sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Asiakaspalvelun kukkanen

Eilisestä suoriuduttu kunnialla, vaikka tunnelma olikin aika tiivis ja illan isäntä juotti jotain ihme kääpämehua vodkaan sekoitettuna ja sanoi, että sillä hoidetaan ja ehkäistään kaikkia mahdollisia vaivoja. Tiesin, että hän on jonkun sortin hihhuli, mutta että noin hihhuli, niin... Joo, ei siitä sitten sen enempää.

Kertomisen arvoista sen sijaan eilisestä on taksikyytimme kuski. Siis ihan omaa luokkaansa ja ilmeisesti ihan paikallinen sankari, niin sanotusti oman kylän poikia kun tuntui taajamamme asiat tuntevan kovin hyvin.

Astuimme kyytiin eikä äijä edes päivää sanonut. Sen sijaan alkoi suureen ääneen arvostella kuin kadullamme on parkkeerattu autot ihan sikin sokin ja laittomasti. Kadullamme on toisella puolella täydellinen pysäköintikielto ja toisella puolella on alueita, jossa saa pysäköidä arkisin kiekolla ja muulloin vapaasti. Tai niin minä (ja Siippakin) ymmärrän pysäköintikieltomerkin yhteydessä olevan lisäkilven. Ja ilmeisesti alueella partioivat parkkipirkotkin ovat samaa mieltä. Mutta tämä arvon herra taksisuhari väitti, että kiekkomääräys koskee kaikkia päiviä. Enivei, hän oli myös sitä mieltä, että kadun varteen pysäköidyt autot vaarantavat liikennettä kun ovat esteenä ja että kaupungin pitäisi siirtää kaikki pois. 
Yritin sanoa, että paikat ovat kortilla ja useimmilla on kaksi autoa, mutta paikkoja on vain yksi per asunto. Ja, että maa on kallista. Virhe. Olisi pitänyt olla hiljaa. Suhari sai vain lisää vettä myllyynsä ja alkoi kahta kauheammin vaahtoamaan. Kertoi mm. että kaikki hidastetöyssyt ovat laittomia ja jos joku rikkoo sellaiseen autonsa, on korvausvastuussa se kiinteistö jonka kohdalla töyssy on kun ovat kerran sellaisen siihen vaatineet. Siippa mainitsi, että meidän kadullamme olevat kaksi töyssyä ovat päiväkodin kohdalla ja oletettavasti sen päiväkodin takia siihen laitetut. Siinä tapauksessa sitten olikin kuulemma kaupunki korvausvelvollinen.

Minua alkoi kyrpiä sen verran ukon paasaaminen ja besserwisseröinti, että kaivoin puhelimeni ja keskityin pelaamaan Angry Birdsiä. Sillä jos olisin osallistunut "keskusteluun", olisin luultavasti sanonut jotain vähemmän diplomaattista.
Olimme Siipan kanssa siis molemmat hiljaa näpelöiden puhelimiamme. Yleensä tällaisesta kuski tajuaa tukkia turpansa. Vaan ei tämä. Päinvastoin! Tahti vain tiivistyi kun äijä paasasi viikset täristen siitä kuinka tieliikennelaki ei tunne käsitettä lapsi ja että vanhempien pitää huolehtia lastensa turvallisuudesta, ja jos eivät siihen pysty niin sitten lapset pitää ottaa näiltä pois.

Siis oikeasti! Ihme tyyppi! Onneksi matka loppui, sillä kärsivällisyyteni oli myöskin kovin vähissä. Ja tuosta "ilosta" piti vielä maksaa! Todellinen asiakaspalvelun helmi. Toivottavasti en enää koskaan törmää tähän ammattiautoilijaan.

2 kommenttia:

 1. Taksikuski helvetistä =). Tuossa oli kaikki kauhunovellin ainekset koossa, mä näen jo sieluni silmin upean pätkän, mitä tuosta olisi filmattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin! Ja taisi olla Herra Autoilija Itse, näin ymmärsin. Ihan karsee tapaus, kyllä siinä trillerin ainekset oli. Ai niin, kyseinen heppu sanoi myös, että kun tulee liikenneympyrästä pois, niin jalankulkijan/pyöräilijän päälle saa lain mukaan ajaa kun siinä kohdassa pahaa aavistamaton jalankulkija/pyöräilijä on väistämisvelvollinen. Että sakonhan siitä saa liikenteen vaarantamisesta, mutta lain mukaan ei tee mitään väärää.
   Että näin...

   Poista