maanantai 16. joulukuuta 2013

Kartano

Läheltä kotiamme löytyy useampikin kartano. Itse asiassa oma kotimmekin on rakennettu entisille kartanon maille. Tosin siitä kartanon päärakennuksesta on jäljellä vain perustukset.

Eilen kävimme komean lähikartanon pihapiirissä pidetyssä joulutapahtumassa. Kannatimme työttömien toimintaa ostamalla grillimakkarat ja glögiä. Glögi oli todella hyvää eikä selvästikään ollut ihan pelkkää tiivistettä purkista. VV:n mielestä makkaraa olisi saanut olla enemmänkin.

Löysin myös äidilleni joululahjan erään käsityöläisen kojusta. Tuli hyvä mieli siitäkin. Tuo kyseinen kartano on kaupungin omistama ja päärakennus on remontoitu ulkoa, mutta ei sisältä. Sisältä se onkin varsin huonossa kunnossa eikä ole tietoa, aiotaanko se restauroida kuntoon vai ei. Kalliiksi se varmasti tulee jos korjaamiseen ryhdytään. 
Kartanon puisto on entisöity vastaamaan loiston päivien ilmettä ja se onkin todella viehättävä paikka vaikkapa kesäiselle piknikille. On mukavaa, että tuolla miljöössä järjestetään tällaisia erilaisia tapahtumia. Paikalla olivat myös poliisi ja VPK pikkupoikia ihastuttamassa. Niin ja joulupukki tietysti!

Kartanonmäki on tosiaankin komea suurine puistikkoineen ja minä asuisin mielelläni tuollaisessa paikassa jos siihen olisi mahdollisuus
 

2 kommenttia:

  1. No ei muuta kuin rohkeasti kiinni kartanoon ihan sen takia että se olisi mitä luontevin paikka tuollaiselle Siniveriselle kaikkine puutarhureineen eikun puutarhoineen, jossa kesäisin olisi hauska seurata jolupukkien ja VPK:laisten keskinäistä kirmailua.

    Oikeesti tuollainen vanha ja iso rakennus - jos siihen olisi varaa - tarjoaisi mahtavan haasteen kun sen kunnostaisi asuttavaan kuntoon. Mutta kun ei, pankistakin ajavat pitkien keppien kanssa pois jos sinne menee lainaa kyselemään.. :/

    VastaaPoista
  2. Peppone: Joo, olen kanssasi samaa mieltä, että sieltä kukkulan laelta kuistilta olisi hyvä kuninkaallisesti vilkutella rahvaalle. ;)

    Se talo on todella hieno, mutta jos en ihan väärin muista, niin aikamoiset kosteusvauriot piilevät rakenteissaan. Se taisi seistä oman onnensa nojassa aika kauan ennen kuin kaupunki sen lunasti.

    VastaaPoista