lauantai 29. syyskuuta 2012

Kaikenlaisia addiktioita

Kyllä ihminen on hullu, oikeasti.

Menimme tänään taas sienimetsään. Sovimme oikein etukäteen, että mitään miniminisuppiksia ei sitten oteta, ainoastaan isoja ja suurempaa keskikokoa, että ei ihan mopo lähde käsistä.
Juu ei lähde... Vaikka kuinka yritti olla huomioimatta niitä pienempiä, niin kyllähän sitä taas Alkon kassin sangat venyivät poispäin tullessa ja varmasti oli seassa sitä pienempääkin. Niin, sienestäähän ei voi millään muulla kuin Alkon muovikassilla. Muilla muovipusseilla ei tule koskaan yhtä hyvää sienisaalista. ;)
Ja vaikka kassi jo tursuili sieniä, niin eihän sitä, helvetti soikoon, voinut vaan kävellä katse kaukaisuuteen luotuna kohti autoa. Ei, piti kulkea katse maassa, etsien vielä sitä yhtä loistavaa apajaa ja vielä yhtä ja ja ja... HULLU!!!

Tähän mennessä olen putsannut noin puolet keräämistämme sienistä, loput on pakko jättää huomiselle kun ei selkä kestä enempää yhdellä kertaa.
Tuloksena tähän mennessä viisi litraa putsattuja suppiksia, yksi tatti ja kolme orakasta. Niin ja yksi hämähäkki (näytti ristilukilta) sekä viisi etanaa *yök*.
Putsaaminen kyllä sujui nyt joutuisammin kuin pari viikkoa sitten kun saalis oli vähän isompaa kaliiperiä. Ja tällä kertaa näimme metsässä yhden ihmisenkin! Yleensä siellä ei näe yhtään ketään, vaikka tienvarsi on täynnä autoja. Metsä on onneksi iso ja kaikille halukkaille riittää saalista, ainakin tällaisena runsaana sienivuotena.

Sienestys on kuin jotain huumetta, oikeasti. Siitä etsimisestä ja megasatsin löytämisestä saa jonkun ihmellisen euforisen tunteen. Eikä sitä pysty lopettamaan, ei, vaikka järki sanoo, että tämä kyllä riittää seuraavan kahden vuoden sienisoosseihin ja -piirakoihin kevyesti. 
Siippa jo sanoi, että enää ei tarvitse mennä metsään, mutta meikäläinen hullun kiilto silmissä tuumi, että voisihan sitä vielä mennä, ihan vaan raittiin ilman vuoksi ja samalla vähän poimia sieniä... UMPIHULLU siis!!!

Olen löytänyt itsestäni yhden uudenkin addiktion. Nimittäin Innocent-merkkisen appelsiinimehun. Se on ihan liian hyvää. Ja valitettavasti sitä ei saa siitä vihreästä hypermarketista, jossa yleensä asioimme. Pitää mennä kilpailevaan hypermarkettiin. Ostankin sitten useamman pänikän kerralla kun käyn. Addiktio ei ole vielä niin paha, että olisi pakko varta vasten mennä sitä hakemaan.
Mutta kaiholla ajattelen taas Brittein saarta. Sieltä sitä samaa mehua saa myös pienemmässä, kerta-annoskoossa. Ja se on hyvää, ilman lisättyä sokeria. Sitäpaitsi joka satsissa on aina joku hassu elukkakuva pullon kyljessä.

Ai niin, perheenlisäys. Juu, ehkä ensi keväänä voisi perheeseemme liittyä uusi koiranpentu. Suurin este eli Mummeli-koirahan on jo poistunut. Noiden kahden vanhan pierun närvi kestänee pennun kotkotuksia. Kasvattaja-ystävän kanssa käytiin jo lyhyt keskustelu, jossa hän kertoi aikovansa astuttaa loppuvuodesta sen yhden kivan nartun ja meikäläinen totesi, että selevä, ukko puhutteluun. Siipalle kerroin, että tällaista olisi luvassa. Miehen mieli luonnollisesti järkkyi, mutta eiköhän lopputulema ollut kuitenkin positiivinen. Nyt sitten odotellaan ja ihmetellään. Ja palataan asiaan, mikäli aihetta on. :)

Nyt nakkaan aivon narikkaan ja vietän loppuillan tekemättä mitään. Eiköhän se ole ihan ansaittu moisen saalistuksen jälkeen.
 

