maanantai 5. toukokuuta 2014

Olisin hoidellut puutarhaani

Viikonloppuna siis. Mutta koska koko ajan sataa vettä, sataa räntää, sataa pienen pieniä rakeita, sai pihalla hilluminen jäädä minimiin. Eilen oli sitä paitsi niin mojova ukkonen, että en hetkeen muista moista kokeneeni! VV:n piti kommentoida jyrinää isoilla kirjaimilla.

Kukka- ja ryytipenkeissä möyrimisen sijaan möllöttelin valtaosan viikonlopusta töllön edessä tuijotellen snookerin MM-kisoja. Tänään se sitten ratkeaa, joten tänään sitä vasta pitääkin istua ruudun edessä kun "The Rocket" ja "Jester from Leicester" ratkaisevat maailman herruuden tässä hienossa lajissa. Harmittavasti suosikkini Australiasta hävisi semeissä, mutta sellaista on elämä. Better luck next time.

Tokihan tässä on jotain hyödyllistäkin saatu aikaiseksi. Löysin taannoin rengasfirman tästä lähistöltä, joka suorittaa autojen sisäpuhdistusta, myös home-sellaista eikä vaan hiekan imurointia. Sain kohtuullisen hinta-arvion, joten hurautin pienen punaisen sinne. Purkivat koko sisustuksen puhdistaessaan ja kuivatessaan homeet sekä otsonoivat lopuksi kaaran. Nyt se on kuin uusi sisältä! Niinpä otin työn alle vaiheen kaksi eli varasin bilikalle huollon, jotta saan sen katsastettua. Vannotin muoria, että sillä autolla pitää nyt ajaa eikä seisottaa parkkipaikan koristeena. Ja jos ei aja, niin minä otan sen omaan käyttööni. Olisihan se ihan näppärää välillä pyörähtää päivällä jossain jos olisi kiesi millä mennä siitäkin huolimatta, että parkkipaikka näillä meidän kulmilla on hieman ongelmallinen asia. Noh, katsotaan...

Tänään on noin muuten palattu arkeen kun Siippa lähti töihin. Itse olen viettänyt päivän lähinnä vetelehtimällä ja pyykkäämällä siinä sivussa. Sää on niin paska, että eipä hotsita lähteä mitään ekstralenkkiä nyt kiskomaan. Aamulla oli tosiaan pari astetta lämmintä ja puolen päivän aikaan tuli railakkaasti räntää. Tulis nyt vaan se kesä. Tai edes lämmin kevätsää, sillä tilli ja persilja odottavat kylväjäänsä ja kukkapenkki korjaajaansa.

JälkiJuttu:
Olen kiusoitellut ja vedättänyt muuatta paimenta varmaan enemmän kuin laki sallii. Paimen on kovin kiinnostunut näkemään kuvan silmistäni ja nyt olen sellaisen räpsyn napannut. Baarissa. Hämärässä. Vappuaattona. Mutta speksejä olosuhteista ei ollut asetettu, joten Outo Paimen, tämä on vain sinulle, ole hyvä. ;)

21 kommenttia:

  1. ... siis onko OP:n vedättämiselle jokin yläraja muka????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon tehnyt sitä jo liian kauan... Kohta se ei enää kunnioita mun Kuninkaallista Korkeuttani ollenkaan vaan pamauttaa jurtan kepillä päähän. ;D

      Poista
    2. Hekla, sun tulee muistaa että Jumala rankaisee tuollaisista puheista :D

      Poista
  2. Hehheh...pistit paremmaks!!! Mä tarjoilin samaiselle Rakkaalle Kärttäjälle vai yhden silmän ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan vaan todistaakseni, että mulla on kaksi silmää. ;)

      Poista
  3. Tuo snooker on hauska biljardin laji, katselin joskus silloin briteissä kun siellä enempi sitä on. Mutta en jaksa sitä ruudulta katsella.

    Ei saa liikaa vedättää Paimenta, se on nyt kipeänä. Mutta, köh, köh, silleen sopivasti:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on oikeasti hieno laji. Vaatii taktista silmää ja taitoa, vaikka nuo huiput saavatkin pelin näyttämään todella simppeliltä. Katselen mielelläni niin livenä kuin telkkaristakin.

