keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kyllä se siitä

Lähtee nousuun se V-käyrä nimittäin. Ja koska näin on, haluan jakaa tämän kanssanne.

Meillä on olohuoneessa pimennysverhot, koska meillä ei ole sälekaihtimia ja varsinkin kesäaikaan aurinko porottaa sieltä pihan puolelta varsin kuumasti ja kirkkaasti. Pimennysverhot ovat oikein kivat, sillä kun ne vetää taktisesti oikeaan aikaan eteen, ei kämppä kuumene ihan tolkuttomiin lukemiin. Bonuksena töllön katsominen helpottuu kun ei aurinko häikäise. Syksyllä ja talvellahan tämä ei todellakaan ole ongelma näillä leveysasteilla...

Nooo, ikkunassa roikkuneet pimennysverhot olivat olleet siinä vähän aivan liian kauan ja kaipasivat jo kipeästi pesua. Olen nimittäin todella huono näissä verhonvaihtohommissa ja teenkin sen vasta kun on ihan äärimmäinen pakko (eli kun verhot ovat niin pölyiset/paskaiset ettei niitä kehtaa enää katsella). Siinä ikkunanpesukiimassani viime viikolla vaihdoin makuuhuoneen verhot juuri edellä mainitusta syystä ja paiskoinkin itseni kanssa ylävitosia moisen uroteon jälkeen.

Lauantaina kävin ostamassa Dysonin lisäksi uudet pimennysverhot, sillä ihme ja kumma, ihan joka kauppa ei sellaisia myykään ja jos myy niin ei ainakaan kohtuuhintaan.
Löysinkin oikein kivat ja suhteellisen neutraalit verhot, joten mukaan vaan, kerran se vain kirpaisee ja onpahan sitten vaihtoverhotkin.

Eilen sitten päätin, että nyt on suuri verhonvaihtohetki siinä samalla kun katselin kouluratsastuslähetystä MM-kisoista Ruåttin telkkarin puolelta (YLE ei moista "pientä" lajia viitsi näyttää kuin koosteina jälkilähetyksinä). Yksi syy verhonvaihtoinhooni on se, että meillä on muoviset verhokiskot joissa pitää olla ne ällöttävät muovilla kulkevat nipsut, joita on perin vittumainen pujottaa sinne kiskoon. Olkoon vaan hiljaisempi kuin metallinen, mutta pidin siitä vanhanaikaisesta metallikiskon nipsumallista enemmän.

Otin siis likaiset verhot alas, poistin nipsut ja napsuttelin ne tasaisin välein uusiin verhoihin. Kapusin ripustamaan verhot ja samalla pystyin kätevästi vähän vakoilemaan vierusnaapurin viereen muuttavaa uutta asukasta.
Kaikki sujui tähän saakka oikein hyvin ja verhotkin näyttivät kivoilta paikoilleen laitettuna. Päätinkin heti siltä istumalta pestä ne likaiset verhot etteivät jää pyörimään pyykkikorin täytteeksi.

Tarkistin kolme kertaa verhojen pesuohjeen juuri siitä syystä, että tällaisten verhojen pesussa voi olla joku kikka. Minä olen yleensä se, joka lukee pesuohjeet tekstiileistä, vaikka en muita ohjeita luekaan. Siipalla tilanne on vähän päinvastoin.
Ohjeen mukaan verhot sai pestä normaalipesulla neljässäkympissä. Rumpukuivaus kielletty, mikä mielestäni oli ihan järkeenkäypä ohje. Tuikkasin verhot koneeseen ja laitoin pyörimään neljänkympin normaalipesuun vieläkin onnitellen itseäni moisesta päivän uroteosta.

Noin puolitoista tuntia myöhemmin menin katsomaan lopputulosta. Se ei ollut ihan toivomani mukainen... Ilmeisesti verhot killuneet niin kauan ikkunassa, että se takapuolen "pimennysosa" oli jotenkin hapertunut tai sitten oli valmistajalta livennyt väärä pesuohjelappu verhon reunaan. Vedin koneesta neljä verhoa, jotka olivat "jännästi" liimaantuneet "palloksi" osittain tai kokonaan. Kun yritin tätä palloa suoristaa, irtosi se pimennys- tai kalvo-osa niin, että verhosta tuli kivasti laikukas. Sanomattakin siis selvää, että ihan roskiskamaa, sillä niistä ei ollut yhtään mitään pelastettavissa. 
Niin paljon vitutti, että en edes älynnyt valokuvaa ottaa pilalle menneistä verhoista! Eheytymisen tiellä siis ollaan tässä vitutusasiassa, pienistä puroista jne. kuten sanotaan.

