torstai 23. helmikuuta 2012

UGG & Crocs

Tämä "muotipostaus" varmasti jakaa mielipiteitä, mutta toivon ettei kukaan vedä liian suurta palkokasvia takaraivoonsa. Siinä voi käydä huonosti nääs... 

Kaikkihan tietävät, että rakastan kenkiä. MUTTA rakastan vain kauniita ja sieviä kenkiä, kenkiä joissa on joku juttu. Rumat älkööt vaivautuko huutelemaan minulle kaupan hyllystä. Myöskään venäläisnaisten suosimat kengät eivät minua säväytä, sillä en todellakaan halua, että minua luullaan tuliaiseksi itänaapuristamme. 

Tämän pitkän ja sekavan alustuksen jälkeen voi kertoa, että otsikon mainitsemat todella megatrendikkäät UGG-jalkineet tai kätevät Crocsit kuuluvat jalkineisiin, jotka eivät ikinä tule kuulumaan jalkinevalikoimaani. Siis never ever! Aldrig! 


Haluatteko tietää miksi? No, kerron kuitenkin.
UGG-karvakengät on alunperin Australiassa keksitty sisäjalkine, tossu kylmiä lattioita vastaan. Täällä sitä surutta käytetään loskassa ja vesisateessa sekä jopa pakkasessa. Mokkapopohan kivasti imee kaiken veden itseensä, joten voin kuvitella kuinka vetinen fiilis siellä tossukan sisällä on.
Toisekseen se ei voi olla ergonomisesti hyvä jalalle. Tuollainen lättäpohja, jossa ei ole jalkaholville mitään tukea. Juu, varmaan se on kevyt ja kiva jalassa, mutta että kasvavat lapsetkin linttaavat menemään nilkat sisäänpäin lyttääntyneenä ja ties mitä vikoja jalkoihinsa kehitellen. Aikuiset pilatkoot jalkansa millä vaan, mutta pitääkö niiden lastenkin jalat pilata?
Jokunen vuosi takaperin siunailin Brittein saarilla vieraillessa, että onneksi ei ole Suomeen levinnyt moinen kenkämuoti kun teinit linttasivat vesilätäköissä UGGit litisten. Kuinka väärässä olinkaan...


Entäs ne Crocsit sitten. Siinä on vaan yksinkertaisesti ru-ma kenkä! Ja siitäkin on kehitetty kaikenlaista talvi- yms. viritystä. Jopa kännykkäkotelo Crocs-merkkisenä. Juu-u, kaverilla on sellainen! 
Jos minulla olisi kesämökki, voisin varmaan harkita sellaisten ostamista. Uskon, että ne ovat kätevät, nopeat laittaa jalkaan jne. Mutta voi että ne ovat rumat!
Lapsille ne puolestaan sopivat, toisin kuin ne UGGit. Ja siksi en ole ihan varma, miksi Crocsit tuntuvat viehättävän monia aikuisia ihmisiä jopa niin paljon, että niitä käytetään toimistotyössä työkenkinä...


Sen vaan sanon, että kumpienkin popojen keksijä on varmasti käärinyt rahaa aikamoiset määrät. Luultavasti naureskelevat ihmisten hölmöydelle ja hierovat käsiään norsunluutorneissaan. ;)

 

6 kommenttia:

 1. Täysin samaa mieltä! Molemmat popot on kyllä niin susirumia, että melkein itkettää kun niitä näkee!

  VastaaPoista
 2. Crocsit on sikarumat, mutta ainoat kenkulit, jotka sopivat ongelmakoipiini sisäkenkinä (siis aidot Crocsit - on niissä oma taikansa!). Pakko oli ostaa ja pidän töissä... *tunnustaa*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en mä sua lynkkaa vaikka tunnustitkin. ;)
   Ja sullahan on hvyä syy niiden käyttöön. Saat anteeksi. :D

   Poista
 3. Mullon tollaset karvauggit, vähän nolona nyt myönnän. Ei muodin takia, vaan ne on ainoot, jotka saan jalkaan ja joilla pysyn vähän tukevammin pystyssä:) Ne on niinku aika hyvät invajalkineet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli voimme todeta UGGien ja Crocsien olevan hyviä "hoivajalkineita". :D

   Uskon, että ne ovat kevyet ja helppo nykäistä jalkaan. Ja kritiikkini kohdistui oikeasti enemmän (rumuuden lisäksi) siihen, että lapset puetaan moiseen linttatossuun. Jalan kehitykselle se ei varmastikaan ole hyvä asia. Tai niin luulen ainakin.

   Poista
 4. joo no en suosittele moisia 'tossukoita', sillä sitä ne nimenomaan on.

  VastaaPoista