keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Kohti vaaliuurnia

Tämä vuosihan on ihan äänestäjän unelma. Kahdet vaalit! Vau, voiko enempää toivoa kuin se, että ensin saa äänestää resuventtiä ja sitten vielä jotain "oman kylän tyttöä tai poikaa".

Kohta sitä voi hioa taas numeronkirjoitustaitoaan, että tulee varmasti oikeanlainen numero lappuun ja varmistuu siitä, että ääntäni ei hylätä. Löytyisivätköhän ne numeromallit jostain netistä, niin voisi tulostaa ja harjoitella kirjoittamista joka päivä. Vähän kuten alakoulussa aikoinaan opeteltiin kirjoittamaan. Vihkon sivu täyteen ykkösiä, seuraavalle kakkosia jne.

Ja hei, innokkaimmat ehtivät vielä ihan ehdokkaaksikin asettumaan. Eikös ainakin persuilla ja SDP:llä ole ehdokashaku käynnissä? Kaikki jotka ovat kiinnostuneita, otetaan avosylin vastaan. Ja vastahan sitä tuli luettua valtakunnan parhaista lehdistä, että "tavallisen kansan riveistä" Susanna "Matin morsian" Ruotsalainen asettuu ehdolle siellä uudessa kotikaupungissaan, ja että nykyiseltä nimeltään Susan "Matin ex-morsian" Ruusunen asettuu ehdolle täällä pääkaupunkiseudulla. Voi vaude. Jos olisin kiinnostunut politiikasta tai jompikumpi olisi ehdolla omassa kunnassani, saattaisin lähteä kyselemään aikeitaan kaupunkimme tulevaisuuden suhteen.

Tästä nimeään vaihtaneesta minulle muuten tulee aina mieleen se lastenlaulu, jossa lauletaan: "Prinsessa ruusulinnassaan, linnassaan, linnassaan..." ja väistämättä mietin, että sekö hänelläkin on mielessään ollut kun on uutta sukunimeään miettinyt.

Kohta ovat kaikki viestimet täynnä sitä vaalisoopaa kun jokainen puolue kehuu olevansa se paras (ja ainoa) vaihtoehto ja kuinka kaikki alentavat veroja, elinkustannuksia ja lisäävät joukkoliikennettä niin, että jokaiselle kulkijalle on oma bussi tai ainakin ratikka.
Juu, ja lehmätkin lentävät.

Arvaattekin varmaan, että olen todella kiinnostunut ja innostunut tulevista kuntavaaleista.

4 kommenttia:

 1. Samma här, en ole vuosikausiin käynyt äänestämässä enkä mene, en sitten missään vaaleissa. Nyt jos joku vetää herneen nenään "kansalaisvelvollisuuteni" laiminlyömisestä, voin hyvällä omallatunnolla sanoa että kansa on käynyt äänestämässä ja missä ollaan? Paljonkin olisi kommentoitavaa mutta en puutu politiikkaan, sen tehkööt ne joita kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei paljoa nappaa. Toki eduskunta- ja presidentinvaaleissa olen "kantanut korteni kekoon" ja ainakin vaivautunut äänestyspaikalle. Eri juttu on sitten se, onko siihen lappuun tullut joka kerta joku numero raapustettua.

   Poista
 2. Viime vaaleissa petyin niin perusteellisesti, kun voittajapuolue ei lähtenyt kantamaan vastuutaan, joten tunnelataus on nyt tyyliä ihan sama ketkä pellet tällä kerralla valitaan. Kaikki lupaa yhdeksän hyvää ja 10 kaunista, mutta kaikki myös kärsii dementiasta hyvin pian...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kaikille puolueille on yhteistä ainakin yksi asia. Ja se on se, kuinka nopeasti kaikki vaalilupaukset unohtuvat. Ja siksipä ei juurikaan kiinnosta koko politiikka. Välillä vaan ihmetyttää, että kuinka typerinä ne poliitikot oikeasti meitä kansalaisia pitävät. Väittäisin, että todella typerinä, valitettavasti...

   Poista