sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Hupsankeikkaa!

Jumaleissön mikä ukkonen oli! :-o
Noin tunnissa satoi yli 35 mm vettä ja ukkonen ryskäsi niin, että melkein pelotti. VV huuteli ukkoselle, että "tule esiin tappelemaan" ja Juniori tärisi kauhusta nurkassa.
Salama löi tuohon ihan lähelle mäntyyn ja säikähdin niin, että meinasi allekirjoittaneelta turahtaa pöksyyn.

Parkkipaikkamme tulvi kun eivät enää sadevesikaivot riittäneet ja nyt on sellainen mukava männyn- & koivunsiemenmutalillu asvaltin pinnassa. 

TV-signaali katosi ja soittaessani palveluntarjoajalle vikailmoitusta sain jonotella varsin pitkän tovin. Toivoin siinä jonottaessa, että hankkisivat parempaa jonotusmusaa. Kaikenlaista tuntematonta paskaa ehdin siinä kuunnella.

Eikä ilma sanottavammin myräkän aikana viilentynyt, että lisää saattaa olla vielä luvassa...

6 kommenttia:

 1. Meillä kans ryskäsi ja paukkui ihan tismalleen päällä ja meikäläinen hihkui riemusta ! Rrrrrakastan kunnon ukkosta eikä niitä ole tuossa määrin ollut vuosikausiin. Läppärin nappasin virtajohdosta pois, mutta kun on isot puut vieressä, niin ei hirveesti pelottanut savupiipun puolesta. Kateutta herätti länsirintamalla (Arttorius), mutta olivat näköjään saaneet sitten oman osansa pauketta sielläkin. Luulen, että se valitettavasti vaan oli nyt tässä. Jos ennusteisiin on luottaminen. Halmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ilokseenhan sitä seurailee täältä turvasta sisätiloista.
   Naapuri sanoi olleensa uimarannalla kun myräkkä alkoi eikä ole kuulemma koskaan nähnyt rannan tyhjenevän niin nopeasti. :D

   Mä taas luulen, että vielä voi tulla uusi kierros tälle päivälle. Sen verran nahkea on tuo ilmanala ulkona.

   Poista
 2. Kunnon ukkosmyrskyä on hieno katsella mutta meidän kyläpahanen on niin järvien piirittämä ettei täällä ole kuin kerran vuosikymmenessä ukkonen päällä, muuten tuo kyllä jyrähtelee järvien takana mutta se ei paljon auta - ilma on kuuma ja raskas kuin helvetissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä harvoin jää tuolla tavalla pyörimään ukkonen, mutta nyt se ilmeisesti tuli sopivasti tuolta mereltäpäin ja jäi tähän laaksoomme jumiin kun niin kovin ryskäsi.
   Kävin katsomassa puuta johon osuma tuli silloin kun telkkari pimeni ja kyllä siellä säleitä oli männystä ja pihlajasta aika lailla. Lisäksi iso monttu maassa.

   Poista
 3. Tänään laidunta aidatessa ihmettelin maahan ilmestynyttä mustaa ja hiiltynyttä länttiä. Aika iso se oli ja melkein jo soitin ufokeskukseen jotta nyt on antennipäät käyneet vaklaamassa maan asukkaiden metkuja. Sitten muistin, että naapurilla oli siinä risuläjä joka oli poissaollessamme poltettu pois. Salama jättää kyllä samantapaista jälkeä. Hieno luonnonilmiö mutta jota katselen mieluusti kaukaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei ollut ufo sentään! :D

   Kyllä ihan aidosti säikäytti kun tuohon nurkalle löi ja vieläkin katselen hiiltyneitä runkoja ohi mennessäni. Onneksi satoi niin maan perusteellisesti ettei leimahtanut mitään metsä- tai maastopaloa sentään.

   Poista