maanantai 7. toukokuuta 2012

Koska kesä tulee?

On se nyt perkele, että sään haltijan pitää pantata niitä lämpiä kelejä jossain perstaskussaan! Tänäänkin oli aamulla kolme astetta lämmintä. Siis KOLME ja mennään toukokuulla hyvää vauhtia.
Luontokin on vähän yritellyt pukata lehteä ja vihreää, mutta kyllä nekin vähän odotustilassa ovat kun on niin saakelin kylmä koko ajan.

Fogelit sjungaa skutsissa kuin viimeistä päivää, mutta en ole ihan varma laulavatko parinetsintää vai vaan sitä, että persesulat ovat yön aikana jäätyneet oksaan kiinni. Ei käy kateeksi kun ovat raukat erehtyneet tulemaan tänne jo ajat sitten, mutta lämmintä ei näy.

Eli oikeasti odotan innokkaana kahden viikon päästä koittavaa lomaa ja uskon vakaasti, että Keski-Euroopassa on paljon lämpimämpää kuin täällä. Jos ei ole, teen jonnekin valituksen kunhan keksin minne. Ehkä sinne samaan paikkaan, johon valitan kroppaani pyytämättä kertyneestä läskistä.

Niin, että koska se kesä oikein tulee?
Haluaisin köllötellä takapihalla leppoisassa auringonpaisteessa vanhoja luitani lämmitellen, mutta eihän se ole millään muotoa mahdollista tällä hetkellä. Olisi jos omistaisin jotkut naparetkeilyvarusteet, vaan en omista.

Ja turha on osoitella siellä sormella, että olisi oma syyni kun innoissani olen istutellut niitä ostamiani kukkasipuleita. Vaan kun en ole! Lauantaina oli aivan liian kylmä kykkiä puutarhassa, samoin eilen. Ja eilen kun sain vähän krapulaista ruhoani nostettua nojatuolin syleilystä, alkoi sataa vettä. Että vika ei voi olla nyt siinä.
Tosin tänään ajattelin härnätä kohtaloani, joten parin päivän sisällä saatetaan eteläisessä Suomessa nähdä sama ilmiö kuin viikonloppuna Rovaniemellä. Luvassa siis lunta parikymmentä senttiä. ;)

2 kommenttia:

 1. Woi Wee, en paremmin sano, mutta on se nyt juma kun ei kertakaikkiaan pääse edes mopolla ulos. Sinne kyllä aio bärsettäni mennä jäädyttää. Siis nyt alkaa muutto Siperiaan tuntua houkuttelevalta. Mitä tää on???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on varmaan sitä ilmastonmuutosta... Hei, jossain luki, että Skandinaviassa erityisesti näkyy ilmastonmuutos. Ilmeisesti sitten uutena jääkautena tai jotain.
   Voin kuvitella, että mopolla huristellessa peba jäätyy mukavasti.

   Poista