tiistai 3. joulukuuta 2013

Halpa

Halvalla saa halpaa, sanotaan. Tai että köyhän ei kannata ostaa halpaa.

Tiedä sitten kuinka totta nuo sanonnat nykyään ovat. Ennen vanhaan varmaan pitikin paremmin paikkansa, ainakin kodinkoneissa. Nykyään maailma on pieni ja vaikkapa pesukoneessa voi lukea päällä merkki X, mutta sisuskalut ovat ihan samat kuin merkeissä Y, Z ja Ö. Ja se on sitten ihan tuurista kiinni hajoavatko päivä takuuajan umpeutumisen jälkeen vai kestävätkö sen kymmenen vuotta.

Nykyajan kulutusyhteiskunta on osaltaan johtanut siihen, että tavaroita ei ole tehty kestämään tai korjattavaksi. Halvalla tehdään ja nopeasti. Tuote sitten kestää takuuajan loppuun tai ei, mutta ei ainakaan paljoa sen yli. Ei edes se kallis tuote välttämättä. Ja korjata niitä ei kannata, se kun maksaa enemmän kuin uusi tuote.

Halpa toki houkuttaa. Kukapa sitä haluaisi maksaa tupla- tai triplahinnan jos saman(näköisen) tuotteen saa selkeästi halvemmalla. Harvalla on kuitenkaan ihan kauheasti ylimääräistä rahaa heiteltäväksi olkapään yli. 
Joten jokainen varmasti sortuu ainakin välillä siihen supisuomalaiseen sulovileniläisyyteen "kun halvalla sai" ja joskus niitä halvalla saamisia sitten joutuu katumaan enemmän tai vähemmän.

Mutta kyllä, myönnettävä se on. Jos tekee omasta mielestään edullisen hankinnan jostain loistavasta tuotteesta, niin lämmittäähän se mieltä. Ihan aina. ;)

JälkiJuttu:
Eilen satoi pienen pieni härmä lunta maahan, mutta taitaa sulaa pois pikapuolin kun tänä aamuna olikin sitten taas plussakeli.
Minä olen kuitenkin mustaa maata uhmaten perinteisesti aloittanut joulukuun eli viritin sunnuntaina ne (vihatut) valot pihakatajaan. Siellä se nyt saa tönöttää vihreässä mekossaan loppiaiseen asti. Kuvia ei tule, sillä postasin niitä joskus aiemmin.
Niin ja joulumarraskaktukseni on taas havahtunut ja pusertanut itsestään yhden nupun. Ehkä sitten keväällä taas kaksi, mene ja tiedä. Ihme rehu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti