sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Äänestyslämpötilä -15 astetta

Moni on varmaan jo huomannut, että olen kova tyttö tarkkailemaan säätilaa ja erityisesti lämpötilaa. Tänään tämä harrastus osoittautui suorastaan mielenkiintoiseksi.
Aamulla, kun kömmin sängyn pohjalta alakertaan siinä kello yhdeksän aikoihin, näytti armas sääasemamme hieno digitaalimittari -28,4 astetta! Piti kuulkaa vilkaista toisenkin kerran mittaria ennen kuin uskoin. Uskotte varmaan senkin, että koirien kanssa tehty aamulenkki ei ollut niin pitkäkestoinen, että sitä kehtaisi lenkiksi kutsua.

Pitkin päivää siinä sitten penkkiurheiltiin (maasto- ja ampumahiihtoa, ja taisi olla lumilautailuakin) ja odoteltiin, että lauhtuisiko se ilma vai ei.
Vihdoin elohopea oli kivunnut sinne vain 15 pakkasasteeseen ja päätimme lähteä liikkelle.
Äänestyspaikallemme meillä on matkaa noin kilometri. Rohkeasti lähdimme tallustamaan pukeutuneina kuin naparetkeilijät. Meikäläisen oikea silmä reagoi kuten se aina reagoi näissä oloissa. Vesi alkoi valua silmänurkasta ja kylläpä tuntui virkistävältä kun se "kyynel" mukavasti jääti poskelle. 
Äänestäminen sujui ripeästi, sillä äänestysalueemme lienee väkimäärältään sen verran pieni, että koskaan ei ole tavinnut jonottaa kovin kauaa. Tai sitten täällä on paljon nukkuvien puolueen jäseniä. ;)

Kotiin koukkasimme lähi-Alepan kautta sillä tuikkukynttilät olivat kauhukseni päässeet vähenemään hälytysrajan alapuolelle. Ja tässä huushollissa poltellaan tuikkuja paljon, joten pitihän niitä hakea lisää.

Kotiin asti kun päästiin oli hienoinen hiki pinnassa, mutta naama jäässä, samoin reisimakkara. Ällöttävää...

Nyt pakkasta on enää noin kymmenen astetta ja ilmeisesti lauhtuu edelleen. Huomenna lienee mielenkiintoinen keli liikenteessä taas. Niin ja lunta tulee saatanasti, taas!

2 kommenttia:

  1. En äänestänyt... eikä sillä olisikaan ollut mitään merkitystä.

    VastaaPoista
  2. Kävin juu, kuten jutusta ilmenee. Se lienee joku kotona takaraivoon taottu juttu, että äänestyspaikalla pitää käydä. Jätti sitten tyhjän tai kirkkoveneellä varustetun lapun uurnaan. ;)

    VastaaPoista