keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Mummon perintö

Juu, ainoa äidin äidiltä perimäni asia, yhden ruman maljakon lisäksi, on järjetön määrä suonenvetoa jaloissa. Jos unohdan yhtenäkin päivänä ottaa magnesium-annokseni, viimeistään yöllä huomaan sen. 
Suonenveto pohkeessa on kamalaa, siis ihan kamalaa, kuten jokainen sen kokenut tietää. Mutta vielä kamalampaa on suonenveto jalkapohjassa. Etenkin kun siihen herää keskellä yötä. Mikään muuhan ei siihen auta kuin pompata ylös ja yrittää seistä sillä jalalla.

Sen jälkeen kun koin elämäni ensimmäisen kunnon iskias-kohtauksen on kyseisessä ketarassa esiintynyt suonenvetoa ihan takareidessä asti. Voin kertoa, että ei ole kivaa.
Minulla saattaa vetää suonta jalkapohjasta ihan siinä kun yritän taivuttaa koipeni korkokengän sisään. 

Viime päivinä, tai sanotaanko vuorokausina, olen kärsinyt suonenvedosta ihan joka päivä jossain kohdassa vaikka olen muistanut ottaa mangnesiumin joka aamu kiltisti. Joka yö olen herännyt ainakin kerran siihen, että jalkapohja kramppaa niin maan perusteellisesti. 
En tiedä mistä johtuu. Olisiko se, että nyt on taas huomattavasti kylmemmät ilmat ja kotona taitaa lattiakin olla nyt vähän viileämpi. Olen yrittänyt hiippailla villasukissa ja pitää koivet lämpiminä. 
Nyt päätin laittaa veren kiertämään ja nautiskelenkin tässä toista punaviinilasillistani. Katsotaan auttaako mitään.

Mummooni verrattuna olen ihan onnekas ja "kevyt" versio suonenveto-ongelmista. Mummolla oli sellaiset krampit, että välillä hirvitti mummon puolesta. Muistelen, että jossain vaiheessa sai jonkun lääkityksenkin vaivaan. Että mitäs mä tässä oikein valitankaan... ;)

Pahoitteluni, että tästä tuli tällainen valivali-postaus. Ensi kerralla positiivisemmassa hengessä, se on lupaus. (as if...)


JälkiJuttu:
Luitteko lehdestä, että ainainen vitutus lyhentää elinikää keskimäärin 15,5 vuodella. Pitäisiköhän tässä ryhtyä positiivisemmaksi ihmiseksi? Karmaiseva ajatus...

8 kommenttia:

 1. Mulla veti suonta tänään kuorossa kaulan sivusta. Hyvä, etten rääkäissyt ääneen, kun sattu niin penteleesti.

  Ai, olis se 15 vuoden lyhennys sitten maksimi ? En lukenut juttua kunnolla, kun rupes tollanen tieto vituttamaan. Osu pahasti tämän tädin nilkkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suonenveto ihan missäpäin kroppaa vaan on perseestä, mutta niin on kyllä elohiiri silmässäkin! Muistin just, että semmonenkin nykiminen oli tässä männäviikolla yhtenä päivänä koko päivän. Liittynee väsymykseen, toivottavasti...

   No samat sanat. Ajattelin, että mikä helvetin pilipalitutkimus tämäkin on. Mutta ehkä meitä lohduttaa se, että siinä tutkimuksen kohteena olivat miehet. Sanoinkin Siipalle, että kannattais höllätä vähän jos meinaa nauttia iloisen lesken elämästä. ;)

   Poista
 2. No, hemmetti ! Asutko sä mussa vai mä sussa ?!? Mulla on elohiiri nykinyt koko viikon ja taisi se olla vasemmassa silmässä jo viime viikollakin ! :D

  Joo, paska tutkimus. Miks miehiä muka vituttais enemmän kuin naisia ?!! Naisethan ne joutuu miesten kanssa kestämään !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Ehkä molemmin päin sitten?
   Tänä aamuna elohiiri yritti viritellä itseään, mutta onneksi se meni nopeasti pois!

   Tutkimus oli joku amerikkalaisten tekemä, joten tiedä sitten mikä on ollut lähestymiskulma... Mutta näin on, miehiä vituttaa liikenteessä ja naisia vituttaa kaikki muu!

   Poista
 3. No, mua kyllä vitutti tänä aamuna liikenteessäkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei tällä kertaa kun istuin vaan kyydissä ja räpläsin puhelintani. Siippa ajoi enkä kuunnellut sen nillityksiä. ;D

   Poista
 4. Oon kärsiny suonenvedoista murrosiästä lähtien. Joskus jopa vaaratilanteita, kun uidessa veti sellaseen kramppiin, että henki loppuu, pierettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tiedän tunteen. Mä en edes uskalla mihinkään luonnonveteen uimaan jossei se vesi ole "kusilämmintä". Ja yleensähän ei ole.
   Mitä vanhemmaksi tässä tulee, sitä enemmän tuntuu kramppaavan.
   Ja mullakin on ihan teinivuosista lähtien ollut moinen vaiva.

   Poista