tiistai 28. helmikuuta 2012

Hyvän mielen haasteNollis heitti kivalla hyvän mielen haasteella. Kiitos kovasti! Tähän vastaaminen jo tuottaa hyvää mieltä. :)

Haasteessa pitää kertoa kymmenen (10) hyvää mieltä tuottavaa asiaa satunnaisessa järjestyksessä ja jakaa haaste eteenpäin viiteen (5) blogiin.

Tässä lävähtää listani. Järjestys ei ole mikään prioriteettijärjestys vaan ennemminkin sitä tuttua tajunnanvirtaa. Koittakaa kestää.

1) Auttaminen
Jos voin olla avuksi isossa tai pienessä asiassa läheisilleni, tuttavilleni ja vaikka tuntemattomillekin välillisesti tai välittömästi (esim. hyväntekeväisyys), tulee siitä väistämättä hyvä mieli. Aito auttaminen on mielestäni aina pyyteetöntä ja siksi kai se sitä hyvää mieltä tuottaakin. Auttaminen voi olla fyysistä tai vähemmän fyysistä työtä tai ihan pelkkää kuuntelemista ilman ratkaisujen tarjoamista. Sitä olkapään tarjoamista tai Leelian lepotuolina toimimista. 


2) Kesä
Mieleni tekisi sanoa, että tarvitseeko tämä perusteluja. Mutta perustellaan nyt sitten. Olen kesän lapsi, täysin ja kokonaan. Hyrisen hyvää mieltä ja tyytyväisyyttä leppoisassa kesäsäässä, valoisassa keskikesän illassa kuunnellen satakielen laulua. 

3) Puutarhanhoito
Tämä liittyy kiinteästi edelliseen, mutta myös kevääseen ja luonnon heräämiseen. Luulin aikanaan, että minulta puuttuu se viherpeukalo kokonaan, mutta oma pieni piha on kai herättänyt senkin uinuneen verenperinnön. Keväällä on ihanaa suunnitella piha- ja parvekekukkia ja nauttia niistä pitkin kesää. Niinhän sitä sanotaan, että kaikki muu on turhaa, paitsi puutarhanhoito. 

4) Skotlanti
Ei ainoastaan hyvää mieltä tuottava, vaan suorastaan intohimon kohde. Jos voisin näyttää edes puolet rakkaudestani Skotlantiin tämän blogin välityksellä, olisi sekin vähättelyä. Hyvää mieltä saan aina kun muistelen menneitä reissujamme tai kun suunnittelen tulevia.

5) Blogistanian ihmiset
Blogi-maailma on täynnä toinen toistaan huikeampia kirjoittajia, jotka ovat nasevia ja hauskoja, ja kiteyttävät ajatuksensa hyvin pakettiin. Kaikkien kanssa en tietenkään ole samaa mieltä eikä tarvitsekaan olla, mutta sellaisissa blogeissa ei tarvitse vierailla. 
Kuitenkin ne blogit, joita säännöllisesti luen, tuottavat minulle hyvää mieltä, vaikka joskus jaetaan surujakin. Saan myös paljon hyvää mieltä niiltä ihanilta ihmisiltä, jotka kommentoivat näitä omia raapustuksiani.


6) Koirat
Kyllä koira koiran tuntee, sanotaan sananlaskussakin. No näin on! Valtaosa koirista rakastaa minua ja minä niitä. Koirat ovat kuuluneet elämääni aina ja joskus murkkuiän syövereissä se koira oli se paras kuuntelija, jonka turkkia vasten sai vuodattaa ilot ja surut. 
Koira on rehellinen tunteissaan ja näyttää ne, kuten pieni lapsikin. Iloinen ja onnellinen koira tuottaa minulle aina hyvää mieltä ja toivon, että olen voinut omilleni antaa hyvän ja onnellisen elämän.


7) Liikunta
Vaikka olen sohvaperuna ja harrastan urheilua ja liikuntaa hyvin satunnaisesti, saan siitä kuitenkin hyvää mieltä. 
Vaikka kiroan kuin metsäläinen hiihtoladulla ja vituttaa kuin pientä oravaa, niin jälkikäteen on hyvä fiilis. Fyysisestä väsymyksestä tulee kuitenkin hyvä olo, niin hassua kuin se onkin.

8) Sauna
Saunassa sielu lepää. Se kai on perisuomalaista. Oma sauna on rauhan tyyssija. Hiljainen ja rauhallinen löylyttely ilman kiirettä tuottaa aina hyvän mielen. Kesäinen saunominen vilvoitteluineen tuottaa vielä paremman mielen. 

9) Hyvä seura
Ystävät, tuttavat, kylänmiehet. Kaikki käy kunhan on hauskaa. Useinmiten olen se porukan pelle ja minulle tuottaa hyvää mieltä kun saan muut hyvälle tuulelle. Kunnon nauru tuulettaa pollaa ja haihduttaa turhanpäiväiset murheet.


10) Musiikki
Jos kehtaisin väittää, että osaan laulaa, olisin kirjoittanut, että laulaminen. Mutta laulan yleensä itsekseni kuuntelemani musiikin säestyksellä, niin musiikki lienee oikeampi termi. ;)
Musiikista kuitenkin tulee hyvä mieli ja nautin lahjakkaiden ihmisten kuuntelemisesta sekä iloitsen siitä, että heille on suotu tällainen loistava lahja.


Lista syntyi yllättävän helposti ja olisi tullut lisääkin, mutta jätetään toiseen kertaan. :)


Ja haaste lähtee seuraaville ihanaisille bloggaajille:Paha Täti (Bad aunt)

Ässä (Ässän käkenä)

Marianne (Sulkasatoa)

Tsompi (Klikkaa eteenpäin)

Niina (Täti mäjentöppäreel)

6 kommenttia:

 1. Vau, kiitos kovasti, mieluinen haaste! Hyvää mieltä tarvitaan, sitä paitsi tällä hetkellä aurinkokin paistaa:)

  VastaaPoista
 2. Ensiksi haluan kiittää sinua ja sitten kaikkia läheisiäni, jotka ovat tukeneet minua. Positiivisesta elämästäni lisää haasteosiossa blogissani. Aika helppoahan se loppuviimein oli.

  VastaaPoista
 3. Olkaa hyvät, arvon naiset.
  Itse ainakin pidin tähän haasteeseen vastaamisesta ja siksi halusin jakaa ilon. Sillä jaettu ilohan on (ainakin) kaksinkertainen ilo. :)

  VastaaPoista
 4. No nyt lykkasit pahan. Oletko koskaan nahnyt mua hyvalla mielella? Koska muka? Olinko kannissa? Itte en ainakaan muista. Tama vaatii syvallisempaa itsetutkiskelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, elämässä pitää olla haasteita. Ota tämä sellaisena. ;)
   Kyllä se siitä, jos ei kymmentä, niin viisi...?

   Poista
  2. Se on taytetty. Ottipa koville. Olen ihan lakahdyksissa. Ei oikein tahtonut vanha koira uusia temppuja enaa oppia.

   Poista