tiistai 5. elokuuta 2014

Kohti arkea

Siippa palaa töihin huomenna ja minä suuntaan VV:n kanssa taas hullun hommiin eli koiranäyttelyyn tuohon "takapihallemme". Eipä taida olla yhtään vähemmän hikistä hommaa huomenna tai ylihuomennakaan kuin silloin viikko sitten... 

Tallinnassa tuli käytyä ja oltua. Sattuneesta syystä emme mitään suuren suuria turistikierroksia tehneet vaan lähinnä pyörähtelimme vanhankaupungin ja Viru-keskuksen alueella sen vähän mitä nyt kaupungilla pyörimme.
Hotelli oli hyvä (ja eri kuin se josta sen kampylon sain), mutta se oli tiedossa jo ennestään, joten ei siitä nyt sen suurempia raportoitavia ole. Hyvää ruokaa ja juomaa tuli nautittua ja pian on aloitettava fyysinen kurinpalautus itselleen kun kesä on mennyt syödessä ja maatessa mitään tekemättä.

Anopille ostettiin synttärilahja kun ensin oli saatu puristettua ulos kaiken sen en-mie-mitään ja en-mie-tiiä kommenttien seasta joku mieluisa lahja. Löytyihän se, vaikka ei se helppoa ollut.

En sortunut mihinkään älyttömiin shoppailuihinkaan. Uusi Swarovski piti tietysti vitriiniin saada ja laivalta ostin lakupiippuja. Siinäpä ne, suuret ostokset. Emme sortuneet mihinkään viinan roudaamiseenkaan, joten aika huonoja turisteja olimme.

Kuva täältä

Koirat olivat iloisia kotiinpääsystä ja VV:lläkin oli vielä vähän ääntä tallella kun ei ollut kokonaan ehtinyt haukkua sitä pois. Hoitolan pitäjä sanoi, että ottaa sen mielellään toimistokoiraksi jos me emme halua sitä kotiin viedä. ;)

Anoppi ja appiukko antoivat minulle etukäteen, nyt kun kerran täällä olivat, syntymäpäivälahjaksi lahjakortin tuohon omalle kosmetologilleni. Taidan käyttää sen jalkahoitoon. :)
Kampaajani puolestaan järkytti minua viime viikolla kertomalla siirtyvänsä Isolle Kirkolle leipäänsä tienaamaan, joten minäkin varmaan sitten vääntäydyn sinne tukkaani laitattamaan. Tämä kampaajasuhde kun on ollut varsin hyvä ja toimiva jo monen vuoden ajan enkä haluaisi nyt etsiä uutta luottokampaajaa kun tuonne uuteenkin paikkaan pääsen ihan näppärästi vaikkakaan en ihan kävellen.

Nyt vetäydyn nauttimaan tästä siunatusta rauhasta ja taidan ryhtyä kiillottelemaan koiraa huomista varten.
Juu, en ole unohtanut, että edellinen matkakertomus on vielä kesken, mutta nyt en jaksa. Ehkä huomenna sitten.

10 kommenttia:

  1. Montako sulla noita Swarovskeja on? Muistaakseni ne oli näytilläkin joskus jossain postauksessa mutta kun on tämä pää niin hatara niin en muista mikä postaus se oli joten vastausta kaivataan.Hieno on tämä uusi hankinta vaan paljonko tuollaisella hiirellä on hintaa? Kuten huomaat, en mä utelias ole vaan tiedonhaluinen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmmmm.... Nyt en muista montako noita Swarovskeja on kun seassa on muidenkin valmistajien figuureja. Enkä jaksa nyt mennä laskemaankaan. Mutta onhan niitä elukoita, monta kaiken kaikkiaan. :)
      Jossain postauksessa joo kirjoittelin noista, mutta en muista olinko siihenkään mitään inventaaria tehnyt. Pitänee ehkä tehdä luettelointi omankin muistin virkistämiseksi.

      Hiirellä ja samankokoisilla (eli niillä mitä minä ostan) on hintaa 49 euroa. Ehkä mä sitten vanhoilla päivilläni myyn ne kaikki henkeni pitimiksi jollekin keräilijälle. ;)

      Poista
  2. Oi miten hieno hiiri. Tuommoisista minäkin tykkään, en niitä viinakaapissa asustelevista röyhkimyksistä joita täällä saa jahdata.
    Tallinnaan pääsen pitkästä aikaa, olisi kiva piipahtaa kristallihiiriä myyvässä puodissa, mistä semmoisen löytää?

