maanantai 25. elokuuta 2014

Selätin Dysonin

Tai oikeamminkin ostin sekä Selättimen että Dysonin. :)

Sitä Selättimen hankintaa olin pyöritellyt mielessäni jo pidemmän aikaa, sillä itseni tuntien en ikinä, kuuna kullan valkeana, tule päätymään punttisalin käyttäjäksi. Meillä on töissäkin kuntosali, jossa on kaikennäköistä vermettä juoksumatosta stepperiin ja cross-traineriin enkä ole sielläkään kertaakaan käynyt, joten miten tulisin ikinä lähteneeksi jonnekin maksulliselle kuntosalille.
Selkä on kuitenkin heikko kohtani ja läskin lähettämisen lisäksi pitäisi vähän jumpata. Selättimestä olen kuullut ja lukenut paljon hyvää ja kun Marjaanakin vielä sitä intoutui kehumaan, kypsyi päätös sen ostamiseen.

Selättimen kävin hakemassa lähi-Alepan pakettiautomaatista perjantaina ja täytyy kyllä kiitellä tuota systeemiä. Ensinnäkin paketit tulevat todella nopeasti (tähän meni kaksi päivää) ja noutaminen sujuu kätevästi kun Alepa on tuossa puolen kilometrin päässä kun taas lähin posti on kymmenen kilometrin päässä, eikä siellä ole koskaan parkkitilaa, mutta jonot ovat aina valtavat. Välttelen sitä viimeiseen asti.
Varovasti sitten tein tuttavuutta ohjeiden ja itse härvelin kanssa ja laitoinpa Marjaanalle sähköpostiakin kera kymmenen kysymyksen. Tänään vedin ensimmäisen pidemmän treenin sillä ja täytyy sanoa, että tehokasta on! Hiki tuli kun veivailin erilaisia harjoituksia ja keskittymistäkin se vaati kun piti kieli keskellä suuta pitää tasapainoa samalla kun keskittyi veivaamiseen. Aika hauska härveli, käytän varmasti joka päivä!

www.selatin.fi

Dyson puolestaan kuuluu siihen kodinkonekategoriaan, jota pidän Oikeasti Hyvänä Laitteena ihan jo sen takia, että moni koiratuttava on sitä kehunut. Koirataloudessa imurin imuteholla ja muilla ominaisuuksilla on iso merkitys. Vanha "perinteinen" imurimme on osoittanut jo heikkenemisen merkkejä pidemmän aikaa eikä siihen ole mistään löytynyt uutta hepa-suodatinta, joten olen kypsytellyt Dysonin ostoa pitkään.
Lauantaina sitten oikeasti hommasin sen kun sattui kohdalle aika hyvä tarjous perusmallista. Testiajo on suoritettu ja kyllä! On se vaan todella hyvä. Pieni ekoilija minussa kiittää myös siitä, että suodatin on pestävä kestomalli ja säiliö tosiaan pölypussiton (ja pestävä sekin). VV:n mielestä uusi hirviö ei ole ihan yhtä kamala kuin vanha, mutta Juniorin mielestä imuri kuin imuri syö pieniä ja vähän isompiakin koiria välipalaksi... PP:tä ei moinen taas hetkauta suuntaan eikä toiseen kunhan moisella rakkineella ei häiritä hänen päiväuniaan.
Nyt olisikin tarjolla hyvään kotiin halvalla ilmaiseksi ihan toimiva, vaikkakin vanhahko Philipsin imuri vaikka autotallikäyttöön. :)

www.fi.dyson.com

JälkiJuttu:
Näin viime yönä unta pomostani ja eräästä työkaveristani, joka ei edes ole kovin läheinen sekä eräästä "sidosryhmään kuuluvasta" tyypistä. Uni oli ihan pimeä sinällään ilman päätä tai häntää, mutta ilmeisesti alitajunta alkaa jo tehdä työtään töihin palaamisen lähentyessä. Hassua.  

22 kommenttia:

 1. Mä haaveilen kans "eläinmallin" Dysonista. Tosin en ehkä kykene ostaan sitä ennen kuin toi nykyinen imuri alkaa osoittaa niitä hiipumisen merkkejä. Mutta sitten... Toi meidän Elextrolux nyt vaan on niin onneton tapaus, ei siinä riitä tehot. Ja sitä paitsi Dyson on myös räyheän näköinen, mikä on aina plussaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin ihan normin kun ei meillä mitään mega-allergikkoja olla ja arvelin tuon riittävän ihan hyvin. Niin tai näin, koekäytön perusteella on noin sata kertaa parempi kuin meidän vanha vekotin.
   Dyson ON räyheän näköinen ja kuuloinenkin. Pidän myös kovasti Dysonin käsienkuivaimista. ;D

   Poista
 2. Heh, me ansaitaan kyllä kohta tuplaselättimet tai provikat tai jotain... Mutta ihan oikeasti tuo on ainoa väline jota olen jaksanut pidempään käyttää. Äitikin eilen siitä innostui ja saattaa ostaa. Se totesi, että tällä varmaan saa vyötärön! Sitä odotellessä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä jotain provikkaa pitäis saada kun tälleen mannekeerataan. :D
   Sitä vyötäröä minäkin odottelen ja pidän kiinni siitä suosituksesta, että 15 minuuttia päivässä (vähintään).

