tiistai 12. elokuuta 2014

Huomioita

Selkeästi ilman vähäinen viilentyminen on auttanut aivotoimintaakin. Tekee jopa mieli kirjoittaa! :)

Viime aikoina olen pohtinut ainakin seuraavia asioita:

- Usein vastaan kävelevä (nuori) äiti, joka työntää lastenvaunuja tai -rattaita, räplää intensiivisesti kännykkäänsä jopa siinä määrin, että meinaa kävellä päin. Sama pätee leikkipuistoissa havaittuihin äiteihin lapsineen. Kännykän some-sovellukset taitavat kiinnostaa enemmän kuin se oma lapsi... Miksi?

- Tupakoiva ja lastenvaunuja työntävä äiti saa minut aina vähän sävähtämään, koska se näyttää aika rumalta. Siitäkin huolimatta, että olen itsekin ennen tupakoinut. Jos pitää polttaa, voisiko pysähtyä johonkin ja polttaa vähän sivussa niistä vaunuista?

- Yksin (yhtä) koiraa ulkoiluttava nainen puhuu aina tai ainakin useinmiten puhelimeen kulkiessaan. Miksi? Itse puhun puhelut kotona ja lenkillä keskityn rekkuihini.

- Miksi Vantaalla asuminen on joillekin niin suuri kauhistus, että se pitää muistaa mainita joka käänteessä ja käänteen vieressä? Ja kuitenkin niille kammoajille kelpaa meidän lentokenttämme ja kauppakeskuksemme.

- Olen ollut viime päivinä pohjattoman väsynyt. Vaikka olen nukkunut kunnon yöunet, olen sen lisäksi nykäissyt vielä kunnon päikkärit. Miksi?

- Miksi nyt alkoivat vesisateet kun ilma olisi lämpötilaltaan siedettävä maton- tai ikkunanpesulle?

- Miksi käyn toistuvasti lukemassa blogeja, jotka ärsyttävät minua koska kirjoittaja on niin helvetin erinomainen (omasta mielestään). Onneksi olen sentään älynnyt olla kommentoimatta...

- Vuorotteluvapaan ollessa nyt puolessa välissä olen entistä vakuuttuneempi siitä, että en välttämättä tule iloitsemaan töihinpaluusta niin paljon kuin kuvittelin vapaalle jäädessäni. Pitänee laittaa joku lotto vetämään...

- Olen vakavasti harkinnut liittymistä naamakirjaan yhden miehen vuoksi ja pyynnöstään. Taidan olla sekoamassa lopullisesti.

- Parin päivän päästä vanhenen taas vuodella eikä minulla ole ikäkriisiä, mutta lahjakriisi on kun Siippa kärttää lahjatoivetta enkä keksi mitään mitä haluaisin tai tarvitsisin (kun ei oteta lukuun linnaa Skotlannissa tai sitä isoa pihaa).

Että kaikkea sitä ihminen tykönään pohtii kun on aikaa pohtia... ;) 

10 kommenttia:

 1. No mutta onhan nuo tärkeitä juttuja mutta siitä naamakirjaan littymisestä en oikein tiedä...tai no, näinä päivinä tuntuu että sitä on jotenkin toisen uokan kansalainen kun ei ole viiden minuutin välein päivittämässä mitä tekee, puhumattakaan siitä että laittaisi kuvia omasta suloisesta lapsestaan/koirastaan/mummostaan/Datsuninsa vaihdelaatikostaan tai jostain muusta.

  Onneksi olkoon näin etukäteen med iso halaus ja lot of märkiä pusuja - bileet kun saattaa mennä mennä ohi joko kiireiden tai mun lahon pään takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään tiedä naamatusta... Olenhan vastustanut sitä jo monta vuotta menestyksellä! Mutta nyt tämä poikaystävä sanoo, että ei kommunikoi kanssani jos en tee sitä facen kautta. Aika moista kiristystä, sano...

   Kiitos, kiitos. Perjantaina pamahtaa eli jos silloin tapahtuu jotain mullistavaa, niin se vaan johtuu siitä, että olen saavuttanut "tietyn iän". ;)

   Poista
 2. Tuota puhelimeen puhumista olen minäkin ihmetellyt. Uimarannan laiturilla on puhelimia ja niihin puhuvia ihmisiä, vaikka ja kuinka. Toiset seisoo vedessä lapsiaan vahtaamassa JA puhuu puhelimeen. Eikö sitä puhelinta voi mitenkään jättää ja keskittyä siihen mitä milloinkin on tekemässä. Sama juttu kaupassa, kärryjä työnnetään ihan kuin sivutuotteena ja puhelin on korvalla, höh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Ilmeisesti ei ole elämää ilman kännykän jatkuvaa räpläämistä.
   Ja kuinka tehokkaasti pystyy sitä lastaan vahtimaan jos kälättää luurissa? Sanoisin ettei kovin hyvin.

