sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Harakanvarpaat

Ammattini kautta olen harjaantunut tulkitsemaan kaikenlaisia harakanvarpaita, mutta en ole siis ammatiltani farmaseutti.
Nykyisellä pomollani on ihanan siisti ja tasainen tekstauskäsiala. Sen tulkitsemisessa ei ole minkäänlaisia vaikeuksia.

Käsiala on jännä juttu. Itse kun olen sitä ikäluokkaa, että kaunokirjoitusta on säntillisesti opeteltu ja sen myötä kaikkien käsiala oli varmsti alkuun samannäköistä. Iän myötä persoonallisuus puskee läpi käsialasta ja toisilla säilyy säntillisyys kun toisilla "taiteellisuus" pyrkii esiin. Oma käsialani lienee melko helppolukuinen, mutta kirjoitan aika isoa tekstä. Toisaalta on sääli, että nykyään kirjoitetaan käsin kovin vähän. Kyllä se viesti on ihan erilainen jos se on käsin kirjoitettu verrattuna "kasvottomaan" konetekstiin. 

JälkiJuttu:
Jouduin tuottamaan heti pettymyksen tässä kalenteriasiassa. Nimittäin se poikakalenteri on edelleen töissä, joten korvaukseksi lupaan maanantaina kaksi kuvaa, tammi- ja helmikuun pojat. Joku kalenterikuva tähän nyt piti kuitenkin saada, joten saatte ihailla karvalehmäkalenterini helmikuun kuvaa. Olkaapa hyvät.


(En tiedä mistä tuo kiilto tuli alakulmaan kun en salamaa käyttänyt).
Aika söpö vasikka vai mitä? ;)

Pikkuisen on myös käynyt ärsyttämään se roskapostin määrä, mitä kommenttiboksiin sataa! Ihan tolkutonta. Olisi kiva tietää, miksi spämmäys ei lopu vaikka yhtäkään linkkiä en ol klikannut ja kaikki roskaposti on onneksi jäänyt bloggerin suodattimeen eikä siis ole päässyt näkyviin. Ei kai sille mitään pysty tekemään muuta kuin tyhjentämään roskapostilaaria säännöllisesti. Mutta ärsyttävää se on joka tapauksessa. 

10 kommenttia:

 1. Minunkin blogini on joutunut valtaisan spämmi-invaasion uhriksi, mutta onneksi tosiaan Bloggerin portsari on toistaiseksi saanut ohjattua kaikki asiattomat kommentit roskikseen. Toisaalta, näyttääpä kerrankin kävijälaskuri suorastaan imartelevalta...

  P.S. Minusta tuo vasikka päihittää katsottavuudessa ihmisuroot ihan mennen tullen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on totta, että kävijälaskuri näyttää jotain ihan muuta kuin aiemmin. :D

   Vasikoissa on puolensa kuten ihmisuroissakin. ;)

   Poista
 2. Söpö on, kyllä tuokin karvakasa kelpaa. Toivottavasti jatko ei ole samaa tuuheusastetta...

  Ihan järjettömästi tulee roskaa mullekin ! Hetken olivat poissa sen jälkeen, kun robottitutkan poistin, mutta nyt taas suoltaa ihan täpöllä. Grrr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ihan noin tuuheaa taida löytyä, mutta vähän karvaista kumminkin.

   Roskaposti on ärsyttävää! Olen harkinnut sen robottitutkan laittamista, mutta loppuuko sitten kaikki kommentointi kun ihmiset eivät jaksa tihrustaa niitä numeroita...

   Poista
 3. Jaa että tuommoinen vasikka…. söpö on. Mullekin niitä pikkuisen sileämpiä versioita jatkossa, kiitos.

  Pitääpä kurkata roskikseen, aika ärsyttäviä ne spämmit ovat. Yksi pääsi muuten mulla viime viikolla läpi, vähän aikaa se oli kommenteissa ennenkuin pääsin poistamaan, puhelimella poisto ei onnistunut. Niinkuin ei muuten kommentointikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heilan'Cuu on söpö elukka sekä pienenä, että isona. Jos olisin karjankasvattaja, ottaisin noita. Ihania! :)

   Mulla näkyy noi spämmit niin hyvin kun valutan geemailit läpi mun tabiin. Ja sinnehän ne sitten tulevat, vaikka ovat oikein menneet bloggerissa roskapostiluukkuun.
   Pari oli näköjään nyt päässyt läpi näkösälle asti.

   Poista
 4. Ah nam! Ihanaa että löytyi toinen blogi, jossa kuukauden alun herkut voi kuitata!!! Hirnakka kun ei saanut enää kilpisoturikalenteria. Nää on melkein parempia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäähän sitä joku tasapaino blogistaniassa säilyttää. ;)
   Ehkä mun pitää seuraavaksi ottaa samanlaisia "palakuvia" kuin Hirnakka, mutta näiden ekojen kanssa tuli vaan kiire. Vaan ei kai sekään haittaa, ainakaan hirveesti. :)

   Poista
 5. Käsialan selkeys liittyy mulla ainakin kiireeseen, viitseliäisyyteen, viestin tärkeyteen, onko teksti suunnattu muille vai itselle, viestin pituuteen jne. Niin ja tietysti jos kirjoittaa vierailla kielillä, niin käsialasta tulee usein helppolukuisempaa, kai sitä jotenkin skarppaa? No jaa... meidän japaninkurssilla joudutaan monesti taululle kirjottamaan tehtäviä, ja opettaja naureskelee meidän harakanvarpaita, ovat kuulemma kuin ekaluokkalaisen koululaisen käsialaa: haparoivia merkkejä, rivit ovat vinoja, tekstin koko ei pysy samana (yleensä suurenee loppua kohden) jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tokihan käsiala vähän vaihtelee tilanteen mukaan, mutta "perussävy" on samanlainen, ainakin mulla. Itselle tulee kirjoitettua sellaisia pikakirjoitussipaisuja, jotka vain itse tajuaa.

   Apua, japaninkielisten merkkien kirjoittaminen vaatii varmaan ihan mieletöntä keskittymistä! Sähän voit kohta vaihtaa ammattia ja rupeet japaninkielen tulkiksi. Uskon, että hommia riittäis. :)

   Poista