keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Voi räkä...tauti

Nyt se sitten iski, keskelle kiireintä työaikaa, lenssu.

Eilen päivällä alkoi kuivalla köhköhköh-yskällä ja kurkun kutituksella. Ilta menikin nukkuessa. Eipä ollut mitään vaikeuksia saada unen päästä kiinni yöpuulle kapuamisen jälkeen vaikka olin vedellyt hirsiä noin kolme tuntia sohvalla ennen sitä. En edes jaksanut surffailla blogistaniassa puhumattakaan postauksen kirjoittamisesta. PP kävi säännöllisesti tarkistamassa vointini tökkäämällä kirsunsa silmääni ja työntämällä kielen sieraimeeni. Ihanaa... 

Tänä aamuna oli kurkku kipeänä (on vieläkin) ja päähän sattuu kun yskii. Töihin lähdin heittämällä buranan kitusiin ja matkalla sitten "soijaa pukkasi" kun ilmeisesti olikin vähän lämpöä, vaikka muuta itselleni aamutuimaan uskottelin. Eipä tuo nyt mikään ihme ole, että tauti iski kun vaaratekijöitä on ollut ympärillä ihan yli omien tarpeiden. Yksi jos toinenkin työkaveri on köhinyt ja sairastanut viime aikoina.

Vaan ei auta. Töissä on hirveä härdelli ja kollega on ensi viikon lomalla, joten pakko painaa pitkää päivää vaan. Itsellänihän on sitten se "mammaloma" puolentoista viikon päästä. Silloinhan sitä voi hyvinkin sairastaa koiranpentu kainalossa, ainakin työpaikan puolesta.

Anopin ja appiukon oli määrä tulla vierailulle näyttämään uutta menopeliään viikonloppuna, mutta taidetaanpa antaa tautitupavaroitus. Sydänvaivaisten ihmisten on kai turha tulla hankkimaan itselleen jotain flunssavirusta, etenkin kun tämä tuntuu tuossa keuhkoputkessa silleen kivasti.

Muutoin ei tältä irintamalta mitään uutta, tarinakuukausikin on jäänyt taka-alalle viime päivinä. Lunta kyllä sataa saatana joka päivä. Viime yönäkin oli taas monta senttiä lisää tullut höttöä maahan. Tulis jo se kevät... Haluaisin nauttia aurinkoisista päivistä ja lumen sulamisesta, ja helliä itseäni lämpenevillä keleillä.

Ai niin! Minä ja vilkas mielikuvitukseni olemme yhdessä kehittäneet teorian, jonka mukaan seinänaapurimme on kadonnut. 
Siis tyyppi on jo kohta kaksi viikkoa autoineen ollut poissa. Eikä siinä mitään, ajattelin, että on hiihtelemässä jossain lapissa. Viime viikolla joku oli käynyt lapioimassa lumet ovensa edestä, mutta muuta elonmerkkiä ei ole näkynyt. Niinpä kerroin Siipalle suurena (keksimänäni) totuutena, että naapurille on sattunut jotain. On  ollut jossain kolarissa ja makaa nyt sairaalassa tai on peräti kuollut... Aika näyttää, mikä näistä kaikista arvailuistani osuu lopulta oikeaan. Siippa ei lämmennyt teorioilleni, kuten varmaan arvaattekin.

Myös puutarhatontun koira on kadonnut. Se, joka sai vapaasti kuseskella lasten leikkipaikalla, ehkä muistatte. Arvelisin, että ehkä siitä sitten aika jätti. Minulla ei todellakaan ole mitään käsitystä siitä, kuinka vanha koira oli ja rotunsa puolesta on saattanut olla sydänvaivainenkin enkä ollut niin kiinnostunut, että olisin asiaa joskus kysynyt. Toivon vain, että jos tuovat toisen koiran Venäjältä, niin noudattavat sitten maahantuontisäännöksiä, mikä saattaa kylläkin olla epätodennäköistä.

Nyt takaisin sorvin ääreen, mutta lopuksi vielä lämmin tervetulotoivotus uudelle lukijalle anumorchylle. :)

16 kommenttia:

 1. Voi koita ottaa rauhallisesti ja levätä, kuitenkin.

  Nimimerkki Keuhkokuumeeseen asti sinnitellyt ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmatta päivää mennään, töissä tietysti. Kuumettahan ei ole jos ei sitä mittaa eiks ni.
   Viikonlopun aion maata ja jos ei tokene, niin maanantaina lekuriin.