9 kommenttia:

 1. Toi sieni -osio olisi voinut tulla suoraan mun näppikseltä, joten siihen aamen. Mäkin oikein ääneen hoin itselleni, että "älä kato sinne, älä kato, kävele vaan autolle päin äläkä missään nimessä kato... oi ! tossa on ihania suppiksia taas ihan hirveesti !!" Just.

  Mä putsaan niitä sieniä jo valmiiksi siellä metsässä, ettei niitä tarvitse enää toiseen kertaan työstää kotona. Leikkaan jalasta sen juuriosan pois, ettei sotke muita sieniä. Eli suoraan kopasta pannuun. Ja sakset ovat siihen kyllä tosi kätevä väline.

  Sanoin jo nyt illalla, että huomenna vois mennä kans, vaikka on luvattu sadetta. Mies katsoi tosi hitaasti niin kuin hulluja tavataan katsoa. Onneksi en ole 'tautini' kanssa yksin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, en ole yksin! Suhun voi onneksi aina luottaa. :)
   Mä en voi jättää putsausta metsän varaan. Neuroosini mukaisesti mun on pakko halkaista ne kaikki isommat ai akin, joten se hidastaisi liikaa metsäreissua. Siippa on sitäpaitsi vähän semmonen roskaimuri eli mukana tulee kaikkea mustikanvarvusta ja sammaleesta alkaen. Eli pakko, halus tai ei. ;)

   Poista
 2. Sieniepidemia on vallanut kaikki ja tietysti se on hyvä juttu, mitä niitä sinne metsään jättää mätänemään. Sitten kun se pentu saapuu (dementikon on pakko muistuttaa nyt sillä unohdan jos ei siitä enää puhuta) niin ilman muuta kuvia, ehdottomasti. Jos saapi udella niin mikähän rotu mahtaa olla kyseessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sienihulluus on ihan hyvää hulluutta. :)

   Jos ja toivottavasti kun pentu tulee, on rotu australianterrieri. Kasvattaja trimmaa sit.
   Vaikka rakastankin tät omaa paimenkoirarotuani, en enää selkäni kanssa pysty näihin turkkitalkoisiin, joita vaaditaan. Omat vanhat pierut nykäisen koneella lyhyeksi aina keväällä.
   Ja varmasti tulee kuvia, niin paljon että ryhdyt anelemaan kuvasaasteen vähentämistä! ;D

   Poista
  2. Hyvä enkä varmasti anele! :)

   Poista
 3. Meillä uutisoitiin, että sienihulluus on iskenyt jo teineihinkin. Kuljeskelevat kuulema talojen pihoillakin etsimässä jotain huippaussientä. En nyt muista sienen nimeä mutta arveluttaviin ellei peräti myrkyllisiin sieniin se tietysti lukeutuu. Meitä keski-ikäisiä kansalaisia opastettiin tallaamaan kaikki kohdalle osuvat, siirtyköön nuorisokin vain suppilovahveroihin.

  Aussiterrieri on tarmokas kaveri. Ja aivan laittoman söpö pentuna. Onhan sulla tässä vielä aikaa miehen päätä käännellä. Ujutat nyt vain idean, mies työstää sitä ja kun pennun luovutus on ajankohtaista, mies saa kuningasidean: "meillehän voisi tulla koira". Näin se vain menee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on silokkeja, ns. matkasieniä eli lyövät värit päälle.

   Poista
  2. Peppone muistikin niiden sienten nimen.
   Minäkin muistan nähneeni jotain iltapäivälehtien otsikoita, että nuoriso rynnii metsiin etsimään huumesieniä. Aika vaarallista touhua lähteä jotain seitikkejä syömään "tajunnan laajentamiseksi".

   Poista
  3. Niin ja piti sanoa siitä aussiterroristista, että mulla on ollut yksi semmoinen. Ne on hauskoja tapauksia. :)
   Että jos me nyt sitten sellainen, vaikka haikailenkin sitä skottiakin. Ehkä seuraavaksi.

   Ja kyllä, ennen kuin huomaammekaan, on koiranhankintaidea Siipan itse keksimä. ;)

   Poista