torstai 21. elokuuta 2014

Vihdoinkin

Tänään sain vihdoin tehtyä viikon kuukauden vuoden uroteon ja pesin ikkunat! Oli ensimmäinen poutapäivä aikoihin kun ei ollut helle. Ja tänään ei tosiaan ole (vielä) satanut, mutta ei ole niin väliksikään kun edellisen vuorokauden sademäärä pihan sademittarin mukaan oli vähän yli 35 ml.

Tosin parvekkeen oven ja sinne olevan ikkunan uloin lasi jäi pesemättä kun armaasta Kärcheristäni loppui akku kun en muistanut, että sitä pitää ladata jokunen tovi ennen yläkertaan siirtymistä. Ehkäpä hoidan ne sitten huomenissa mikäli sää suosii.
Vaan kyllä se on hyvä peli tuo Kärcherin ikkunapesuri! Jossain Kuningaskuluttajan testissä moitiskelivat sitä, että sillä jää raitoja. Paskat jää jos painaa tarpeeksi sitä lastaimuriosaa. Ja jos jää raita, niin äkkiäkös sitä sipaisee toisen kerran. Juu, jälleen kodinkone, jota en antaisi pois vaikka sitä harvoin käyttelenkin.

Näillä hoituu ikkunanpesu!

Vaihdoinpa vielä makuuhuoneen ikkunaan verhotkin! Olohuoneen pimennysverhot pitäisi pestä, mutta kun niitä ei saa laittaa kuivuriin, niin pitänee odottaa vähän pimeämpiä aikoja tai sitten käydä ostamassa yhdet vaihtoverhot.

Näiden urotekojen jälkeen maistuikin myöhäinen lounas ja kärväytin pannulla parit broilerin ohutleikkeet, jotka huitaisin naamariin raejuuston kera. Pakko on vähän ruveta taas katsomaan, mitä suuhunsa laittaa kun on tullut mässäiltyä yhtä ja toista viime aikoina. Ehkä pitäisi taas alkaa sille pätkäpaastollekin sekä lisätä liikuntaa, muutakin kuin sohvan ja jääkaapin välillä kävelyä.

Ankean näköinen, mutta hyvää oli.
Lisäksi olen ilmoittautunut yhdelle liikunnalliselle kurssille, mutta siitä enemmän sitten kun se alkaa ja mikäli selviän ensimmäisestä kerrasta hengissä. Kiva, että ystävä houkutteli mukaan. :)

8 kommenttia:

 1. On se hyvä peli, mutta mulla jäi kyllä raitoja, jotka huomasin vasta nyt, kun aurinko paistaa eri kulmasta. Mutta ne sai onneksi mikrokuituliinantapaisella eli Swifferillä helposti pois. Ikkunanpesu on ilomme. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tässä vuosien varrella tuota masiinaa käyttäessäni hoksannut, että sitä lastaosaa kannattaa välillä pyyhkäistä kostealla, niin niitä raitoja ei sitten niin helposti jää. Nimittäin meikäläisen klasit ovat pesuhetkellä yleensä ainakin ulkoapäin niin paskaiset ettei ihme jos lastaan jotain kökköä ja kakkaa jää. :D
   Swifferillä tösiaan saa kuivuneet raidat helposti pois, paitsi jos ne ovat siellä välissä ja on niin laiska (= minä) ettei jaksa aukoa ikkunoita. Sitten annan vaan olla. ;)

   Poista
 2. Ooh, tuota vekotinta olen pohtinut ja hiljaa mielessäni himoinnut. En tosin tiedä miten näpsä se on ruutuikkunoissa. Muuan tuttu vehjettä ylisti mutta hänellä on vain pari tavallisen kokoista kerrostaloikkunaa pestävänään.
  Pitäisi varmaan kerjätä joltain tutulta tuommoinen testiin ennen ostopäätöstä.

