perjantai 6. joulukuuta 2013

Itsenäisyys

Eilinen himmeli jäi väliin vaan eipä haittaa kun ei olisi ollut hirveästi sanottavaa kyseisestä koristeesta. 

Itsenäisyydestä pitäisi varmaan kirjoittaa jotain paatoksellista ja ylistävää, mutta mielestäni olen sellaisen kirjoituksen jo aiemmin kirjoittanut, joten annetaanpa olla.

Sen sijaan voisin mainita saman, minkä niin moni muukin bloggaaja tänään. Nelson Mandelan poistuminen taivaalliseen hiippakuntaan tuli tietoomme myöhään eilen. 
Siinä jos missä oli loistava itsenäisyyden lippulaiva ja esimerkki ihan kenelle tahansa. Mies, joka vietti vankilassa yli neljännesvuosisadan ihan vaan siksi, että oli neekeri apartheidin tyyssijassa Etelä-Afrikassa. Ai niin, ei saa sanoa neekeri... No, sanoin kuitenkin, sorry kaikille jotka pahoittivat mielensä.
Mandela. Mies, joka kaiken kärsimänsä jälkeen nousi tuon apartheidin linnakkeen presidentiksi. Rauhan mies ja viisas mies, sitä ei käy kenenkään kiistäminen. Teki hienon uran ja varmasti edisti tasa-arvoa maailmassa. Eli pitkän elämän, levätköön rauhassa.

Itsenäisyydestä toisena esimerkkinä haluan nostaa esiin suomalaisen naisen. Juuri niin. Vaikka kansakuntaan mahtuu monenlaista eläjää ja olijaa, on tunnustettava, että suomalainen nainen on varsin itsenäinen sekä tasa-arvoinen. Itselleni on aina ollut itsestään selvää, että elämässä ja maailmassa selviää ihan itsekseen ja omillaan. Välillä voi toki heittäytyä sopivasti "naisellisen avuttomaksi" jos niin haluaa, mutta tiukan paikan tullen selviää melkein mistä vaan auton korjaamisesta kämpän remonttiin jos tilanne niin vaatii.
Sellainen minä ainakin olen ja ihan ylpeäkin siitä.

Monelta ulkomaiselta tuttavalta olen kuullut kuinka suomalainen nainen on rohkea, reipas ja tekevä. Minusta se on hienoa, että meillä on tällainen maine. Ollaan siis ylpeitä suomalaisia ja erityisesti suomalaisia naisia tänäkin itsenäisyyspäivänä.

Hyvää syntymäpäivää Suomi! Hyvää itsenäisyyspäivää kansalaistoverit!

JälkiJuttu:
Tänään olen nauttinut täysin rinnoin uudesta kodinkoneestamme eli kuivausrummusta! Olen kauan naputtanut siitä kuinka paljon helmpompaa olisi esim. lakanapyykkihuolto kuivausrummun avulla ja nyt vihdoin naputukseeni on vastattu. Ihania, lämpimiä, pöyhkeitä ja kuivia pyyhkeitä pompahti rummusta. Ihan luksusta laittaa ne suoraan koneesta kaappiin!
Lisäksi saimme tänään hoitoon 11-viikkoisen terroristipennun, jonka puolitäti VV on. Kyllä riitti menoa ja melskettä alkuun kun kaksi kakaraa painatti menemään. Kokoeron vuoksi oli pakko olla vähän erotuomarina, vaikka pienemmällä kersalla egoa onkin noin yhden kivitalon verran. Hauska penska, mutta vahvistaa käsitystäni siitä, että ikäeroa pitää olla enemmän eli VV:n on oltava huomattavasti aikuisempi ennen kuin seuraava kersa tähän huusholliin otetaan.

7 kommenttia:

 1. Suomalainen nainen ansaitsee kyllä kiitokset ja kumarrukset - oikeassa olet! Se, että välillä nauttii ovien aukomisesta, kukkien saamisesta ja sen sellaisesta, ei poista itsenäisyyttä. Sitä, että me pystytään mihin vaan!

  Mukavaa itsenäisyyspäivän iltaa sinne!

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva saada kiitokset ja kehut :D Kiitos sitä samaa vain sinnekin, Teidän Korkeutenne!
  Monesti minä meidän tamman mielenkäänteitä tulkitessani mietin, että taitaapa olla samasta puusta kuin me kaksijalkaisetkin suominaiset, samanlainen junttura ja kanttura eikä muutu sen hienommaksi vaikka miten chanelilla puuteroisi. Sama lonttakinttu lättäjalka siellä sisimmässä asuu. Jolla sydän puhdasta kultaa. Yleensä.

  VastaaPoista
 3. Sama mieltä täälläkin olen suomalaisista naisista. Te olette vahvoita ja rohkeita ja itsenäisyys on äidinmaitoon kanssa tullut . Malja itsenäisyydelle ja kivalle Suomenmaalle. Katsoimme TV-tä ja juhlimme kotona myös .. Sinulle myös onnittelut uudesta kodinkoneestasi . Rauhallista toista adventtia!

  VastaaPoista
 4. Hmph. Yritin vastata jokaiselle erikseen, mutta selain kettuilee. Niinpä tulee kollektiivivastaus, lienee ensimmäinen laatuaan minun blogissani.

  Marjaana: suomalainen nainen on vähän niin kuin suomenhevonen. Kaikki ihailevat ja arvostavat sen aikaansaannoksia, mutta kovin usein sitä ei muisteta ääneen sanoa. ;)
  Kyllä, me pystymme kaikkeen siihen, mihin haluamme.

  Hirnakka: No kukas se kissan hännän nostaa jos ei kissa itse. ;) Ja sinä se kiteytitkin tuon saman mitä Marjaanalle vastasin, että suomitamma on suomitamma, niin ihmisissä kuin hevosissakin. :D
  Olkaamme siis ylpeitä itsestämme.

  Nata: Varmaan meille on lapsesta saakka opetettu "naisena olemista" vähän eri tavalla kuin monessa muussa kulttuurissa. Mutta se on ihan hyvä vaan. Itselleni olisi kovin vaikeaa esimerkiksi se venäläinen tyyli, jossa mies valitsee vaatteet naiselle siitä syystä, että maksaa ne.
  Ja kiitos! Uusi kodinkone on ihana! Pyykkikorini on typötyhjä ja samalla on tullut pestyä kaikki koirien tassupyyhkeetkin!

  VastaaPoista
 5. Viikonloppu työntäyteinen, nyt vasta ehdin sinunkin sivullesi. Ja täytyy sanoa, että juttusi oli paras itsenäisyysaiheinen juttu tänä vuonna!!
  Hyvä, Mandela! Hyvä, Suomalainen Nainen! Ja olkoon, hyvä kuivausrumpu ;)

  VastaaPoista
 6. These are really eormous ideas in concerning blogging.
  You have touched some pleasant factors here. Anyy way keep
  up wrinting.

  Visit my weblog ... university of texas spanish listening exercises

  VastaaPoista