maanantai 17. marraskuuta 2014

Elämä on yhtä luuppia

Kaikkihan sen tietävät, että minä olen laiska ja läski sohvaperuna, jonka elämän (vähäinen) liikunta muodostuu lähinnä koirien kanssa hiihtelystä ja ostoshelveteissä taapertamisesta. Ja luvalla sanoen, syyskuun alkupuolelta viime viikkoihin asti olen istunut varmasti enemmän perseelläni kuin koskaan aiemmin elämässäni (koska koipi, tiedättehän).

Aina ja kaikkialla toitotetaan, että liikunta on ihanaa ja kun "löytää oman lajinsa" niin sen jälkeen kaikki sujuu kuin itsestään. No, enpä ole löytänyt vissiin sitä omaa lajiani, sillä inhoan kaiken maailman ryhmäjumppia ja -humppia, punttisali ei ole mun juttuni ja juoksijaksi minusta ei ole. Noin muutaman esimerkin mainitakseni. 
Kotioloissa olen nyt kuitenkin vähän aktivoitunut Selättimen päällä pyörimään (tosin sekin jäi katkolle sattuneesta syystä, mutta nyt ajattelin taas aloitella) ja tuo kuntopyörä kiehtoo minua helppoudellaan. Voin polkea fillaria valmiilla ohjelmalla ja tuijottaa vaikka juutuupista Sami Hedbergiä samalla. Ei paskempaa ajanvietettä, sanoisin.

---

Kävin pöyhimässä kuivurissa olevia lakanoita välillä ja nyt katkesi ajatus...

Niin! Siis tuota taustaa vasten, että en ole mikään liikuntailoittelija saattaa arvata etten ole mitenkään hullaantunut mistään Sport trackereistä, sykemittareista tai muistakaan sellaisista härpäkkeistä. Nyt olen kuitenkin joutunut pantakansan joukkoon minäkin. 
Minulla on tällainen:
www.polar.com
 
Ei, en ole itse ostanut sitä enkä varsinaisesti pyytänyt. Sattumien summana minulla nyt on tällainen. Alkuun ajattelin, että kokeillaan nyt, mutta en aio moisen pannan orjaksi ryhtyä. Enemmän olin varmaan innostunut ajatuksesta, että tästä saa tiedot ladattua kännykkään ja voin esimerkiksi tarkkailla kuinka paljon tulee vuorokauden aikana nukuttua. Siis silloin toki härvelin pitää olla ranteessa kaiken aikaa, yötä päivää.

Jaksoin pitää härveliä kädessäni pari yötä, mutta koska muutoinkin nukun vaatteitta ja koruitta, tuntui rannekkeen pitäminen vähän kummalliselta siitäkin huolimatta, että ranneke on kevyt eikä hiosta tai paina mitenkään. Niinpä uniaika-analyysit jäivät kovin vähiin.

Parin viikon koekäyttö kertoo, että oikeasti näillä meikäläisen spekseillä (laiska ja lihava istumatyöläinen) tulee päivän tavoite loppupeleissä aika helposti täyteen. Vähän kun käy koirien kanssa ulkona tuulettumassa ja siihen päälle heittää jonkun markettireissun, niin helposti on päivän aktiivisuusvaatimus täytetty.
Tosin tuota askellaskentaa en ihan härvelissä ymmärrä. Masiina rekisteröi liikkeiden määrän ja tyypin ja muuttaa sen sitten arvioiduksi askelmääräksi. Rehellisellä kävelyllä askelia saa paljon vähemmän kasaan kuin sillä, että puuhastelee vähän niitä näitä ja esimerkiksi kutoo. Että eipä kai se ihan sataprosenttisen luotettava ole, mutta antaa suuntaa kuitenkin.

Luulen, että härveli saattaa jäädä hyllylle pölyttymään piankin kun uutuudenviehätys katoaa. Töihinpaluun aikoihin testailen varmaankin miltä lukemat näyttävät työpäivän jälkeen ja saatanpa jossain reissuissa silkasta mielenkiinnosta pitää ranteessa, mutta en usko, että tämä laite minulle miksikään sydänystäväksi jää. Varmaa on kuitenkin se, että itse en tällaista itselleni ostaisi.

JälkiJuttu:
Onko se jouluhelvetti jo alkanut? Lauantaina käytiin Verkkokaupassa, jossa oli ihan maailmanlopun meininki ja eilen taas oli puoli Etelä-Suomea liikkeellä tuolla Ingvarin putiikissa ja Honkkarissa sekä Kodin ykkösessä.