      Ja tuo Paimen... Nooo... Lunastin itselleni taas oikeuden vedättää pitkän aikaa. ;)

      Poista
  4. Hmmm....siis joo..teilläpäin oli jotain homesadetta etkä sä aio enää seisottaa muoria parkkiksella vaan istutat sen tillin ja persiljan viereen...ja VV haukkui Siippas joka lähti rintamalle jossa ukkostaa näinkin varhain HESUS SENTÄÄN KUN MÄ OLEN ONNELLINEN!!!!
    Kiitän teidän Kuninkaallista Korkeuttanne het hemmetin nättien silmien kuvista ja alankin tehdä lähtöä, johan tässä on leiriä pidettykin aikas kauan. Kiitos vielä kerran <3

    * hätistää leiriin asettuneet ja raviurheilua harrastavat eläkeläiset hitoille, pakkaa kamansa ja asettaa saamansa digitaalisen tallenteen sille varatulle silkkityynylle, joka tulee päätymään Jurtan alle (käsin) kaivettuun ja noin yhdeksän kilometriä syvän kallioluolaston uumeniin about seitsemäntoista panssarioven ja muutaman miinakentän taakse. Lähtee matkaan huomattavan varovaisin askelin, ikään kuin kantaisi kipeää pimpainta mutta virnistellen vallan perkeleen onnellisena*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten pilkun nylkyttäjille tiedoksi että sana "kuvista" oli tarkoituksellinen koska tässä olotilassa mä näen kaiken kahtena ettäs tiedätte.

      Poista
    2. Vai sua ne naiset on ny päässy pyörittään. :D

      Poista
    3. Just niin, Paimen.
      Sä olet kyllä aika helppo... mut ole hyvä. :D

      Poista
    4. Vai ollaan sitä helpoksi haukkumassa vaikka toinen osoittaa vilpitöntä ihailua... :D

      Poista
    5. No siis ei tämä ollut mitenkään pahalla sanottu. Vaan että sua on helppo miellyttää, yksi öögakuva riittää. ;D

      Poista
  5. No hittolainen, en tiennytkään, että tuollaisiakin siivouksia tehdään. Mitä hintaluokkaa oli noin perusteellinen puunaus?

    Kyselee Nimimerkki Luottokorjaajani paja homeessa ja auto haiskahtaakin sitten siltä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eihän se halpaa ollut, sen voi sanoa. Se pelkkä otsonointi jo on sellaista satasen luokkaa. Kuukkeloi auton otsonointi niin saat monta linkkiä.
      Jos se sun auto on vain tunkkainen eikä mitään näkyviä homeita ole tai se ei ole kostea/märkä sisältä, niin se otsonointi kyllä tappaa kaikki itiöt sisäilmasta. Että periaatteessa se voisi riittää.

      Poista
  6. Kommentoida isoilla kirjaimilla... En oo tommostakaan ennen kuullu. Loistava kielikuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt mä putosin. Mitähän kommentointia tai kielikuvaa tarkoitit?

      Poista
  7. Mä olin ilonen ettei Sullivan voittanut :) Juu tykkään kans Robertsonista, näitkö sen framen missä se metsästi sadatta sadan pisteen breikkiä, mutta töppäs 94:ssa pussittaessaan mustaa. Ja mä veikkasin ennen skaboja että se kiinalainen Ding voittaa koko setin; mitä vielä, äijä laulukuoroon heti ekassa matsissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin minäkin olen iloinen! :) Robertsonin olisin kyllä mielelläni nähnyt pelaavan Rocketia vastaan, mutta ei ollut huono matsi tämäkään kun Selby paransi peliään kuin sika juoksuaan loppua kohti. Ja luvalla sanoen, Ronniella oli kyllä aikamoisia kämmejä pitkin peliä.

      Juu, näin sen framen kyllä, mähän olen onnellisena saanut tuijottaa livenä kaikkia juurosportin televisioimia matseja kun oon himassa ja kyllähän mä olenkin tuijottanut.

      Dingiä veikkasin minäkin loppuotteluun kuten niin moni muukin, mutta se oli todella yllättävä matsi kun se putosi jo ekalla kiekalla jollekin Mr. Nobodylle (Wasley, joka muuten pelasi ihan luokattomasti seuraavalla kierroksella).

      Poista
  8. Hihhhii, näen sieluni silmin kuinka OP loikkii takaisin jurtalle kintut vispaten :D

    Homepesu on pahuksen kähvä, paljonko kustantaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sinne se paineli kaavun lieve lepattaen. Pitänee käydä karhuamassa vähän korvausta kaikesta siitä riistasta, jonka se ehtii täällä mun maillani tappaa... ;D

      Kyllä siihen homepesuun + otsonointiin sai muutaman satalappusen mättää. MUTTA tosiaan purkivat koko sisustuksen ja tekivät todella hyvää työtä. Vähän halvemmalla olisi päässyt jos ei olisi ollut niin homeinen/märkä.
      Meikäläinen kun hurruutteli sen homebiilin mutsin huudeilta kodin kautta pajalle, niin kyllä keuhkossa ja nenässä tuntui ja köhitytti...

      Poista