tiistai 25. syyskuuta 2012

Kosteaa ja koleaa



Viikonlopun megasateiden jälkeen on säätila ollut kovinkin kostea ja kolea. Tänä aamuna jouduin jo ääneen tunnustamaan, että pakko se on kaivaa hanskat esiin. Meikäläisellä kun on heti näpit ja varpaat jäässä kun tulee vähänkin kylmemmät ilmat. Villasukat ovat siis olleet jo kovassa käytössä, ja silti nytkin varpaita kylmää ja melkein vetää suonta jalkapohjasta.

Epäilen, että joko nyt on iskenyt syysmasennus tai olen tulossa uudestaan kipeäksi. Eilisilta meni käytännössä nukkuen eikä minulla ollut minkäänlaisia vaikeuksia saada unta sänkyyn kömpimisen jälkeen. Taisin sammahtaa kuin saunalyhty ja nukuin tukkina kellon soittoon asti.

Miksiköhän syksyn pimeys tulee aina vyörymällä? Se lohduton pimeys hyökkää hetkessä ja yhtäkkiä vaan huomaa, että aamulla on sysipimeää, samoin illalla. Päivän valoisa aika vähenee hirmuista vauhtia. Kun taas keväällä valoisuus lisääntyy vähitellen ja huomaamatta. Siltä ainakin tuntuu, että pimeys valtaa alaa nopeammin kuin valo.
Pitäisi ryhtyä taas käyttämään tuota kirkasvalolamppua, mutta jostain syystä lykkään sitä aina vain eteenpäin. Varmaankin siksi, että se on niin kirkas! Olen nimittäin aamuisin sellainen hämärässä hiipijä enkä ole koskaan halunnut räväyttää täysvalaistusta päälle, vaan mieluummin vähän valoja siihen asti, että on kunnolla herännyt. Kirkasvalolampun teho taas on paras (kuulemma) kun sitä käyttää aamulla. Eikä mene (kuulemma) yöunet. Ehkä meikäläinen voisi tällaisena yökyöpelinä käyttääkin sitä iltaisin. Hmmm… Pitänee kokeilla.

Töissä eletään vuoden hektisintä aikaa, meillä aina tapahtuu näin syksyllä. Tai kyllähän talvella ja keväälläkin tapahtuu, mutta ehkä syksy tulee ryminällä kesän loma-aikojen jälkeen. Tänään sain uuden tietsikkani, joka tilattiin rampautuneen ja vanhentuneet tilalle. Olikin kerta kaikkiaan hämmentävää, että yhdellä asentajapojan käynnillä selvittiin sekä ihan ihmeellistä luksusta kun pitkästä aikaa kaikki tarvittavat ohjelmat toimivat samalla koneella. Tekohengityksenä nimittäin kikkailin kahden koneen välillä, oman ja lainahärvelin. Todella hienoa ja ennen kaikkea tehokasta…

Eilen toimitin työkaverille sen sunnuntaina kutomani huivin ja kyllä se on aina mukava nähdä iloinen ilme saajan kasvoilla. Sitä paitsi tässä tekeleessä värit olivat just eikä melkein saajalleen sopivat! Piristi päivääni mukavasti, vaikka kyseessä oli oikeasti ihan pikkujuttu.

Eilen alkoi myös Maikkarilla uusi kausi Maajussille morsian –sarjasta. Olen tainnut katsoa jokaisen tuotantokauden (muistaakseni) ja kyllä siinä ohjelmassa on jotain hellyttävää. Vaikka en kovasti usko tosi-TV-juttuihin, niin tuossa formaatissa on jotain outoa tenhoa. Jotenkin niistä joistakin ihmisistä vaan näkee, että nyt kolahti ja kovaa. Ja sarjassa ihmiset näytetään aika avoimina ja rehellisinä. Sellaisina, jotka laittavat itsensä ja sydämensä peliin. Aina olen ollut vilpittömän onnellinen kun pariskuntia on syntynyt. Valitettavasti kaikille ei rakkautta löydy, mutta usein senkin näkee aika pian, että näin tulee käymään.

Huomenna pitää polkaista koirankuljetusväline tulille ja kyörätä sinne huoltoon. Vähän jo etukäteen hirvittää, että kuinkahan iso lasku sieltä tulee. Vaan eihän siinä mikään auta, se on sitten se mikä se on. Onneksi taitaa luottokortissa olla kuitenkin pitoa, että ei ihan mierontielle joudu. Toivottavasti naama pysyy suurin piirtein peruslukemilla kun summan kuulee.