7 kommenttia:

 1. Ei se liikuntataivas sillä lailla aukene, että joku laji tuntuu heti ihanalta ja omalta. Ei.
  Minä luulin ekan pilatesviikonlopun jälkeen, että nyt ollaan mun lajissa. Se johtui ohjaajasta. Seuraava ohjaaja puhui ihan eri asioista enkä tajunnut mitään niistä liikesarjoista. Siihen jäi. Se menee just niinkuin se Suomen virallinen laihtuja rouva Lignell sanoi, häpeän ja itkun kautta, kun ei jaksa mutta on pakko haastaa itsensä, ei ole pokkaa kontata pois.

  Suoraan sanoen, jokainen liikuntakerta vaatii sen ekan ja pahimman rutistuksen jo kotona, ottaa nimittäin koville nousta soffalta ja lähteä sateeseen lenkille. Tai pakata kassi ja lähteä aamuhämärissä kuntosalimeininkeihin. Ei siinä mikään ylevä mieli ole, eniten ehkä vituttaa. Mutta jälkeenpäin tulee pikkuisen rinta kaarelle -olo.

  Mutta kuntopyöräily kotona ja Sami Hedbergin legendaarinen spinningpätkä ovat laatuaikaa parhaimmillaan. Go girl go!

  Mulle varmaan pukki toisi tuommoisen rannekehärpäkkeen mutta en huoli. Paras motivaattori on kunnon musat ja kunnon luurit! Volbeat toimii aika hyvin :D Ja kyllä, jouluhelvetin portit ovat apposen auki. Voi sitä kultapunoksen määrää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muhun ei tehoa toi häpeän voima ihan siitä syystä, että en käy missään massaliikuntatapahtumissa (työpaikan liikuntapäivää ei lasketa).

   Ehkä just se, että eniten vituttaa jo se liikuntapaikkaan lähteminen estää meikäläistä eniten. Mutta tunnustan, että kotona kun saan jumppani tehdä eli pyöritellä selätintä ja polkea kuntopyörää, niin siihen taivun aika helposti. Ja kiltisti olen tehnyt myös fyssarin jumpat kun ne eivät vaadi mitään ihmeellistä ennakkovalmistelua.

   Joo, aika turhalta toi ranneke tuntuu. Mä käyn kävelylenkeilläni ihan luomuna ilman mitään musaa tai muuta. Kuuntelen luontoa. :)
   Volbeatissa on kyllä aika hyvä poljento jos juoksulenkin kantilta ajattelee.

   Poista
 2. En noista sykemittareista ja rannekkeista oikein piittaa. Kun ne ei pakota ulos millään. Itse on saatava tämä ruho liikkeelle. Kipeän polven takia tuo hyvä kuntopyörä on hankittu ja se on oikein mainio. Vielä jos sitä polkisi vähän useammin, niin tehoaisi, johonkin.

  Kyllä se jouluhelvetti riehuu jo. Joka päivä on postilaatikossa runsaasti tuote-esittelyjä, etten sanoisi mainoksia melkoinen nippu. Ei voi kieltää, kun lähettävät monet nimellä ja ilmaisjakelulehdet haluan lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse se on lähdettävä juu, paitsi että tämä vekotin kyllä kertoo, että on aika nousta ylös jos istuu tunnin putkeen! :D
   Kuntopyörä on ihan jees.

   Jouluhelvetti on ihan helvettiä... Ahistaa etukäteen jo taas!

   Poista
 3. Mulla on toi ranneke kyllä ostoslistalla, en tiedä minkä merkkisen hommaisi. Mä tykkään raakadatasta ja tilastoista joten tuo on minun makuun kyllä. Sports tracker on ihan pylleristä. Selätin täytyy hommata kans :)

  Mulla on kans nyt aktiviteetti- ja terveysviikot menossa. Kaljamahalle kyytiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tää Loop on aika simppeli eikä siinä ole sykemittaria. Sit jos haluaa synkata puhelimeen eikä pelkästään tietsikalle, niin pitää omistaa omppupuhelin tai Samsung, wintoosapuhelimeen ei oo sovellusta.
   Selätintä suosittelen kyllä, kuten varmaan arvaatkin jos luit se hehkutuspostaukseni siitä taannoin. :)

   Onnea kaljamahan lähetykseen! Ja muista riittävä lepo & säännöllinen terveellinen ruokailu. :)

   Poista
  2. Ja runsaasti juotavaa, mieluummin hiilihapotonta. Se vaan turhaan turvottaa :D

   Poista