  Minkä kokoinen vesisäiliö tuossa on? Riittääkö pitkälle?

  Mulla oli kerran lainassa semmoinen jymykokoinen höyrypesuri jolla höyrytin silloisen asuntomme portaiden maton (yöks), keittiön kaakeleista isoihin traakkipuihin kaikki. Se oli ihana ilta. Ja suuri ikävä jäi kun vehje piti palauttaa takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lastaosa on niin leveä, että esimerkiksi meidän kapeita tuuletusikkunoita sillä ei saa pystysuunnassa vedettyä ja vaakasuunnassa tuolla masiinalla ei saisi pahemmin puuhastella ettei hörppää sitä paskavettä kitusiinsa. En muista saisiko varaosana kapeamman lastaosan. Ehkä kannattaisi lainata ja kokeilla ettei tule hasardiostosta.

   Ja siis tuohan ei ole höyrypesuri vaan ikäänkuin imuri. :D
   Ensin sutsutellaan ja levitellään pesuaine tuolla froteesuihkepullosysteemillä (kuvassa oikealla) ja sitten "imuroidaan" lasi kuivaksi tuolla moottorikäyttöisellä lastalla. Likavesi kerääntyy säiliöön, joka sitten tyhjennetään ja putsataan. Ja se on se suurin juttu, sillä ainakin meikäläisen taidoilla vanhalla rätti-lasta-systeemillä valuvat ne paskavedet pitkin karmeja seinille... Niin ja tavallisella lastalla en ole koskaan saanut noin kirkasta jälkeä aikaiseksi.

   Höyrypesuri mulla on sitten erikseen. Sillä höyrytän keittiön, vessan ja kylppärin ja olen sillä höyryttänyt myös kynttilännokea ikkunasta hyvällä menestyksellä. Minulla on sellainen halpismalli, joka vain kastelee eli siinä ei ole sitä imuriosuutta, mutta toimii hyvin juuri noissa mainitsemissani kohteissa ja ilman myrkkyjä.

   Poista
 3. Mä säästelen vielä ikkunanpesua. Viime vuosi jäi välistä, mutta naapuritalossa on ollut remppaa koko ajan, yhtälailla ne ois likaantuneet. Vaan nyt syksyllä kyl pakko pestä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin katos viime kesänä pessyt silleen "luovasti" tyyliin sisäpuolelta vaan. Olohuoneen ikkuna olikin nyt sitten kaikista likaisin sieltä välistä ja makkarin ulkoa, koska siinä oli linnunkakkaa (pesä jossain tuolla muurin päällä) ja höyheniä (räksä kohtasi päiviensä pään lentämällä ikkunaan). Että ihan aiheellista oli pestä ja kivahan niitä nyt on katella kun sain vaihdettua "ikkunanvälikoristeitakin" samalla. :)
   Seuraavaksi kai pitäisi käydä vaatekaappien kimppuun... :-/

   Poista
 4. Edellisestä ikkunanpesukerrastani on monta vuotta ja klasit ovat niin paskaiset että ei niistä juuri läpi näe. Jos sit ens kesänä... jaksais pestä ees sen uloimman lasin. Eiks se riitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sä joudut lasit avaamaan päästäksesi uloimman lasin kimppuun, niin samalla ne kai menee ne välilasitkin? Ja hei, sullahan on tyttöystävä, pyydä sitä pesemään ikkunat. ;D
   Myönnän kyllä, että mullakin se ikkunanpesu antaa odottaa aika kauan sitä inspiraatiota ennenkuin alkaa tapahtua.

   Meillä tosiaan paskaisimmat lasit löytyivät olkkarista ja nimenomaan sieltä välistä! Hetken ihmettelin, että miten se on mahdollista, mutta sen ikkunan edessä roikkuu talviaikaan sellainen tuikkupallo ja alapuolella palaa aina tuikkuja, joten arvelen noen löytäneen tiensä sinne lasien väliin...

   Poista