Mieli halajaisi myös pikkuhiljaa lenkkipolulle (ihmeiden aika ei siis ole ohi kun meikäläinen hinkuu hikoilemaan), mutta taidan nyt hissuttaa vielä tämän viikon. Yskä on hemmetin sitkeä ja vaivaa edelleen, joten en halua ottaa riskiä. Vaan sienimetsään menen varmasti viikonloppuna, paitsi jos nyt ihan vanhoja mummoja, kissoja ja koiria taivaalta sataa.

6 kommenttia:

  1. Mä olen kans kaksi päivää manaillut, kun en niitä käsineitä ole muistanut ottaa mukaan. Huomenna otan, koska talvi on tullut. Syksy nääs meni jo.

    Ja mulla kans vissiin viimeviikkoinen lentsu meinaa uusia. Toissa viikonlopun makasin sohvalla vällyjen alla ja ma ja ti olin kotona nekin. Tänään taas aivastelin niin, että työkaverikin havahtui siihen toisessa huoneessa, kun normisti mä en juuri tirsku. Ja olokin on kuumeinen. Ja tietty kuivaa virkayskää riittää täälläkin. *v-sana ja p-sana*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sitten kun vielä muistasi, mihin kesäjemmaan ne hanskat on laitettu... Kun on vähän säilytystilaa ja kaikki pitää sulloa jonnekin, niin loppupeleissä ei löydä mitään.
      Kyllä syksyä on vielä vähän jäljellä. Pakko kun mä aion mennä vielä sienimetsään.

      Ilmeisen sitkeetä sorttia on tää liikkeellä oleva lenssu. Töissä on muutamilla jo vissiin kolmas kierros menossa. Tosi kivaa.

      Poista
  2. Käsineiden käytöstä olisi sekin hyöty, ettei käsien helposti kylmästä rupsahtava iho kärsisi kohtuuttomasti. Lämpimässä niidenkin pitää saada muhia.

    Muistan aina, kun sisareni (pidin häntä silloin piinkovana ihmisenä) sanoi itkeneensä kun Sika-Harri kosi. Hellyttävä tunnustus. Valitettavasti olen nähnyt (tullut katsoneeksi) vain jokusen jakson. Maalla tehdään paljon ja olisi tärkeää pitää ihmiset maaseudulla(kin).

    Lepoa ja malttia levätä, kyllä sinä hikihölkälle vielä ehdit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja psori kiittää jos käyttää hanskoja. Kylmä saa ihottumakohdat villiintymään ihan täysillä, samalla tavalla kuin ylenpalttinen vedellä läträäminen.

      Jos et kerro kellekään, niin mäkin taisin kyyneleen tai pari tirauttaa silloin kun Sika-Harri kosi. :)
      Kyllähän tämä maa elää maaseudusta, se on totuus.

      Poista
  3. Se on tuo väsymys ja flunssa joku epidemia, olo on ollut viikon ihan perseestä eikä sitä paranna tuolla kylmässä heiluminen. Noista nakkien ja jalkojen palelemisesta, niin lekuri sanoi kerran että mulla on joku Raubaldin tai Raumaldin (< no ei tosiaankaan mennyt oikein) syndrooma, liittyy kuitenkin tupakoinnin pintaverenkiertoa heikentävään vaikutukseen, "tupakoitsijan tauti". Koitahan ja parantua ja kiitos, nauroin ihan tärviölle itseni tuolla toisaalla kun luin sun kommenttis missä puhuttiin sienien kuivaamisesta :D :D Mahtaako olla kauan vetänyt aineita? ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulla on aina ollut huono ääreisverenkierto. Ja silloin kun röökasin, oli vielä huonompi, että sekin on ollut plussaa röyhyttelyn lopettamisssa.

      Se sienikommentti toisaalla oli kyllä sitten ihan tahatonta komiikkaa. :D
      Ainakin olen luullut, että se kuivailee ihan ruokasieniä, mutta mistäs minä tiedän... ;)
      Hyvä jos irtosi naurut, viihdyttävyys on aina yksi tavoite horinoissani.

      Poista