuossapa kärkevä ämmä, värvätään se vakoojaksemme. :D
Joskus muinoin minua on kyllä lähestytty Etelä-Koreasta sähköpostitse kun olisivat halunneet ostaa koiranpennun. Tai oikeamminkin kaksi. Kieltäydyin diplomaattisin sanakääntein myymästä.

Tänään siis taas oli lounastuntini aikana yritetty tuosta numerosta soittaa. Puhelin luonnollisesti kölli työpöydälläni ihan kaikessa rauhassa pärisemässä. Nyt homma rupesi sen verran jo häiritsemään ja korpeamaan, että tökkäsinpä senkin numeron estolistalle.
Mutta ihan kuriositeettina olisi kiva tietää, mikä tuo numero on. Ehkä se joskus selviää mutta luultavasti ei. 

8 kommenttia:

 1. Kim Jong-unskalla on sulle varmaan jotain tosi tärkeetä asiaa. Ärhäkät daamitovat siellä päin varmaan aika harvinaista sortimenttia, luulisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! Näin taitaa olla. :D
   Mutta todella omituista, kerta kaikkiaan...

   Poista
 2. Tervehdys!

  Sattumalta löysin blogisi, koska kummallista kyllä, myös minä olen saanut puheluita numerosta, joka alkaa +850, ja yrittäessäni soittaa takaisin automaattiääni totesi että " Valitsemanne numero ei ole käytössä." Annoin asian olla, mutta nyt hiljan ihmettelin taas kummallisen puhelun tultua, ja googlasin numeron, ja totesin minäkin että se on Pohjois-Korean suuntanumero :o
  Puheluihin en kyllä ole vastannut, koska tosiaan taitaa olla mahdollista saada mukavan kallis puhelinlasku tai jotain muuta hämärää. Mitä lie onkaan.

  Perin kummallista.
  Terveisin eräs J.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä J.
   Minäkin olen kuukkeloinut tuota numeroa pariinkin kertaan. Ensimmäisellä kerralla löysin jotain jenkkiviittauksia, joissa sanottiin, että olisi jokun markkinointijuttu.
   Kun uusin haun parin viikon päästä, ei tullut oikein mitään tuloksia haulle. Ilmeisesti kovin moneen numeroon ei tule näitä puheluita, sillä olisihan jollain keskustelupalstalla tai vastaavalla jo herännyt keskustelua asiasta.

   Enkä minäkään vastaa, tiedä minkä ydinaseen tulee virittäneeksi. ;)
   Vaan sinnikäs on soittaja. Puhelimeni lokista näen, että tälläkin viikolla on samasta numerosta yritetty soittaa kolme kertaa...

   Poista
 3. Heh - minäpä uteliaisuuttani vastasin tänään, kun ko. alkuisesta numerosta soitettiin ties monennettako kertaa. Siellä nuori suomalaisneito kauppasi HobbyHall-vakuutusturvaa, mutta puhelu jäi varsin lyhyeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä!? :-o
   Mullekin on sinnikkäästi soiteltu kiihtyvällä tahdilla edelleen tuosta numerosta.
   Onkohan niillä sitten call center jonkun ihme kierron kautta sitten kun numero on tuollainen...? Hyvä että selvisi. Olit rohkea kun vastasit. ;)

   Poista
 4. Täältä siis löytyi muitakin kohtalotovereita...joka päivä ainakin kerran on minullekin tuosta numerosta soitettu, mutta enpä ole vastannut. Saisi jo loppua häirintä...

  VastaaPoista
 5. Sama täällä! Puhelimeni lokista olen havainnut, että vähintään kerran päivässä tulee soitto ja kaksi parhaassa. Olen hyvin iloinen tuosta esto-ominaisuudesta. Toisaalta, soittelu varmaankin loppuisi jos kerran vastaisi ja sanoisi, että pidä vakuutuksesi. ;)

  VastaaPoista