tiistai 28. elokuuta 2012

Ihania lapsia

Noni, ette olisi uskonut moista lukevanne meikäläisen blökistä. ;)

Ei vaan, kävimme päiväseltään pikavisiitillä Muumimaailman kupeessa treffaamassa meikäläisen verisukua. 
Ja todellakin, kyllä voin ylpeänä sanoa, että serkkuni kasvattaa lapsiaan siten kuin minäkin varmaan kasvattaisin. Kurilla ja rakkaudella. Siten, että perustellaan kiellot ja rajoitukset. 

Poika, viisi vee, on aivan hurmaava nappisilmä, joka taitaa hyvän käytöksen, mutta unohtaa sen välillä kun on oppinut, että Kiinassa pitää huutaa ja kailottaa jos haluaa äänensä kuuluville.

Tyttö, pikku prinsessa, kohta kaksi vee, hurmasi hymyllään ja kiharoillaan. Viimeksi olemme tavanneet noin vuosi sitten kun oli vielä melkein vauvaikäinen. Melkoinen pimatsu, joka osaa jo lähetellä lentosuukkoja ja keikailla käsilaukun sekä korkokenkien kanssa.

Serkkuni ja puolisonsa, ihana pari ja rakkaustarina, joka on miltei uskomaton. Sopivat toisilleen kuin vakka ja kansi.
Siippakin sai mukavaa seuraa kun sai seurustella serkun puolison kanssa. Ovat tavanneet harvakseltaan muutaman kerran aiemmin, mutta yhteinen sävel on selkeästi olemassa.

Tätini ja miehensä. Olen vähän toisella kymmenellä ollessani ollut lapsityövoimana heidän talonsa työmaalla halkaisemassa tiiliä. Kesä siinä vierähti ja vieläkin löydän seinästä sen jännän tiilen, jossa oli yllärinä raidallinen kivi. Eli asuvat edelleen samassa talossa. Tämä täti on aina ollut lempitätini, en oikeastaan osaa selittää miksi.

Kivaa oli käydä, vaikka oma äippä vähän taas rassasi hermoa mennen, tullen ja sillä välillä. Mutta suljin korvani sopivassa kohdissa ja keskityin muihin asioihin.

Itsekseni taas pohdin, että jos nimenomaan tämä serkkuni (joka on minua huomattavasti nuorempi) ei asuisi toisella puolella maailmaa, olisimme varmasti suhteellisen paljon tekemisissä keskenämme. Välillämme ei ole sellaista "pakkosukulaisuutta" johtuen varmastikin suurehkosta ikäerosta. 
Sovimme kuitenkin, että jos Australiaan muuttavat, niin sinne lähdemme vierailulle. Kunhan hommaavat kunnon grillin ja järjestävät kunnon grillibileet. ;) 
Ehkä voimme harkita vielä sitä Kiinaakin ennen kuin muuttavat sieltä pois. Aika näyttää...

JälkiJuttu:
Aamulla näin metsässä kaksi herkullista herkkutattia, mutta ajattelin jättää ne jollekin onnelliselle ohikulkijalle. Illalla ne olivat vieläkin siellä! No, sinne jätettiin, sillä joku oli käynyt potkimassa ne kumoon, mutta ei ollut poiminut talteen. Hirveätä tuhlausta. :-/

6 kommenttia:

 1. Mukavat, luontevasti kasvatetut ja toiset ihmiset huomioivat lapset ovat ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Ja mitään tietämättä lasten kasvatuksesta, väitän, että "luomukasvatuksella" tulee parasta jälkeä. Juuri sillä, että on rajoja ja kieltoja, mutta selitysten kera. Ja että vaaditaan "vähän vieteriä" ja toisten huomioimista.
   Sanoinkin serkulleni (taas), että ihanaa nähdä tällaista, vaikka jouduinkin aika kauan neuvottelemaan siitä, millaisen legorakennelman saan "legopuistoon" rakentaa. ;)

   Poista
 2. Siellä Muumimaailmassa on mullakin sukua:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mun suku on Muumimaailman vieressä. ;)
   Vaan kiva kesäkaupunki, sekin. Talvella melkomoisen kuollut.

   Poista
 3. PeeÄääs, sulle on postia mun päiväkirjassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh! Mulle?!
   Pitää rientää katsomaan heti! :)

   Poista