   Poista
 2. Bäkid oled ihad tukossa. Kaikid puolid. Ja töissä tietedkid. :((

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi dedä. Toivottavasti sunkin olosi paranee.
   Mulla ei ihme kyllä ole kauheasti nenä tukossa. Mutta voi juku, mikä yskä! Meinaa oksu tulla kun kunnolla rykii. Että joku bronkiitti tästä varmaan sukeutuu...

   Poista
 3. Voihan räkänokka. Koeta ny parantua ilman komplikaatioita. Mullehan ei tule koskaan flunssat, mahataudit ym. Olen miettinyt mistä tuo johtuisi ja olen päätynyt röökinpolttoon. Se pitää flunssat loitolla.
  Näin terveydenhuoltohenkilöstön edustajana olen sitä mieltä, että kipeänä ei olla töissä, hyvät rouvat Ässä ja Nollavaimo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mähän en yleensä ole ollut mikään tautimagneetti. Ja melkein allekirjoitan tuon röökinpolton. Jos joku pikku lenssu tuli, niin kuumetta ei tullut. Kolme vuotta savuttomana ja nykyään tarttuu kaikki pöpöt matkaan kera kuumeen. Hitto, pitääkö tässä nyt alkaa pössyttelemään?

   Tiedän, että kipeänä ei saisi olla töissä, mutta nyt leikin työn sankaria. Maanantaina jään kotiin jos ei tauti taltu. *lupaa ja vannoo*

   Poista
 4. Auringonhattua ja C-vitamiinia suosittelen, jälkimmäistä oikein isona annoksena. Ja sairaslomaa...
  Naapureiden olemista (tai olemattomuutta) on kyllä mielenkiintoista seurata. Meillä on niin ohuet seinät tässä talossa, ettei tarvitse pelkästään näköhavaintoihin luottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Mää kans, ceetä ja deetä överit ja sinkkiä myös. Näin opetti sairaanhoitaja-homeopaattini.

   (Edelliseen tuli liikaa kirjoitusvirheitä...)

   Poista
  3. C-vitamiinia syön ihan säännönmukaisesti, mutta tunnustan, että sinkki välillä unohtuu... D:tä en ole kovasti harrastanut kun en voi mitään kalanmaksaöljyvalmisteita nauttia enkä ole jaksanut etsiskellä muita. Juu, mä olen aina ollut tosi huono näissä pillerihommissa.

   Naapuria ei vieläkään ole näkynyt...
   Meillä onneksi on aika hyvin äänieristetty jonotalo. Ihan satunnaisesti kuuluu jotain ja silloin kun sen kadonneen tyypin lapset ovat luonaan. Kuuluu jumpjumpjumpjump kun kaksi kersaa juoksee edestakaisin kaiken päivää. Ihmettelen aina, että mistä sitä virtaa riittää...

   Poista
 5. Ja sitä inkivääriä!!! Tuoretta inkivääriä palasina kuumaan veteen ja ääntä päin. Hunaja semmoisenaan helpottaa kurkkukipua.

  Voi parkaa, parantelehan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inkivääri yyyööökkkk...Hunajaa käyttelen kyllä.
   Ja nyt olen huomannut taas sen, että juon teetä oikeastaan vain kipeänä. Mutta nytpä ei maistukaan kahvi.

   Viikonloppu on aikaa sairastaa rauhassa ja hunnikin tulee vasta viikon päästä. :)

   Poista
 6. Loraus pirtua kuumaan veteen juuri ennen nukkumaan menoa ja paksut vällyt niin jo tauti lähtee!
  Pikaista paranemista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä mä nyt pirtua tähän hätään...? Ai niin, meillähän on talossa lääkäri. Kirjoittaiskohan se reseptin. ;)
   Eilen illalla otin kyllä viskinaukun kun olin aika epätoivoinen, mutta olo ei ollut yhtään parempi aamulla. Päinvastoin, tuli ihan aito viskibasso. :-/

   Kiitos toivotuksista! <3

   Poista
 7. Pikaista paranemista! On ne taudit niin ikäviä, hittolainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Vaan eipä tällainen ohimenevä (toivottavasti) ole mitään verrattuna teikäläisen krooniseen sairastamiseen.
   Ja eikös sullakin ollut lisäristinä vielä joku lenssu tässä?

   Poista