keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Voihan persikka

Nyt kun mikroaaltouuni ei enää kummittele (juu uusi on toiminut mainiosti tähän asti), kummittelevat sitten ihan muut jutut keittiössä!

Viikonloppuna, taisi olla perjantai-ilta, kuului jossain vaiheessa keittiöstä kunnon mossahdus, ikäänkuin pamaus. Yhdessä pohdimme, että mikähän se oli. Ei kuulostanut siltä normaalilta ääneltä eli siltä kun imukuppipyyhekoukku irtoaa laatasta. Se kun tapahtuu vähintään kerran kuussa enkä tiedä miksi. Kaikki konstit on koitettu ja putsattu & hinkattu sekä laatta että koukun imukuppi. Silti se aina säännöllisesti putoaa, prkl.

Enivei, haahuilimme pitkin keittiötä etsiskelemässä syytä moiselle pamaukselle. Emme havainneet mitään eikä kuivauskaapistakaan tällä kertaa ollut yrittänyt hypätä mikään koirankuppi tai vastaava.

Seuraavana päivänä Siippa ryhtyi marinoimaan broilerin rintafileitä ja silloin syy selvisi. Kaapissa, jossa säilytämme kaikkia öljyjä ja muita sellaisia liemiä, etikoita & epämääräisiä säilykepurkkeja, oli räjähtänyt säilykepersikkapurkki. Olipa kivan näköistä kun sokeriliemet ja persikanpuolikkaat olivat pitkin kaapin seiniä. :D
Tulihan sekin kaappi sit siivottua pitkästä aikaa. Pohdimme, että miksi purkki paukahti ja totesimme, että oli tainnut tuo parasta ennen päiväys mennä jo ajat sitten... Opimme siis, että meidän on turha varastoida mitään säilykkeitä kun ei niitä tule kuitenkaan käytettyä. ;)

Tsompi heitti tunnustuksella ja nyt pitää miettiä, että mitähän faktaa sitä sitten itsestään paljastelisi... Palaan tähän tuonnempana kunhan on aikaa pohtia postausta vähän enemmän.


Niin ja hei, auto lähti eilen uuteen kotiin. Niinpä kakkosautosta tuli nyt ykkösauto vähäksi aikaa. Hyvä kauppa, sekä Siippa että ostajat olivat tyytyväisiä.

4 kommenttia:

 1. Hui! Täytyypä heti itsekkin käydä kaik säilykkeet läpi.

  Onnea autokaupoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin opin sen, että niissä purkeissa taitaa olla ihan syystä se parasta ennen -päiväys. Joskus ajattelin, että se on vaan sen takia, että laki sanoo niin tai että silloin purkista alkaa irrota raskasmetalleja siihen sisältöön, mutta ehkä siellä sisällä tapahtuu jotain käymistäkin. ;)

   Samalla siivouskerralla roskiin meni pari kookosmaitopurkkia, joista toinen oli vähän epäilyttävän pullea, joten kiikutin sen suoraan ulkoruokintaan.

   Poista
 2. No enpa ole moisesta ennen kuullut. On siella tainnut olla aika paljon painetta kun metallipurkin auki poksauttaa... Ajattele jos se olisi ollut joku lihasailykepurkki, yak!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan oli ensimmäinen kerta minunkin elämässäni. Ja tosiaan, se sokeriliemi nyt oli aika helppo putsata verrattuna johonkin nötköttiin. Yök...

   Poista