tiistai 10. joulukuuta 2013

Takka

Valitettavasti meillä ei sellaista ole. Mutta kovasti haluaisin takan. Toiveeni on, että jos joskus kämppää vaihdamme, niin siinä seuraavassa olisi sitten takka. Ja siis ihan oikea takka eikä mikään etanolilla käyvä sisustustakka.  Elävä tuli on hypnoottinen ja hienoa asia.

Takan puuttuessa polttelen tuikkukynttilöitä sitäkin enemmän. Ja katselen myytäviä asuntoja aina sillä silmällä, että löytyykö niistä takka ja jos löytyy, minkälainen.

JälkiJuttu:
Tuli sitten talvi ihan kertalaakista! Juma, että oli kylmä eilen! Ihan epäinhimillistä, että yhtäkkiä lävähtää yli kymmenen astetta pakkasta sellaisen kivan pikku viiman kera. 
Ja tänään sitten pelti varmaan kolisee kun lauhtuu ja tulee lumisade. Huomenna lienee sitten vesikeli, taas... 

3 kommenttia:

 1. Hmmm..*asettelee jauhesammutinta eteiseen ja alkaa puhua rauhoittavasti* : joo-o, se on kyllä hieno katsella liekkeihin mutta ei niitä tuikkukynttilöitä kannata kasata kovin isoa kekoa eikä ainakaan olkkarin lattialle, sanovatten ettei se niistä syntyvä roihu vastaa oikeaa takkaa, ei sitten millään. Minä tästä menenkin...
  *Jää ikkunan taakse kyttäämään mitä Kuninkaallinen väsää sen sairaan tuikkuläjänsä kanssa*

  VastaaPoista
 2. Osallistutko sä Tuikkujahtiin? Täällä on meneillään niiden alumiinisten tuikkukuorien keräilykamppis. Minä kerään jo toista kertaa Peetun kasvattajan projektiin. Viime vuonna unohdin toimittaa ne mutta toivon tänä vuonna olevani paremmin hereillä kampanjan päättymisajankohdasta.

  Örph ne etelän talventulot. Loskaa ja pakkasta, vettä ja pakkasta. Aina liukasta ja pimeää.
  Meillä oli vaihteen vuoksi talven kylmin aamu, -24° ei paljoa naurattanut. Nyt illalla on vajaat kymmenen astetta ja lunta sataa niin että kihinä kuuluu. Pysyisi nyt nuo vähät lumet maassa, nelijalkaiset pysyvät puhtaampina.

  VastaaPoista
 3. Peppone:
  :D :D :D
  Kiva kun tulit oikaisemaan, ois menny parketti pilalle pahasti ja olis voinu joku koiranpersekin siinä kärähtää. ;)
  Odottelen siis, että saan sen kämpän, jossa on oikea takka... *haaveilee* Mutta jää vaan kipinävahtiin, eihän sitä koskaan tiedä mitä mä keksin...

  Hirnakka:
  Mä luulin, että tuikkujahtiin voi osallistua vaan jonkun koululuokan kautta? Omassa kunnassa ei mielestäni kamppista ole, mutta naapurissa kylläkin.
  Tosin polttelen nykyään enimmäkseen niitä läpinäkyvissä muovihylsyissä olevia tuikkuja kun ne näyttävät kivemmilta esim. Kivi-tuikkukipoissa. Mulla on vaan muutama sellainen "upotettava" malli, joihin käytän noita metallisia. Olen kyllä uskollisesti ne roudannut ulkotulihylsyjen kanssa pienmetallikeräykseen. You know, se on sitä omantunnon äänen vaimentamista...

  Juuh, talvi oli lyhytaikainen ilo, nyt on ihan vesikeli ja eilen oli sellainen kaljama, että kiittelin hiljaa mielessäni nastakenkien olemassaolosta. Mutta kyllä, siistimpää olisi jos olisi lunta. Olen jo pohtinut "talvimattojen" vaihtamista lattioille, mutta olkoon nyt vaihtamatta jos vaikka tulisi sitä pakkasta ja lunta vielä.

  VastaaPoista