maanantai 17. helmikuuta 2014

Pakkanen

Eipä ole pahemmin pakkanen haitannut viime päivinä tai oikeastaan koko talvena lukuun ottamatta sitä muutaman viikon pakkasjaksoa. Jaa, viikonlopun aikaan jonain yönä taisi olla aste tai pari pakkasta, mutta viime yönä on kyllä ollut ihan vesikeli ja vettä satoi aamullakin.
Aamulenkillä ollessa tuumasinkin, että nyt tulee kevät pikakelauksella. Sen verran kaljama oli polulla, että osasin taas olla kiitollinen nastakengistäni.

Täytyy sanoa, että tänä talvena ei ole pahemmin tarvinnut lumilapiota eikä kunnon talvivarusteitakaan. Pakkasia on piisannut muutamalle viikolle ja itse olen jo vaihtanut takaisin välikausitakkiinkin kun meinasi hikeä pukata kunnolla viime viikolla.
Sulakoon nyt pois niin voin sitten apinan raivolla aloittaa sauvakävelyn maaliskuussa jos lonkka ei enää vihottele.

Valitettavasti äitini ostamani pieni punainen auto on näköjään kostean ja pakkasettoman talven uhri. Viikonloppuna oli tarkoitus käydä vähän potkimassa sitä käyntiin kun äitini ei sillä ole nyt talvella ajanut. Vaan mikä näky kohtasikaan oven avatessani! Auto on sisältä homeessa! Hometta on penkeillä ja turvavöissä ja jopa ratissa. En sitten istahtanut käynnistämään, vaan laitoin oven takaisin kiinni...

Netistä tietoa kuukkeloidessa yllätyin siitä, että tämä vaiva tuntuu olevan aika yleinenkin. Itselläni kaikkien näiden vuosikymmenten auton omistajuuden aikana ei minulla ole kertaakaan ollut autoa, joka olisi homehtunut. Ei edes viimeisin uskollinen koirankuljetushoppani, joka sentään muutamana talvena seisoi enemmän paikoillaan kuin oli ajossa.

Että nyt sitten pitää laittaa itselle kuonokoppa päähän, muovittaa autosta penkki, kokeilla käynnistyykö ja sitten hurauttaa se jonnekin pajalle, jossa se pestään ja kuivataan homevapaaksi kärryksi.
Sallittehan, että hoidan tämän asian sitten maaliskuun puolella, sillä nyt en ehdi.

JälkiJuttu:
Aamukammassa on yhdeksän työpiikkiä jäljellä...

6 kommenttia:

 1. Eipä ole päässyt auto minullakaan homehtumaan, sen verran täällä korvessa sille on käyttöä. Ensin nauratti ja sitten mietin, että miten se voinut homehtua. Onko se sijainnut ulkona? Se on muuten aikas kallis homma kun se sisältä pestään ja kuivataan. Siitä tiedän kun tuttavalla likaantui koiras pask..ta oikein kunnolla ja pelkän takapenkin pesu ja kuivaus oli satasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei naurattanut tällä kertaa ollenkaan. Kuten sanottu, ei edes edellinen pakettihoppani, joka viimeiset kolme talvea käytännössä seisoi käyttämättömänä, ei homehtunut mistään, vaikka taatusti oli kosteaa sisällä.

   Kuukkeloin hieman ja taitaa homeen poistaminen olla halvempaa kuin paskan... ;)

   Poista
 2. Ohos! Onneksi mun ratsuni (pyörä) on ollut sisätiloissa talven, saattais muuten penkki olla homeessa, sen verran monesti hikoontunut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, fillarin penkki on vaarassa aina juuri mainitsemastasi syystä. ;)

   Poista
 3. Tottakai auto homehtuu jos seisoo koko talven kostean/märän ilman armoilla!
  Ei sitä mihinkään pesuun kannata ajaa koska se home ei ole sellaista hometta mitä esim. on rakenteissa tai vastaavissa. Ensin krapsuttelet irtonaiset mäkelään ja sen jälkeen kuivapesuainekäsittely + imurointi ja auto on kuin uusi. Kehotan kuitenkin tekemään homman melko pikaisesti sillä mitä nopeammin sen teet, sen vähemmällä vaivalla ja parempaan lopputulokseen pääset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi rakas paimen, en todellakaan sanoisi, että tottakai se homehtuu. Viittaan tuossa ylempänä mainitsemaani koirankuljetusvälineeseen, joka seisoi kesät talvet ulkona kun ei minulla ole (eikä ole koskaan ollutkaan) autotallia tai katosta. Siinä ei ikinä ollut mitään vastaavaa ongelmaa eikä missään muussakaan omistamassani autossa ole ollut, vaikka aina ovat ulkosalla olleet.

   Rapsuttelu ja rupsuttelu lienee turhaa kun auto on kostea sisältä ja sellaisena näillä keleillä pysyy kun ei ole mitään paikkaa missä sen kuivattaisi (kun ei ole sitä autotallia, muutenhan se seisoisi siellä), joten oletan homeen pysyvän niin kauan kuin se on kostea. Eli tästä syystä aion todellakin roudata sen jonnekin ammattilaiselle, joka rahaa vastaan putsaa ja kuivaa kärryn. ;)
   Ja kyllä se home näytti aika ällöttävältä, sellaiselta mitä tulee vaikkapa hillon pintaan.

   Poista