maanantai 2. joulukuuta 2013

Luksus

Luksusta lienee sanan varsinaisessa merkityksessä jokin kallis, sellainen, mihin kaikilla ei ole varaa.

Vaan kyllähän luksusta on ihan tällaisen tavallisenkin ihmisen tavallisessa elämässä. Luksuksen mittari mielestäni on se, mikä itselle on ylellistä ja hulppeaa, vaikka ei varsinaisesti luksuksen käsitteeseen sopisikaan eli ei ole siis "maailman mittapuun" mukaan luksusta.

Omassa elämässäni pidän kyllä luksuksena vaikkapa mahdollisuutta käydä silloin tällöin ravintolassa syömässä hyvin ja pitkän kaavan mukaan. Se ei ole minulle jokapäiväistä eikä edes jokaviikkoista, jolloin minun maailmassani se on luksusta, vaikka siitä maksettava rahallinen vastike ei olisikaan suureellinen (eihän sellaiseen olisi edes varaakaan). 
Niinkuin vaikka lauantaina. Kävimme herkuttelemassa pihviravintolassa oikein pitkän kaavan mukaan. Palvelu oli erinomaista, ruoka loistavaa ja siitä kaikesta tuli hyvä mieli. Se jos mikä on luksusta.

Toisaalta en kaipaa elämääni sellaista luksusta, mikä toisille on suorastaan intohimo, nimittäin erilaiset merkkituotteet. Esimerkiksi käsilaukkuni ei tarvitsel olla mikään LV, vaan tärkeämpää on se, että laukku on toimiva ja minulle tarkoitukseen sopiva. Merkki on siis toisarvoinen asia tai oikeammin se ei ole asia ollenkaan.

Olipas sekava kirjoitus. No, ymmärrätte mitä tarkoitan. :)

4 kommenttia:

 1. Sinäpä sen sanoit. Minulle on jokseenkin sama millä autolla ajan, mikä logo on käsiveskani vuorikankaassa tai minkämerkkinen talvitakkini on. Kunhan vain palvelevat tarkoitustaan ja miellyttävät omaa mieltäni. Todellista luksusta on se, kun sähkökatkon aikana voi laittaa hellaan klapit ja raapaista tikut. Kohta on lämmintä.

  Ja just tuommoinen pitkän kaavan mukaan syönti hyvässä seurassa, kotona tai ravintolassa. Se on luksusta. Pikkuisen poikkeaa arjesta niin johan on otettu olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin. Ei kai kukaan halua käyttää huonosti jalkaan sopivia kenkiä, olivatpa ne kuinka muotia vaan. Tai ei ainakaan näillä kilometreillä enää. ;)

   Meillä eivät sähköt pätkähtäneet Oskarin myötä. Ja teillä on onneksi puuhellat ja muut elävän tulen systeemit. Takan haluaisin, se olisi mulle luksusta. :)

   Poista
 2. Mulle arkea mutta samalla myös luksusta on kissan kanssa eläminen - se kun ei ole ikuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Hyvä pointti! Kaikki lemmikit ovat keskenään erilaisia ja tosiaan yhteinen polku kanssaan ei ole ikuinen.

   Poista