    Valitettavasti en pääse sen kummemmin Terrierkkariinkaan kuin Maailmannäyttelyyn. Tulen kyllä kulmille mutta ilman koiria ja hautajaisvaatetuksessa. Olisihan tuo mahdottoman mukava treffata jos jotenkin onnistuisi. Onnea teille koitoksiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuollainen hiiri on ainoa minkä minäkään huolin! Se pysyy kiltisti paikallaan vitriinissä. :)

      Viru-keskuksessa alakerrassa on Swarovskin liike josta minä tuon ostin. Voihan niillä olla liike toisaallakin (esim. siellä Rocca al Mare -keskuksessa) kun tuo oli tosi pieni liike.

      Olin ihan unohtanut, että sinulla on ne vähän vähemmän iloiset juhlat tiedossa. :(
      Pitää treffata toiste sitten. Olisi vaan ollut niin kätevää nähdä näissä "oheiskarkeloissa" tänään tai huomenna.

      Meillä ei tosiaankaan ole mitään odotuksia ja noita austraalian terroristeja on paikalla ihan pirusti, joten lämmintä kättä ilman lisäksi taitaa olla luvassa. Kohta lähdetään tallustelemaan.

      Poista
  3. Onnea kehään! Terrierkassa on ainakin bordereissa meikäläisiä ja kasvistätikin paikalla.
    Maailmanvoittajassa on yli 180 russelia joten ei niin mahdottoman hyvät lähtökohdat hakea puuttuvia sertejä. Olisihan siellä kiva käydä, edes se muki ostamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tuomarimme oli noin kaksi tuntia myöhässä aikataulusta, joten paahtua sai huolella. Onneksi edes tuuli puhalteli!
      Kannattihan se kuitenkin "Ritva Raidan kaksoisolennon" kehässä käydä, junttipulla-mastodontti oli kuitenkin NUO ERI 4 SA. Mieli teki kyllä kysyä, että saako siitä SA:sta kieltäytyä kun mitäänhän tuolla tuloksella ei ole kuitenkaan haettavissa sieltä loppukisasta. Mutta menihän se päivä siinä, onneksi oli juomaa riittävästi mukana ja koiralla tuuletin.

      Ausseja ei ole ihan noin montaa, mutta melkein sata niitäkin. Huomisessa erkkarissa 113, joten sieltä ei nyt todellakaan tule meille kuin lämmintä kättä!

      Mitä mukia tarkoitat? Sitä WDS-mukiako? Senhän voi tilata verkkokaupastakin. ;)

      Poista
    2. No jopas, hyvin tassuteltu. SA:t nyt ovat vähän lohdutusjuttuja mutta hyvähän se on tietää, että ko. tuomarille kannattaa koiraa näyttää joskus toisenkin kerran. Tiedä vaikka heti seuraavalla olisi Sertifikaatin Arvoinen. Onneksi olkoon ja onnea tulevaan.

      Mukin voi tilata mutta se ei ole ihan sama juttu kuin paikanpäältä ostettu. Ostin minä joulukuussa pari mukia mutta en todellakaan tiedä mihin olen ne jemmannut!!! Hätätilanne!

      Poista
    3. No joo, tiedä häntä josko tuo täti enää sieltä maailman alapuolelta tänne lehahtaa. :D
      Ja olihan se nytkin sertifikaatin arvoinen (SA), mutta se ei paljoa lämmitä kun ei sitä sertiä anneta... Eilen oli paluu todellisuuteen kun saatiin poistua pelkän EH:n kanssa kehässä.

      Jäi sitten tänään menemättä Messariin kun ei ole pakko. Väsyn vuoksi siirsin huomiselle turisteeraamisen ja mahdollisen shoppailun.
      Pitäis kirjoittaa joku postaus, mutta pää on ihan tyhjä. Taidan siis mennä syömään. ;)

      Poista
    4. Kah, mitähän lienen ajatellut kun painoin pisteen kun piti jatkaa lausetta:
      Tiedä vaikka heti seuraavalla olisi Sertifikaatin Arvoinen JA saisi sen sertifikaatinsa.

      Nuo ulkomaan elävät tuomareina ovat aina oman kulttuurinsa vankeja, minusta kirjallinen arvostelu on VÄHINTÄ mitä näyttelystä pitää saada. Etenkin kun ilmoittautumismaksut ovat sangen korkeat. Ennen sai edes sen muovinauhan pätkän ja arvostelun, nyt ei pahimmillaan heru muuta kuin paperi.

      Poista
    5. Ajattelinkin, että sulla katkes ajatus jotenkin. :D

      Joo, välillä on todella turhauttavaa olla kirjoittamassa näille ulkomaan ihmeille kun joka koiralle sanellaan samat kolme lausetta ja jollekin ehkä ekstrana "hyvin esitetty". Sit kaikki saa ERIn. Onneksi se SA otettiin takaisin, että tuomari voi edes siinä kohtaa tehdä apuharvennusta menettämättä kasvojaan...

      Poista