torstai 2. helmikuuta 2012

Viluttaa

Juu, luitte ihan oikein, ei ollut kirjoitusvirhe. 

Mutta kyllä osaa olla kylmä! Aamulla mittari näytti rapsakat -22, joka sinällään ei ole mitään verrattuna esmes viime talven kolmekymppisiin (siis pakkasiin, en viittaa kenenkään synttäribileisiin). Mutta sen vähän yli kakskymppisen (edelleen kyseessä lämpötila) lisäksi puhalsi sellainen ihana viima, joka tuntui irrottavan naaman saranoiltaan. Etenkin kun koirien aamukusetus suuntautuu korkeahkolle mäelle, jossa tuulee vielä enemmän kuin siellä montun pohjalla!

Koska erityisesti Peräkammarin Poika palelee tassuistaan varsin herkästi, olin tietenkin asianmukaisesti pukenut kyseisen rekun tossuihin. Tämä johti siihen, että sillähän ei ollut kiire minnekään. Tyytyväisin mielin sukelteli hangessa hienossa talvimanttelissaan töppöset vilkkuen ja pysähtyi metrin välein haistelemaan milloin mitäkin viestejä.
Juniori puolestaan oli saanut vain manttelin päälleen koska se ei yleensä palele kintuistaan, joten tottakai se vinkui kylmäänsä jokainen koipi vuorotellen taivasta kohti sojottaen. Eli tossua jalkaan sillekin sitten.
Minä puolestani vinguin sitä, että naama meinasi irrota ja kaikesta niistämisestä rohtuneeseen nenään sattui ihan saatanasti! Todella nautinnollista ulkoilua.


Lounastunnilla piipahdin pikaisesti ulkona vain todetakseni, että ei keli ainakaan ollut lämmennyt. Ehkä jopa päinvastoin, tuuli oli yltynyt! 
Eikö voitaisi sopia, että tämä talvi oli tässä? Hitto vie, ei minulla ole mitään naparetkeilyvarusteita ja jos sattuisi olemaan jotain vanhoja, niin eiväthän ne mahdu päälle. Miksei läski lämmitä? Kai siitäkin pitäisi jotain hyötyä olla. Ja miksi joka päivä saa muistutuksen siitä, että ei pidä talvesta. Mä ha-luu-uu-uun kesän ja vähän äkkiä!


Toivottavasti sääennuste on kerrankin oikeassa ja ensi viikolla lauhtuu. 
Sittenhän sitä voisi mennä vaikka hiihtämään. Tulisi sekin vitutuksen aihe hoidettua ja taas olisi blogiin kirjoitettavaa. ;)

2 kommenttia:

 1. Nyt tää nauraa hirveesti. Voin kuvitella sen koiran ja ne koivet vuoronperään pystyssä... Joo haluu kesän kans. Ei haluu ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan se kieltämättä koomisen näköinen. :)
   Mutta samalla vähän säälittää kun miettii, että jos pitäisi itse olla paljasjaloin siinä hangessa.
   Mietipä miltä näytti se talvitakissaan ja tossuissaan sukelteleva "pieni" poika. Se näytti joltain hylkeen ja koiran risteytykseltä. ;)

   Poista