   Poista
 3. Katselin tuossa taannoin Malagan kentällä laukkuremmillä odotellessani väkeä. Koneellinen suomalaisia seisoi remmin ympärillä kärryineen ja kaikki tuijottivat kämmentään. Paitsi minä ja meidän perhe. Aika hassua. Toki meilläkin ne luurit on ja niitä hiplataan välillä turhankin usein.

  Joskus tuntuu, että ihmiset eivät kestä tai tunne olevansa olemassa ilman, että roikkuvat puhelimen välityksellä kiinni elämässä. Muutos on tapahtunut aika nopeasti, muutamassa vuodessa.
  Pahinta on tuolla liikenteessä liian usein nähtävät kuskit luuri korvalla tai puhelin siinä ratin edessä touhuamassa. Minä sain yhdet sakot kun puhuin ajaessa ilman HF:ta. Surkuhupaisaa oli se, että vastasin vain sanoakseni että soitan kohta kotoa takaisin, mulla ei ole hf mukana. Ja sitten ne komiat poliisipojat kutsuivat maijaan. Kallis istunto oli, 50 euroa laskuttivat.

  Yleensä käytöstavoista voisin puhkua pitkäänkin, surullista oli katsoa viikonloppuna kun siunaustilaisuudessa räpsittiin kuvia ja lähetettiin ne sitten instaan #funerals #boring #crying #RIP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kumma kun se luuri pitää saada heti päälle. Itsekin tulee välillä pelattua tai surffattua liikaa erityisesti tabilla, mutta osaan myös jättää puhelimen vaikka kokonaan kotiin lähtiessäni jonnekin, jossa tiedän etten voi kuitenkaan vastata.

   Ai sä oot saanu rikesellaisen puhelimesta! Omaani vielä odottelen, sillä Murphyn lain mukaan puhelimeni soi vain ja ainoastaan silloin kun ajan autoa eikä kapula ole napilla kiinni korvassa...

   Siis, oikeesti, erityisesti toi #boring ?? Noinkin törppöjä löytyy näköjään. Surullista, aidosti.

   Poista
  2. Ja samaisilla tyypeillä on jo jälkikasvua eli pöljyys senkuin jatkuu :( #kaikkinepentujatekeekin

   Piti muuten kommentoida, tuu vaan sinne naamattuun, siellä on pari kivaa peliä joia voi joutoaikoina pelailla. Ei kuitenkaan hautajaisissa....

   Poista
  3. Eih!? Mä luulin, että ovat jotain teinixeistä seuraavia iältään. :-o

   Mä oon ihan siinä ja hilkulla heilahtamassa naamattuun. Toivon saavani pari kaveriakin sen "poikaystävän" lisäksi, että saatan tulla ruinailemaan suakin. :D
   Candy crush sagaa pelaan nyt jo ihan liikaa... Farm heroes sagan hylkäsin, koska se on maailman *ittumaisin peli. Olen tullut tulokseen, että päästäkseen siinä eteenpäin olisi pakko ostaa niitä apukeinoja. Ja siihen en suostu.

   Poista
 4. 1. Usein vastaan kävelevä (nuori) äiti, joka työntää lastenvaunuja tai -rattaita, räplää intensiivisesti kännykkäänsä jopa siinä määrin, että meinaa kävellä päin. Sama pätee leikkipuistoissa havaittuihin äiteihin lapsineen. Kännykän some-sovellukset taitavat kiinnostaa enemmän kuin se oma lapsi... Miksi?
  - "Mä katon vaan nopeesti... onko muilla elämää!"

  2. Tupakoiva ja lastenvaunuja työntävä äiti saa minut aina vähän sävähtämään, koska se näyttää aika rumalta. Siitäkin huolimatta, että olen itsekin ennen tupakoinut. Jos pitää polttaa, voisiko pysähtyä johonkin ja polttaa vähän sivussa niistä vaunuista?
  - Kyllä minusta voisi. Mut just tänään luin yhtä röökipalstaa jossa muutaman päivän röökilakossa ollut nainen epäili, pystyykö hän tälläkään kertaa olemaan ilman tupakkaa. Eukko oli blaadannut läpi raskausaikansa jne. Monille oma lapsi ja lapsen tärkeys on tärkeintä maailmassa. Ja sitten joillekin se on tupakka.