15 kommenttia:

  1. Areenasta näkyy hummaniheitä suorana. Tablet/kännykkä-areenasta kohdasta Areena Suorat, tietokoneen kautta en muista mutta vissiin samanlaisen tekstin alta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saattaa tulla yllätyksenä, mutta tiesin kyllä tämän Areenasta katselun mahdollisuuden. ;)
      Mä olen kuitenkin nääs sillä tavalla vanhanaikainen (ja varmaan jo ikänäkökin vaivaa pahasti), että aika harvaa ohjelmaa haluan kotioloissa tihrustaa kymmenen tuuman tabilta tai parinkymmenen tuuman näytöltä kännykästä puhumattakaan jos vaihtoehtona on se noin nelkyttuumainen oikea telkku.
      Vaan ei mua haittaa svenssoniteeveen katselu & kuuntelu ollenkaan, onhan se toinen kieleni kuitenkin. :)

      Poista
  2. Meillä on useammatkin pimennysverhot Hemtexistä, olen tykännyt kovasti, niissä on mielestäni hinta-laatusuhde kohdallaan. Niissä ainakin on vesipesun kieltävä merkki, joten olen ajatellut kokeilla, mitä ystäväni Häyrinen (höyrypesuri siis) niistä sanoisi. Sitten joskus. Kun jaksan ja ehdin ja viitsin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näissä kuitenkin vesipesu oli ihan luvallista. Noissa uusissa ei ole sellaista "kalvoa" siellä takapuolella, mutta taidan ne, sitten joskus kun aika on, käsitellä höyrypesurilla. Mutta se onkin sitten eri juttu, että koska sellainen aika koittaa. Ei noilla edellisilläkään ihan heti... ;)

      Poista
  3. Mulle kävi samoin Hobby Hallista ostetuille pimennysverhoille. Valitusta matkaa ja uudet paremmat verhot sain tilalle.
    Sellainen tahmea verhon takasosa kun ei kuulemma kestä pesua ollenkaan.Olivat laittaneet väärän pesuohjeen.
    Eivät vaatineen palauttamaan pilalle menneitä verhoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just! Sieltähän nämäkin olivat. Valitettavasti verhot olivat jo niin vanhat, että mulla ei ole kuittia tallella eikä muutakaan todistetta ostosta.
      Ilmankos tarkistin sitä pesuohjetta niin monta kertaa kun alitajunta varmaankin sanoi, että vesipesu ei voi olla oikein... Aika paha moka, olikohan valmistajan vai Hobbarin?

      Poista
    2. Kannattaa soittaa sinne kun siellä kyllä on asiastiedot tallessa kun vain muistat ostovuoden ja oman asiakasnumeron.
      Luuri käteen ja faktaa sanelemaan.

      Poista
    3. Okei, kiitti vinkistä! En kylläkään muista ostovuotta, mutta asiakasnumero on. Jospa se riittäisi. :)

      Poista
  4. En tiedä ketään toista naista joka osaisi kuvailla verhonvaihto - operaationsa yhtä värikkäästi :D
    Perenkele, sun äijäs on onnekas mies koska tuollaiset (erittäin positiivisessa mielessä) naiset ovat jotain sellaista mihin universumissa ei kovin usein törmää - useimmat eivät koskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elämässä tapahtuu niin vähän, joten pitää repiä kaikki irti niistä pienistäkin jutuista, kuten verhonvaihdosta. ;D

      Kiitos kohteliaisuudesta, mutta Siippa saattaa olla eri mieltä onnekkuudestaan, ainakin silloin tällöin. ;)

      Poista
  5. No löytyihän se v-tutuskanavakin kohdalleen. Mulla on vielä vähän hakusessa. Verhotkin pesin tuossa kesähelteillä samassa tuskassa kuin ruutuikkunaktin. Toivottavasti Hobbari hoitaa homman, ikävä virhe tuommoinen eikä todellakaan asiakkaan moka jos ohjetta noudattaa.

    Ja mitä ridsporttiin tulee, Ruotsissa kaikki on tässä(kin) asiassa paremmin. Siellä on jopa kunnallisia maneeseja eikä siellä länkytetä tyttöjen lajista. Onpahan länsinaapuri saavuttanut menestystäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No Hobbari ei oikeastaan hoitanut hommaa... Vissiin liian moni tyyppi valittanut kun ilmoittivat, että voin toimittaa verhot heidän kauttaan tutkittavaksi. Ilmoitin, että lensivät jo roskiin kun ei minulla ole mahdollisuutta kuivatella tuollaisia liimapalloja missään. Olkoon, en jaksa ruveta riitelemään, joten ei se vitutus ihan kokonaan ole palautunut siis. ;)

      Joo, kansankoti on kyllä tässä hevosteluasiassa valovuoden edellä. Ja tosiaan, pärjänneetkin ovat.

      Poista
    2. Höh ja pöh Hobbaria. Just tuli sieltä kuvasto ja jäin niitä pimennysverhoja katselemaan. Josta johtui mieleeni eräs aasinsilta jota aion omassa horinalootassani kipsutella. Vinkkaan, että naisen kosto on kauhea, hevosnaisen hirmuinen :D

      Poista
    3. Hobbari tekikin korjausliikkeen ja laittoi viestin, että korvaukseksi (pahasta mielestä varmaankin ja siitä, että nillitin heidän mokastaan) saan jonkun tuotepalkinnon, jota voin odotella saapuvaksi viikon, kahden sisällä. Jännää! Mitähän sieltä tulee?

      Hörötin lämpimästi hevosnaisen kosto -jutullesi lauantai-iltana, mutta olin ihan tööt koko päivän ulkona istuskelun jälkeen. :D

      Poista
  6. Täytyy sanoa, että olen itse myös erittäin huono vaihtamaan verhoja. Unohtuu myös, että ne olisi syytä myös pestä aina tietyin väliajoin. Itse en ole uskaltanut lähteä pesemään niitä, vaan veisin ne mielelläni pesulapalveluun. Täytyy vain etsiä sellainen täältä Turun alueelta.

    VastaaPoista