tiistai 19. maaliskuuta 2013

19. Kevätpörriäinen

Näin pääkaupunkiseutulaisena mieleen tulee tietysti koululaisten jo kauan myymä lehti, johon meikäläisen kosketuspinta nykyään tulee vain telkkarin kautta. Nimittäin aamu-TV:ssä aina lukevat Kevätpörriäisen parhaita paloja.

Mutta kevätpörriäinen on myös se kun kimalaiset ja mehiläiset kömpivät koloistaan ja lähtevät etsimään kevään ensimmäisiä kukkia.
Kuinka kaipaankaan sitä, että nurmikko näyttäytyy lumen alta, ja krookukset, helmililjat ja narsissit nousevat kukkapenkeistä. Viime tarkistuksen mukaan niin ei taida ihan heti tapahtua. Takapihan keskellä on metrinen hanki kun siihen on lapioitu kaikki lumi kulkuväylältä.

Tänä aamuna herätessäni silmiä kutitti aivan vietävästi. Toivottavasti kyseessä oli vain huonosti nukutun yön unihiekka eikä suinkaan mikään orastava silmätulehdus.
Viime yönä heräsin sen sata kertaa kun PP vaihtoi paikkaa, huokaili ja valitti. Taisi kolottaa kaikkia neljää koipea raukalla. Vanhuus ei tule yksin, koirallekaan.

Neljä yötä uuteen koiraan! Iiiikkkk!!!
Ja talo ei todellakaan ole koiranpentukestävä. Jostain pitäisi löytää siis energiaa ja tarmoa siivoamiseen ennen lauantaita. Ja rappusten sekä takapihan porttiin pitää hommata jotain pienisilmäistä verkkoakin vielä ettei käy huonosti.
Tunnen pienen piston omassatunnossani. Taidan olla todella huonosti valmistautunut uuden koiran saapumiseen. Mutta eiköhän se siitä, uskotaan niin. Ainakin olen yrittänyt Siipan päähän takoa jotain oppia.

10 kommenttia:

 1. Kääk, nytkö se pennuli tulee? No äkkiähän sä kietaiset arvomatot rullalle ja kietaiset eebenpuisen valtaistuimesi (kai sulla sellainen on??) jalkojen ympärille vaikka kuplamuovia.

  Meille ainoa hankinta oli lapsiportti tuvan ja muun asunnon väliseen oviaukkoon. Kissat loikkivat sen yli kuin tyhjää vaan mutta Peetu pysyy tuvassa. Hanki sinäkin jotain huspois-karkoitetta jolla töhötät kaikki mahdollisesti hampaista osumaa ottavat tuolinjalat.

  Ja leluja, puruluita! Ihanaa. Ihanaa. Ihanaa. Ai joo, lataa kameran akku, niitä kuvia on pakko saada ihasteltavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii-i, nyt! Tai siis lauantaina. Ja appivanhemmat vissiin vetää palkokasvia sieraimeen kun en huoli niitä kylään samaan aikaan kun pentu kotiutuu. Piti yrittää laittaa Siippa vääntämään rautalankaa, mut tais mennä pahemmaksi. Ihan sama...
   Meillä ei edes vanhat pierut saa hillua olohuoneessa kun ollaan poissa, joten ei ongelmaa eli valtaistuinkin on turvassa. ;)
   Jotain huspois-mönjää onkin kun Juniori päätti kokea vuosi sitten eroahdistuksen Mummelista (jota inhosi) ja järsi gyprokkiseinää...
   Tänään kävin ostamassa lapselle ruokakupin ja ruokaa. Ja juu, koitetaan kuvata urakalla. Jännää ja ihanaa. :)

   Poista
 2. 4 yötäkö enää?! Oi riemua, kerroinkin tästä tapauksesta tämän aamuisessa Luostarin radiossa mutten tiennyt että aika on jo näin lähellä. Komppaan Hirnakkaa, niitä kuvia kovasti odotellaan ja varsinkin Suuren Päivän tapahtumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu-u. Mitä? Huudellaankos sitä siniveristen yksityisasioita luostarin radiossa? Aijai, pitäisköhän julistaa sut pannaan kun ilman lupaa moisia huudellaan... :-|
   Kuvia tulee kunhan ihastuneelta tuijotukseltamme muistamme kuvata. Tosin tulopäivä saattaa mennä vähän myöhäisempään iltaan, mutta katellaan.

   Poista
 3. Tuttu juttu, olen itsekin kaupannut muinoin pörriäistä. Iiiik, koiruli tulee, oletko valmis? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Pörriäinen on hauska. :)
   Ei, en ole valmis! :D
   Tänään yritin mm. ostaa apuverkkoa meidän portaikon lapsiporttiin, mutta eipä heti löytynyt. Onneksi on vielä pari päivää aikaa ja mulla on varasysteemit mietittynä. Ehkä me selvitään tai sitten ei. :)

   Poista
 4. Haaste mun blogilla, käy hakee rumanaama!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Haaste, wau, kiitos! Pitää käydä poimimassa. :)

   Poista
 5. Teille tulee siis kotiin oikea kevätpörriäinen! Minusta tuo aihe sopi oikein hyvin uudelle koiranpennulle. Sellaisia kevätpörriäisiähän ne ovat...
  Voi kun jaksaisi tässä päässä odottaa niitä KUVIA!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellinen pörriäinen! :)
   Saa nähdä mitä kaikkea se keksii. Kävin tänään ostamassa vähän verkkoa, ettei pääse hengestään heti...

   Kuvia yritetään ottaa ja tuutata tänne tasaisesti. Sittenhän mun ei tartte enää kirjottaa mitään, laitan vaan kuvia tuubiin niin maan perusteellisesti. ;D

   Poista