  3. Yksin (yhtä) koiraa ulkoiluttava nainen puhuu aina tai ainakin useinmiten puhelimeen kulkiessaan. Miksi? Itse puhun puhelut kotona ja lenkillä keskityn rekkuihini.
  - Etkö ole kuullut tehostamisesta? Mitä enemmän, sitä enemmän jne. Nyt jää aikaa muihin aktiviteetteihin kun hoitaa kusetukset puhelimessa ja ulkoilussa samaan aikaan.

  4. Miksi Vantaalla asuminen on joillekin niin suuri kauhistus, että se pitää muistaa mainita joka käänteessä ja käänteen vieressä? Ja kuitenkin niille kammoajille kelpaa meidän lentokenttämme ja kauppakeskuksemme.
  - Onhan se Vantaa nolo :D Mutta ajatteles vaikka Turkua; siellä ei oo (oikeaa) lentokenttää eikä (oikeaa) kauppakeskustakaan.

  5. Olen ollut viime päivinä pohjattoman väsynyt. Vaikka olen nukkunut kunnon yöunet, olen sen lisäksi nykäissyt vielä kunnon päikkärit. Miksi?
  - Joku puutos.

  6. Miksi nyt alkoivat vesisateet kun ilma olisi lämpötilaltaan siedettävä maton- tai ikkunanpesulle?
  - Syksy.

  7. Miksi käyn toistuvasti lukemassa blogeja, jotka ärsyttävät minua koska kirjoittaja on niin helvetin erinomainen (omasta mielestään). Onneksi olen sentään älynnyt olla kommentoimatta...
  - Mä itsekin käyn agitoimassa ja provoimassa itseäni lukemalla blogeja tai googlamalla jotain älytöntä joka sotii täysin ajatuksiani vastaan. Mikäs sen hauskempaa !

  8. Vuorotteluvapaan ollessa nyt puolessa välissä olen entistä vakuuttuneempi siitä, että en välttämättä tule iloitsemaan töihinpaluusta niin paljon kuin kuvittelin vapaalle jäädessäni. Pitänee laittaa joku lotto vetämään...
  - :)

  9. Olen vakavasti harkinnut liittymistä naamakirjaan yhden miehen vuoksi ja pyynnöstään. Taidan olla sekoamassa lopullisesti.
  - Niin sitä pitää!

  10.Parin päivän päästä vanhenen taas vuodella eikä minulla ole ikäkriisiä, mutta lahjakriisi on kun Siippa kärttää lahjatoivetta enkä keksi mitään mitä haluaisin tai tarvitsisin (kun ei oteta lukuun linnaa Skotlannissa tai sitä isoa pihaa).
  - Onneksi olkoon jo nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, vastauksia! Kiitos, suhun voi aina luottaa! :D
   Kuitenkin pari juttua vastapalloon.

   4. Tästä olen vähän eri mieltä. Juu, lentokenttä Turussa on kokoluokkaa Malmin vastaava, mutta kauppakeskuksia siellä on tätä nykyä monta. Vaikka se Mylly, sinnehän saatana soikoon eksyy kun on tehty niin sokkeloiseksi.
   Mun mielestä on myös hassua, että Vantaa on "nolo". Jokaiseen isompaan kaupunkiin mahtuu monenlaista taajamaa ja asuinpaikkaa. Esimerkiksi oman postinumeroni alueelle mahtuu ihan karmeita asujaimistoja, mutta myös parempaa (ja kallista) seutua. Mä olen asunut aika monessa paikassa (yhteen aikaan muutin noin kerran kahdessa vuodessa, levoton sielu nääs) ja asunut kaikissa pääkaupunkiseudun suurissa kaupungeissa. Niistä kaikista tämä nykyinen asuinpaikkani on ehdottomasti paras minulle, vaikka en parhaimman mahdollisen julkisen liikenteen äärellä olekaan.

   7. Noinhan se menee ja se on sallittua niin kauan kun ei provosoidu liikaa ja ryhdy heittämään jotain ärsykommenttia kehiin.

   9. :D :D No tiedä häntä... En kuitenkaan ole vielä liittynyt! ;D

   10. Kiitos! :)

   Poista