   Poista
  2. Uutisten aikana on hyvä pyöriä, ne kestää just sopivan verran!

   Poista
  3. Juu, pysyy ainakin se katse suoraan eteenpäin kun töllää samalla telkkaria. :D
   Aamutreenin tein tossa aamun Emmerdale-uusinnan aikana tai siis mainoskatkon ja loppupätkän. Hiki tuli ja luulen, että jossain on joku vatsalihaskin... :-/

   Poista
 3. Selätin, neverhöörd! Täytynee mennä googlettelemaan, koska alkoi minuakin kiinnostaa. Selkä ei varsinaisesti vaivaa, mutta kotona tehtävä temppuilu kiinnostaa. :D

  Meilläpä on muuten myös Dysonin imuri ja luojalle tosiaan kiitos pölypussittomuudesta. Muutenkin imuri on oikein ergonominen käyttää ja helppo liikutella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa mun kuvatekstissä on suoraan linkki sinne sivuille. Se on kyllä ihan kokonaisvaltainen härveli jos tekee kaikkia niitä eri treenejä, mitä ohjeläpyskässä ehdotetaan. Kyllähän sellainen kuntoilu kiinnostaa kun ei tarvitse poistua kotoa. ;)
   Siippa ehdotti, että voin veivata selättimellä ja laulaa samaan aikaan... Ihan en nähnyt, miksi nämä kaksi toimintoa tukisivat toisiaan...

   Joo, Dyson kääntyy pienessä tilassa ja kulkee kivasti perässä. Erityistä plussaa siitä "imunkatkaisuliipasimesta" kahvassa. :)

   Poista
 4. Meillä on Dysonista karvalakkimalli ja se on hemmetin hyvä tälläisessä "koirataloudessa" jossa varsinkin näin syksyn tullen sitä karvaa riittää vaikka Uotilan lapsillekin.
  Eukolla oli kans selätin mutta käytin sitä frisbee golfiin (varaston nurkka - taloyhtiön roskis) ja saattaa olla että tuolla oli jotain tekemistä laitteen käyttämättömyyden elikkäs tarpeettomuuden kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon sen, että biigelistä sitä karvaa pölisee! Näistähän ei ihan samalla tavalla tule tikkua sohvaan, mutta kyllähän sitä elämisestä pölyä, hiekkaa ja karvapalloja siunaantuu kuitenkin.
   Harmi, että se teidän Selätin lensi roskikseen! Olisimme voineet täällä "akkain" kesken kinata, että kuka sen saa ostaa. Mulle olis kelvannut vähän käytettykin. :)

   Poista
 5. Dysoni on oikeesti hyvä imuri, silti se lojuu meillä vintissä.
  On näetsän aikalailla vittumaista joka helvetin viikko putsata koneesta ne kaks suodatinta. Varsinkin kun asuu betonivankilassa. Kyllä mä puolisen vuotta kestin vaan yks päivä pinna palo ja imuri lens sinne vintille.
  Meillä joudutaan imuroimaan 1-2 krt/päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaks suodatinta? Tossa on vaan yks, siellä "syklonin" keskellä ja sitä käskettiin pestä kerran kuussa. Tai no tietty tolla teidän imurointitahdilla varmaan joutuukin useammin pesemään. Myy se jollekin se sun Dyson, halvalla, niin kyllä joku ostaa. ;)

   Vaan kyllä mä iloitsen nimenomaan kestosuodattimesta ja pölypussittomuudesta. Mulle on elämäni aikana jokaisen imurin kanssa käyny niin, että jossain kohdassa sä et enää saa niitä pölypusseja JUST siihen malliin tai niinkuin tän viimeisimmän kanssa, että JUST sellaista hepa-suodatinta ei löydy mistään ja imuri haisee...

