torstai 20. syyskuuta 2012

Suomen huonoin kuski

Kun ei nyt ole mitään kovin rakentavaa tai tähdellistä kerrottavaa niin jaarittelen sitten vaikka töllön tarjonnasta.

Maikkarin MAX-kanavalla alkoi tällä viikolla brittiläiseen formaattiin perustuva ohjelma, jossa etsitään Suomen huonoita kuskia. Mukana taisi olla kymmenen kandidaattia jos en ihan väärin muista.
Ruotsin vastaava on nähty täällä muistaakseni viime vuonna.

Ajattelinkin, että tämähän on kivaa, kotimainen versio samasta ohjelmasta, joka on naurattanut kovastikin ulkomaan elävien esittämänä.
Ensimmäiseen ajotehtäväänsä tyypit lähtivät ihan meikäläisen kotikulmilla ja kyllä kuulkaa pelotti kun katseli sitä toilailua!

Joukossa oli mm. kaksikymppinen nuori nainen, jonka apukuskina toimi oma äitinsä. Ja jopa äitinsä sanoi, että ei voi ymmärtää miten se mimmi on ajokorttinsa saanut. Enkä ymmärtänyt minäkään. Pimatsu ei tuntenut edes kaistojen ryhmittymismerkkejä liikennesäännöistä puhumattakaan.

Toinen mieleen erityisesti jäänyt kuski oli sellainen neljänkympin korvilla oleva nainen, jota pelotti ajaa kovempaa kuin neljääkymppiä ja surautti kuulkaas kehä III:lta Lahden moottoritiellä noin kuuttakymppiä ja sanoi ettei halua ajaa näin kovaa. Sviddu, mikä vaaratekijä tommonen! Ajatelkaapa kun takaapäin tulee joku sitä satasta eikä heti tajua, että eukko matelee taajamanopeuksilla. Siinä ei hyvä heilu. Tämä samainen muija totesi myöhemmin jaksossa, että ei myöskään halua ajaa alamäkiä... wtf???!!! Kannattaisiko antaa se kortti pois kokonaan jos se ajaminen on noin pelottavaa ja ahdistavaa?

Niin ja tietysti jengiin mahtui myös raskaan kaasujalan omaava kolmekymppinen mies, maailman paras kuski, jonka ensimmäinen tehtävä päättyi siihen, että kyydissä ollut tuomari tuli puikkoihin kun jätkä veteli roimaa ylinopeutta. Mukana oli myös edellisen nuorempi versio, joka ei näyttänyt vilkkua saati että olisi käyttänyt turvavyötä.

Tulikirjaimin piirtyi mieleeni ohjelman juontajan sanat: "Muistakaa, että nämä ajavat liikenteessä teidän keskuudessanne."
Ensimmäisen jakson lopuksi osallistujilta kerättiin ajokortit pois, mutta mitä se muka auttaa? Eihän sitä kortilla sitä autoa ajeta, onhan se nyt nähty monta kertaa.

Että semmoisia. Maikkarin sivuilla oli katsottavissa ainakin joku esittelypätkä, joten vilkaiskaapa jos kiinnostaa. Itse taidan katsoa myös ensi viikon jakson, vaikka se pelottavaa onkin... 

9 kommenttia:

 1. Voi taivas, taas yksi ohjelma jota minun EI pidä katsoa. Hermo kärtsäisi oitis.

  Pelottavan usein liikenteessä näkee kuskeja, joilla ei pitäisi olla mitään asiaa autoon, ei ainakaan etupenkeille, ei edes vänkärin puolelle.

  Jollain tavoin ymmärrän vanhojen ihmisten epävarmuuden nopeasti muuttuvissa liikennetilanteissa, nuoret ja keski-ikäiset holtittomat ihmiset ovat oikeasti uhka yleiselle turvallisuudelle. Piittaamattomia hirviöitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suurin osa ohjelman ajasta meni haavi auki tuijottamiseen ja alaleuan keräilyyn lattialta kun en oikein voinut ymmärtää, että tuollaisia idiootteja voi edes olla liikenteessä laillisesti.