   Poista
  2. *Naurahtaa* Ton pölypussihomman oon tehny sillee, et ostan kesällä markkinoilta reilun vuoden pussit ja niitä meillä kuluu tän karvamäärän ja mun kissa-allerkian vuoks todella paljon.Reilut 20 kipaletta /kämppä. Mä uskon että Dyson on 'tavalliselle imuroijalle' oikeen hyvä vaihtoehto mutta meijjän imurointitahilla se ei vaan sovi. Jos imuriin ei saa kunnon pölypussia ni pian se haisee märälle koiralle, eikä sitä lemua viitti haistella. :DDD

   Poista
  3. Teillä on tosiaan varmaan kunnon karvakasat kun on tommonen kissalauma. :)

   Joo, oikeessa oot tosta pölypussihommasta, meilläkin oli käytössä ne ns. allergiapussit, mutta jossain vaiheessa se suodatin rupes haisemaan eikä uutta löytynyt. Ällöä. :-/

   Poista
 6. Minä en usko, että tässä huushollissa Dysonit eikä muutkaan kestosuodattimelliset pussittomat toimisivat viikkoa kauempaa. Imuri kun on aina käyntiinpolkaisuvalmiudessa. Koska eläimet. Koska roskat. On meillä yksi varaimuri yläkerran kissanhiekkojen varalta mutta ne pikku vampyyrit aiheuttavat juuri nytkin sellaista sotkua, että parempi retuuttaa kovia kokenut kotiorjamme nimeltä Electrolux portaita pitkin hommiin. Se pussiton vehje haukkoo happea.

  Tuota Selätintä minäkin olen arvuutellut. Päätyykö sekin alkuinnostuksen jälkeen samaan laatikkoon piikkimaton kanssa. Paitsi että piikkimattoa kyllä käyttäisin mieluusti jos muistaisin. Hitto kun tässä lähtee muisti, eikä palaile edes pätkittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan kuinka kauan se täällä wörkkii. :)
   Sulla on joku sellainen megahyperhyvä vanha Electrolux? Mutsilla oli joskus sellainen ja se oli kyllä hyvä imuri, ja kestävä.

   Selättimen käyttö on aika vaivatonta eli ei vaadi mitään suuria alkuvalmisteluja. Siihen voi hypätä veivaamaan koska vaan. Itselläni se nyt nököttää olkkarin lattialla ja aina ohimennessä voi vähän veivata. Pidempään treeniin laitan kyllä sisäpelikengät jalkaan kun siten on parempi pito.
   Kerron sitten kun kyllästyn. ;)

   Poista
  2. Tämä Electrolux on kyllä ihan uudempaa mallia, edellinen tuli loppuunajetuksi muutamassa vuodessa. Eikä niihin oikein saa varaosina mitään koska kaikki on muovia. Vanhan Nilfiskin kun saisin, lähtisi pölyt ja pieneläimet.

   Joku maahantuojan turhautunut edustaja tokaisi kerran Iso-J:n reklamointiin, että meillä pitäisi olla teollisuusimuri. Koska kuulema normaali imurointitahti keskivertotaloudessa on kerta per viikko.

   Poista
  3. No niinhän se on, että kaikki on muovia nykyään. Sellainen vanha Nisfiskin pönttö olisi kyllä mahtava! Muistan, että nehän maksoivat ihan tähtitieteellisiä summia aikoinaan, mutta toimivia pelejähän ne.

   Dyson on nyt kunnolla koeponnistettu ja hyvin tuo näytti wörkkivän. Tosin säiliön jouduin tyhjentämään kerrosten välillä, koska huushollerska on laiskotellut ja laistanut imurointivelvollisuuksistaan... :-/

   Poista
 7. Luin jo tuolla Marjaanan puolelta kehuja selättimestä ja nyt täältä :) Tässä täytyy vakavasti alkaa pohtimaan 20 kilon pudottamista, että sovin siihen painoluokkaan minkä valmistaja lupaa sen kestävän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt, niitähän on kaksi eri mallia painon mukaan jaoteltuna. ;)
   Toisaalta jos niin on, niin siinäpä motivaatiota painonpudotukseen sitten. :D

   Jatkan kehumista sillä, että kyllä tulee veivattua, koska se on niin vaivatonta. Ei tarvitse tosiaan mihinkään lähteä ja välillä voi veivata vähän köykäisemmin. Olen nyt tehnyt pidemmät veivailut aamulla tai aamupäivällä kun se sopii nykytilanteeseen.

   Poista
 8. Minulla on tärkeä kysymys mutta aiheen vierestä! Kun hait selättimen pakettiautomaatista, muistatko minkä kokoisessa lokerossa se oli? Minun pitäisi lähettää yksi ja tuskailen täällä kun en tiedä mahtuuko S tai M- luukkuun silleen kallelleen. D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, nyt pistit pahan! :D
   Litteähän se on, paketti on max 5 cm korkea ja olisikohan se sitten noin 50 x 50 cm muutoin kun halkaisija on 40 cm.
   Auttoikohan tämä yhtään? Eikös ne luukkujen mitat löydy jostain?
   En tosiaan muista kun siitä on aikaa niin kauan kun sen hommasin. :)

   Poista