   Aina säälittää kun lukee lehdistä näitä tapauksia joissa papat ja mummot ovat lähteneet moottoritietä väärään suuntaan.
   Vaan onpa minuakin tullut Haagan liikenneympyrässä 20 vuotta sitten pappa vastaan kuplavolkkarille, että eihän tämä mikään uusi ilmiö ole...

   Poista
 2. Eräs poliisi on sanonut sangen viisaasti; liikenteessä vaarallisimpia ovat ne, joilla on joko lippalakki tai karvahattu. Tällä hän tarkoitti tietysti kahta ääripäätä jotka ovat mielestäni yhtä vaarallisia. Nuoret eivät tajua näkemäänsä ja old timerit eivät nää mahdollisesti tajuamaansa. Hulluja siltä väliltä on liikenteessä aivan liian paljon sekä samoin niitä kusipäitä jotka eivät voi rukata sitä omaa aikatauluansa yhtään aikaisemmaksi vaan töihin on ajettava väh. 140 lasissa kera huikeiden ohitusten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä oli muuten paljon nähneen poliisihenkilön näkemys! Aivan oikein, juuri näin.

   Tänään juuri pihallemme pörähti naapurin vanhaemäntä, ikää reilut 80 v. Välikaasun ulinasta ja sinisestä savusta tiesin oitis kuka on tulossa. Onneksi pääsi ehjänä pihalta takaisin isommalle väylälle ja ilmeisesti osui sisään omasta liittymästään, ei ainakaan kolina kuulunut... pelottavaa. Mutta mikäli häneltä lähtee kortti, heidän on melkein pakko jättää kotitila ja siirtyä palveluiden lähelle.

   Poista
  2. Samaa mieltä, fiksusti sanottu poliisilta.
   Ja kaikkihan me olemme olleet joskus nuoria, joten lienee hämärässä muistissa se, että "nuoruus ja hulluus" on ihan paikkansa pitävä sanonta. Kyllä sitä melkein jokaisessa (ainakin pojassa) asuu pieni marcusgrönholm tai mikkohirvonen. Valitettavasti.

   Itse kun olen muutamia tällaisia Hirnakan mainitsemia tapauksia seurannut sivusta, niin kyllä aika helposti saavat korttinsa pitää, vaikka "kontrollissa" pitääkin käydä säännöllisesti. Oma äitini on seitsemänkymppinen ja alan taipua sille kannalle, että häneltä voisi sen ajokortin jo ottaa pois...

   Poista
 3. No jopas on ohjelma enkä edes tiennyt, että on apinoitu täältä :D Voi johtua siitäkin, että käännän salamana kanavaa, jos on auto-ohjelma kyseessä. Minulla ei ole edes ajokorttia, mutta tuolla (ja jo Suomessa) liikenteen seassa fillaroidessani olen havainnut, että osaan liikennesäännöt paremmin kuin moni autoilija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eikös melkein kaikki nämä tositeeveeformaatit ole apinoitu sieltä? :D Niin kuin Come dine with me, Talent, tanssii tätien kanssa jne.

   Fillaristina on mielestäni ihan ehdotonta osata liikennesäännöt. Siinä käy tosi huonosti kun törppö autoilija kohtaa törpön fillaristin... Pelottavaa.

   Poista
  2. Voi olla, vaan itse olen luullut, että ne apinoidaan Jekeistä :D Paitsi tuo COme dine with me. Se on tosi suosittu täällä ja itse käännän aina kanavaa, jos se sattuu tulemaan toosasta :D

   Huvitan itseäni joskus katselemalla Youtubesta silly cyclitsia. Siitä myös sai oppia siloin, kun alkoi ekan kerran pyöräillä täällä. Se oli alkuun nimittäin aika kaameaa. :D

   Poista
  3. Eiks se Talenttikin ole Briteistä lähtöisin? Tai niin mä olen luullut, että se Britain's got talent olisi se alkuperäisversio. Samoin se tanssikisa (jonka alkuperäistä nimeä en muista). Jenkit tekivät siitä sitten sen Dancing with the stars -version, jollainen se täälläkin on. Tosta Come dine with me on kyllä niin monta muunnosta, että todella ihmettelen. Suomessa on vaan kaks versiota. ;)

   Silly cyclist ei ole tuttu, pitänee käydä tutustumassa. Kuulostaa hyvältä! :D

   Poista